Elimină pietrele la rinichi cu sirop cu lămâie și pătrunjel
Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas
Știai că siropul cu lămâie și pătrunjel elimină pietrele la rinichi? Înainte de a-ți prezenta modul de preparare și beneficiile acestui remediu, este important să afli mai multe informații despre rinichi și litiaza renală. Citește mai departe!
Rinichii procesează majoritatea deșeurilor din organismul uman și fac posibilă eliminarea acestora prin intermediul urinei. Când lichidele nu sunt eliminate în mod corect din organism, sărurile minerale și alte substanțe chimice asemănătoare alcătuiesc corpuri solide numite calculi renali (pietrele la rinichi).
Pietrele la rinichi sunt însoțite de durere excesivă și pot provoca complicații grave, deteriorând sănătatea pacientului. Deși mărimea pietrelor la rinichi poate varia, în majoritatea cazurilor ele blochează fluxul urinei, împiedicând golirea completă a vezicii urinare.
Mai mult, pietrele la rinichi favorizează dezvoltarea infecțiilor de tract urinar, putând provoca chiar hemoragii. Din fericire, există numeroase medicamente și remedii naturiste care ne pot ajuta să eliminăm pietrele la rinichi. Cu toate acestea, dacă calculii sunt foarte mari, ei nu vor putea fi îndepărtați decât prin intermediul unei intervenții chirurgicale.
Următorul sirop cu lămâie și pătrunjel este un remediu excelent, care poate completa orice tratament medicamentos împotriva pietrelor la rinichi. În articolul de azi îți vom prezenta beneficiile incredibile ale acestei băuturi, precum și modul în care poți să o prepari.
Vezi și:
Sirop cu lămâie și pătrunjel care elimină pietrele la rinichi
Înainte de a explora beneficiile siropului cu lămâie și pătrunjel, vrem să te avertizăm că cea mai bună modalitate de a preveni pietrele la rinichi este să bei multe lichide. Dacă nu-ți menții organismul bine hidratat, urina rămâne în corp și substanțele din ea se transformă în calculi renali.
Din acest motiv, consumul de apă este esențial pentru a evita această problemă. De asemenea, trebuie să consumi ingrediente cu proprietăți diuretice și detoxifiante, pentru a stimula funcționarea rinichilor și a dizolva pietrele la rinichi deja existente.
Mai jos îți vom arăta cum poți preveni și elimina pietrele la rinichi cu ajutorul beneficiilor oferite de lămâie și pătrunjel. Ambele ingrediente sunt pline de nutrienți utili pentru a lupta împotriva bolilor care pot afecta rinichii.
Beneficiile lămâii
Zeama de lămâie conține acid citric și acid fosforic, două componente care reduc riscul organismului de a dezvolta pietre la rinichi. Conținutul ridicat de citrați al lămâii reduce aciditatea urinei și promovează eliminarea sărurilor și a toxinelor în exces.
Mai mult, zeama de lămâie are un efect diuretic care stimulează eliminarea lichidelor reținute de țesuturi. Acest ingrediente mărește cantitatea de urină produsă de organism.
Nu în ultimul rând, zeama de lămâie are proprietăți antibacteriene și antifungice care previn dezvoltarea pietrelor la rinichi și a infecțiilor vezicii urinare.
Îți recomandăm să citești și:
Beneficiile pătrunjelului
Când vine vorba de sănătatea renală, pătrunjelul este una dintre cele mai populare plante existente. Acesta conține uleiuri esențiale bogate în apiol și mystricin, două substanțe care susțin proprietățile diuretice ale pătrunjelului ce măresc producția urinei.
Pătrunjelul este o sursă importantă de clorofilă, un compus vegetal care stimulează eliminarea toxinelor și a grăsimilor în exces din corp. În plus, această plantă are un conținut semnificativ de vitamina C, un nutrient care întărește sistemul imunitar, ajutându-l să lupte împotriva infecțiilor.
Cum se prepară siropul cu lămâie și pătrunjel?
Siropul cu lămâie și pătrunjel care elimină pietrele la rinichi este ușor de preparat și oferă rezultate satisfăcătoare. Următoarea rețetă presupune să amesteci zeama de lămâie și pătrunjelul cu ulei de măsline, sirop de arțar și miere, pentru a obține un remediu eficient împotriva litiazei renale.
Ingrediente
- Zeama unei lămâi
- 1 mână de pătrunjel proaspăt
- 1 cană (224 g) de ulei de măsline
- 1 cană (325 g) sirop de arțar
- 1 cană (335 g) de miere
- Un borcan din sticlă cu capac
Instrucțiuni
- Stoarce zeama unei lămâi și, cu ajutorul unui robot de bucătărie, amestecă acest lichid cu o mână de pătrunjel.
- După ce ai procesat aceste două ingrediente, vei obține o pastă.
- Adaugă restul ingredientelor și amestecă bine până obții un lichid omogen.
- Când siropul este gata, toarnă-l într-un borcan din sticlă.
- Sigilează borcanul bine și pune-l într-un loc răcoros și întunecat.
Mod de consum
- Ia o lingură din acest sirop pe stomacul gol în fiecare zi.
- Dacă vrei, poți dilua siropul într-un pahar de apă caldă, astfel încât să-l poți bea mai ușor.
- Pe lângă consumul acestui sirop care elimină pietrele la rinichi, nu uita să bei doi litri de apă în fiecare zi.
Pacienții cu pietre la rinichi mici sau puține ca număr vor obține beneficii semnificative în urma consumului constant al siropului cu lămâie și pătrunjel. Cei la care problema a avansat pot consuma acest sirop pentru a completa tratamentul medicamentos pe care îl urmează.
Ca să protejezi sănătatea rinichilor, nu ezita să prepari puțin sirop cu lămâie și pătrunjel chiar acum!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Monga, M. (2008). Quantitative assessment of citric acid in lemon juice, lime juice, and commercially-available fruit juice products. International Braz J Urol. https://doi.org/10.1089/end.2007.0304
- Aras, B., Kalfazade, N., Tuǧcu, V., Kemahli, E., Özbay, B., Polat, H., & Taşçi, A. I. (2008). Can lemon juice be an alternative to potassium citrate in the treatment of urinary calcium stones in patients with hypocitraturia? A prospective randomized study. Urological Research. https://doi.org/10.1007/s00240-008-0152-6
- Kreydiyyeh, S. I., & Usta, J. (2002). Diuretic effect and mechanism of action of parsley. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/S0378-8741(01)00408-1
- Al-Yousofy F, Gumaih H, Ibrahim H, A. A. (2017). Parsley! Mechanism as antiurolithiasis remedy. Am J Clin Exp Urol.
- Prezioso, D., Strazzullo, P., Lotti, T., Bianchi, G., Borghi, L., Caione, P., … Zattoni, F. (2015). Dietary treatment of urinary risk factors for renal stone formation. A review of CLU Working Group. Archivio Italiano Di Urologia e Andrologia. https://doi.org/10.4081/aiua.2015.2.105
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.