6 trucuri pentru a avea fața mai slabă
Nu toți vrem să avem fața rotundă, în special dacă am depus efort și am reușit să ardem grăsimea depusă pe altă regiuni ale corpului. Mișcarea și urmarea unei diete sănătoase reprezintă doi stâlpi de temelie când vine vorba de a-ți face fața să pară mai slabă.
Există însă niște trucuri care ne pot ajuta să accelerăm procesul. Vrei să afli care sunt? În articolul de azi vrem să ți le prezentăm în detaliu.
6 trucuri care îți fac fața să pară mai slabă
Ca să pierzi în greutate, poți să te antrenezi la sală, să te plimbi cu bicicleta sau să te înscrii la un curs de spinning. Din păcate, aceste soluții nu vizează în mod expres fața. Dacă vrei să faci această regiune să pară mai slabă, încearcă următoarele sfaturi:
1. Consumă mai puține calorii
Pentru a avea o față care pare slabă, trebuie să renunți la alimentele grase, dulci și prăjite care îți plac atât de mult. În fond, acestea sunt foarte nocive pentru sănătate. Dacă vrei să îți atingi obiectivul, trebuie să consumi mai puțin calorii decât arzi.
Așadar, evită alimentele de tip „fast food” și gustările nesănătoase. Adoptă în schimb o dietă bogată în fibre, astfel încât să utilizezi mai bine caloriile ingerate și să arzi mai ușor grăsimea acumulată la nivelul bărbiei și al obrajilor.
2. Slăbește
În cazul în care fața ta este rotundă în mod exagerat, cel mai probabil nu ai o greutate corporală ideală. Când începi să arzi kilogramele în plus, observi schimbări și la nivelul feței. Pomeții încep să iasă în evidență și pielea lăsată de pe bărbie dispare.
Nu ezita să te înscrii la sală sau să adopți o rutină de exerciții pe care să o poți practica acasă. Pe lângă faptul că îți vei face fața să pară mai slabă, vei reuși să arzi grăsimea inestetică de pe abdomenul, picioarele și brațele tale. O să arăți incredibil!
Te-ar putea interesa și:
3. Bea multă apă
Consumul de apă este cel mai bun mod de a elimina toxinele și uleiurile acumulate la nivelul feței. Dacă îți reduci aportul de sare (sau de alimente bogate în sodiu), organismul tău va reuși să scape mai ușor de deșeurile nocive.
Un alt avantaj al unui consum suficient de apă este faptul că acest obicei te ajută să ai o piele mai sănătoasă și tânără. În plus, fața ta va părea mai slabă și frumoasă!
Persoanele cărora nu le place să bea apă simplă pot servi sucuri proaspete și ceaiuri de plante (în special pe cele cu proprietăți diuretice, precum ceaiul de păpădie sau de coada-calului).
4. Fii activă
Activitatea fizică este fundamentală în ceea ce privește pierderea în greutate. Ține însă cont de faptul că fața nu va fi prima regiune care slăbește atunci când faci mișcare. În general, exercițiile fizice te vor ajuta să arzi mai întâi caloriile și grăsimea acumulate în alte părți ale corpului.
Nu trebuie să te simți dezamăgită: la un moment dat, gâtul și bărbia vor începe, de asemenea, să piardă în volum. Pe lângă vizitele frecvente la sală, te sfătuim să te menții, pe cât posibil, activă, chiar dacă ești nevoită să stai la birou toată ziua. Iată câteva sfaturi utile:
- Deplasează-te cu bicicleta la serviciu și înapoi
- Urcă pe scări în loc să folosești liftul
- Mergi pe jos sau cu bicicleta ca să îți rezolvi treburile
- Când stai la birou, ridică-te în picioare la fiecare jumătate de oră
Plimbările, mersul cu bicicleta și joggingul în parc reprezintă modalități incredibile, simple și ușoare de a-ți antrena inițial corpul. Mai târziu, poți să îți complici rutina sau să dedici mai multe zile din săptămână mișcării.
5. Între timp, camuflează regiunile inestetice
Până când dieta și rutina de exerciții încep să dea randament, poți să îți faci fața să pară mai slabă cu ajutorul unor trucuri de machiaj și coafură. De pildă, nu aplica blush în exces și evită coafurile ce presupun apropierea părului de față.
6. Masează-te
Cine spune că fața noastră nu merită un masaj plăcut din când în când? Această practică este relaxantă și, în plus, stimulează arderea grăsimii. Începe prin a-ți ciupi ușor pielea de-a lungul liniei maxilarului (de la bărbie în sus, spre lobii urechilor).
Apoi, masează-ți obrajii cu mișcări circulare. Lasă gura întredeschisă și relaxează maxilarul, astfel încât să îți poți antrena toată fața. O altă variantă este să îți masezi bărbia (unde grăsimea tinde să se acumuleze, întinzând pielea). Pentru a evita iritațiile, folosește puțin ulei de migdale.
Te-ar putea interesa și:
Câteva exerciții ca să îți faci fața să pară mai slabă
Rutinele de exerciții faciale nu sunt foarte solicitante și pot fi chiar distractive. Execută-le în orice moment al zilei și nu ezita să râzi puțin de tine însăți în fața oglinzii. Pune stresul, grijile și problemele deoparte și încearcă următoarele exerciții simple:
- Deschide gura cât de larg poți, apoi închide-o. Execută 10 repetări.
- Deschide gura larg și închide ochii. După ce închizi gura, deschide din nou ochii. Execută cel puțin 10 repetări.
- Întinde buzele închise în ambele părți ale feței de cât de multe ori poți.
- Umple-ți gura cu aer și umflă-ți obrajii. Stai așa câteva secunde, după care poți să deschizi gura. Execută 10 repetări.
- Prefă-te că ai vrea să săruți pe cineva, apoi, menținând gura închisă, zâmbește (obrajii ar trebui să se miște). Execută cel puțin 15 repetări.
- Scoate limba afară și mișc-o în toate direcțiile pentru aproximativ 1 minut.
- Strâmbă-te de parcă ai fi mirosit ceva neplăcut sau ești pe cale să strănuți.
- Înclină capul înapoi și menține această poziție timp de 10 secunde. Revin-o la poziția de start și execută 10 repetări.
Nu ezita să încerci sfaturile prezentate în acest articol, iar fața ta va părea în curând mai slabă!
Sursa imaginii principale: wikiHow.com
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Choi UK, Lee OH, Yim JH, Cho CW, Rhee YK, Lim SI, Kim YC. Hypolipidemic and antioxidant effects of dandelion (Taraxacum officinale) root and leaf on cholesterol-fed rabbits. Int J Mol Sci. 2010; 11(1): 67-78. doi: 10.3390/ijms11010067.
- Hernández S, Zacconi F. Aceite de almendras dulces: extracción, caracterización y aplicación. Quím. Nova. 2009; 32 (5): https://doi.org/10.1590/S0100-40422009000500044.
- Molina Zúñiga R. El ejercicio y la salud, “la caminata”: beneficios y recomendaciones. Rev. costarric. salud pública. 1998; 7(12): 65-72.
- Pastor-Zarandona O, Viveros-Paredes J. Ingesta de comida rápida y su influencia en la producción de N-aciletanolaminas involucradas en el ciclo hambre-saciedad. Rev. Mex. de trastor. aliment. 2017; 8(2): 171-184.
- Urdampilleta A, Martínez-Sanz J, Julia-Sanchez S, Álvarez-Herms J. Protocolo de hidratación antes, durante y después de la actividad físico-deportiva. European Journal of Human Movement. 2013; 31: 57-76.
- Yoon JG, Kim SH, Rhyu HS. Effects of 16-week spinning and bicycle exercise on body composition, physical fitness and blood variables of middle school students. J Exerc Rehabil. 2017; 13(4): 400-404. doi: 10.12965/jer.1735052.526.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.