Ghimbirul și beneficii medicinale și 5 rețete
Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas
Ghimbirul a devenit foarte popular în ultimii ani datorită aromei pe care o oferă preparatelor. Dar această rădăcină nu este utilă doar în bucătărie. Ghimbirul are și abilitatea de a ameliora diverse tipuri de durere și de a trata numeroase probleme de sănătate. Articolul de azi prezintă ghimbirul și beneficii medicinale ale acestuia.
Ghimbirul și beneficii medicinale ale acestuia
Ameliorează durerile digestive
- Ghimbirul este ideal pentru a trata gastrita, ulcerele și diareea.
- Acesta oferă protecție stomacului.
Combate durerile în gât
- Ghimbirul reprezintă un produs incredibil când vine vorba de a combate infecțiile și inflamațiile de la nivelul gâtului.
- De pildă, dacă obișnuiești să participi la activități care te obligă să cânți des, este indicat să consumi puțin ghimbir înainte de spectacol pentru a-ți fortifica vocea.
Ghimbirul și beneficii medicinale – remediază greața și voma
- Gravidele sunt sfătuite să apeleze la ghimbir pentru a preveni greața și voma.
- Dacă te afli în primele câteva luni ale sarcinii, încearcă să ai mereu puțin ghimbir la îndemână.
- O variantă este să prepari ceai de ghimbir. Astfel, următoarea criză de greață nu te va lua pe nepregătite.
Acum că ai descoperit ghimbirul și beneficii medicinale ale acestuia, suntem siguri că vrei să afli cum poți să incluzi acest ingredient în dieta ta. Citește în continuare și optează pentru rețeta ta favorită.
5 moduri de a include ghimbirul în dieta ta zilnică
1. Ghimbirul și beneficii medicinale – infuzie de ceai
Multe persoane adoră ceaiul de ghimbir. Această băutură constituie o modalitate rapidă și simplă de a consuma această rădăcină. Ceaiul de ghimbir ameliorează durerile și relaxează corpul după o zi solicitantă. Merită să încerci această infuzie!
Ingrediente
- 1 cană (250 ml) de apă
- 1 lingură (10 g) de ghimbir feliat
- Zeama unei lămâi
- 1 linguriță (7,5 g) de miere (sau orice alt îndulcitor vrei)
Mod de preparare
- Încălzește apa până atinge punctul de fierbere.
- Ia-o de pe foc și adaugă lingura de ghimbir.
- Lasă să infuzeze timp de 5 minute.
- Adaugă restul ingredientelor și servește acest ceai delicios.
O altă posibilitate este să înlocuiești apa cu lapte sau zeama de lămâie cu suc de portocale.
Te-ar putea interesa și:
2. Ghimbir sub formă de pulbere
Cu siguranță cunoști ghimbirul sub formă de pulbere disponibil în magazine, acesta fiind cel mai ușor mod de a consuma ghimbir. Ceea ce poate nu știi este că poți să prepari ghimbir sub formă de pulbere la tine acasă.
Ca să transformi rădăcina în pudră, iată ce trebuie să faci:
- Ia o bucată de rădăcină de ghimbir și spal-o bine.
- Las-o să se usuce la soare sau folosește un cuptor cu microunde.
- Procesează rădăcina cu ajutorul unui robot de bucătărie, apoi piseaz-o cu un mojar cu pistil sau folosește o râșniță de cafea până obții pudra.
- Depozitează pudra de ghimbir obținută într-un borcan de sticlă sau o pungă de plastic și folosește-o oricând vrei.
Ghimbirul sub formă de pulbere poate fi folosit cu ușurință pentru a asezona preparatele. Data viitoare când gătești pui sau orice alt tip de carne, adaugă puțină pudră de ghimbir (dar nu în exces, acest condiment fiind foarte intens).
3. Ghimbir confiat
Ghimbirul confiat, cunoscut și ca ghimbir cristalizat, este un preparat dulce și delicios pe care merită să îl încerci.
- Spală bine rădăcina de ghimbir, fierbe-o în sirop concentrat de mai multe ori, apoi pune-o deoparte pentru a se usca.
- Poți, de asemenea, să cumperi ghimbir confiat direct din magazine și plafare.
- Pentru a menține prospețimea acestui preparat, depozitează-l într-un recipient etanș și pune-l într-un loc răcoros și întunecat. Nu uita însă că ghimbirul confiat nu este comestibil decât o lună de zile, după care se micșorează și se rigidizează.
- Evident, ghimbirul cristalizat este foarte delicios.
- Îl poți include în pâine preparată acasă, împreună cu nuci pisate.
- Te sfătuim să incluzi ghimbir cristalizat și în plăcintele cu mere pe care le prepari. Vei adora aroma picantă pe care o oferă!
O ultimă variantă presupune să servești o bucată de ghimbir confiat ca desert, atunci când ți-e poftă de ceva dulce. Dar nu consuma prea mult deodată, acest produs având o aromă intensă.
4. Bomboane cu ghimbir
O altă modalitate de a consuma ghimbirul este sub formă de bomboane. Pentru a evita hiperglicemia, nu consuma mai mult de 1-2 bomboane din când în când. Această măsură este obligatorie în cazul persoanelor care suferă de diabet sau prediabet.
Bomboanele cu ghimbir constituie un remediu excelent pentru amețeala care poate surveni în timpul călătoriilor lungi sau din cauza gravidității.
Ingrediente
- 1 cană (250 ml) de ceai de ghimbir
- 1 ½ cană (300 g) de zahăr
Ustensile
- Forme din silicon pentru bomboane, gelatină sau ciocolată
Instrucțiuni
- Pune ingredientele într-o oală mare și adâncă. Încălzește la foc mic până ce atinge punctul de fierbere.
- Ia de pe foc și toarnă amestecul în formele din silicon. Lasă să se răcească.
- Ziua următoare, scoate bomboanele de ghimbir din forme. Depozitează-le într-un borcan din sticlă și pune-le într-un loc răcoros și uscat.
Te-ar putea interesa și:
5. Sirop de ghimbir
Acest mod dulce și delicios de a consuma ghimbirul este ideal ca desert sau pentru a intensifica aroma fructelor conservate în borcane. Dacă îți plac mâncărurile dulci și sărate, poți combina siropul de ghimbir cu șuncă prăjită sau carne de porc. Asemenea combinații te vor încânta.
Ingrediente
- 1 ¼ căni (250 g) de ghimbir proaspăt
- 1 l de apă
- 2 ½ căni (500 g) de zahăr
Instrucțiuni
- Spală și decojește ghimbirul, apoi lasă-l să se usuce timp de câteva zile.
- Fierbe apa și adaugă zahărul. Amestecă până ce acest ingredient se dizolvă complet.
- Adaugă ghimbirul feliat sau ras și lasă să fiarbă.
- De îndată ce s-a îngroșat și a căpătat textura pe care o dorești, ia siropul de pe foc și depozitează-l într-un recipient din sticlă etanș.
Sursa imaginii principale: wikiHow.com
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Paul Pitchford. Sanando con alimentos integrales: tradiciones asiáticas y nutrición moderna. North Atlantic Books, 2007.
- James A. Duke. La nueva farmacia natural: Alimentos curativos para prevenir y tratar más de 75 males comunes. Rodale, 2010.
- Jorge Pérez Calvo. Nutrición energética y salud: Bases para una alimentación con sentido. Penguin Random House Grupo Editorial España, 2016.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.