Logo image
Logo image

Schimbările climatice pot afecta sexul copilului

3 minute
Potrivit unui studiu efectuat în Japonia, modificările temperaturii globale pot duce la sporirea numărului de avorturi spontane în cazul bebelușilor de sex masculin.
Schimbările climatice pot afecta sexul copilului
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Studiile și cercetările efectuate în cadrul Institutului de Sănătate M&K Ako din Japonia au ajuns la concluzia că sexul masculin din cadrul rasei umane ar putea avea de suferit în urma schimbărilor climatice la nivel global. Studiul explică în detaliu cum schimbările climatice de pe planeta noastră au influențat și vor influența și în viitor numărul de băieți nou-născuți. Astfel, s-a constatat faptul că schimbările climatice pot influența sexul copilului nou-născut.

Cum pot determina condițiile meteorologice sexul copilului?

Potrivit acestor studii, atunci când se produce o variație neobișnuită a temperaturii, crește numărul de morți în rândul bebelușilor nenăscuți de sex masculin, comparativ cu cei de sex feminin. Un exemplu clar a fost oferit de dr. Misao Fukuda, liderul investigației. El susține că în Japonia temperatura anuală a suferit schimbări radicale din 1970. De atunci, în țară s-au născut mai multe fete decât băieți.

Te-ar putea interesa și:

8 obiceiuri greșite în îngrijirea bebelușilor

Pentru a efectua aceste cercetări și pentru a obține aceste rezultate, studiul s-a concentrat asupra a două evenimente climatice. Aceste condiții meteo au condus la o analiză atentă a ratelor natalității. Primul este reprezentat de vara extremă a anului 2010. Celălalt este reprezentat de iarna neobișnuită a anului 2011. Aceste două evenimente extreme înregistrate de Agenția Meteorologică Japoneză au fost comparate cu datele privind numărul de avorturi spontane înregistrate în baza de date a Statisticilor Vitale din Japonia.

Some figure

În urma analizelor efectuate pe baza acestor date, s-a descoperit că în timpul verii extreme din 2010 numărul de avorturi spontane din țară a crescut considerabil. Nouă luni mai târziu s-au născut mai multe fete decât băieți. Aceleași date au rezultat și din cercetările cu privire la iarna anului 2011. În acea perioadă, numărul de avorturi spontane a crescut din nou, iar numărul de bebeluși de sex masculin a scăzut.

Pentru a afirma că schimbările climatice pot duce la dispariția indivizilor de sex bărbătesc din rasa umană, cercetarea s-a bazat pe datele obținute în Japonia.

Alte studii despre acest fenomen

Deși rezultatele din Japonia sunt cât se poate de concludente, nu sunt primele de acest gen care au fost dezvăluite. În trecut, au fost efectuate și alte studii studii similare în Finlanda și Noua Zeelandă.

Cu toate acestea, aici nu s-a descoperit legătura dintre condițiile meteorologice și sexul copilului nou-născut. Însă trebuie luat în considerare faptul că niciuna din cele două țări nu a fost expusă unor temperaturi asemănătoare celor din Japonia.

Citește și:

Dormitul pe o parte scade riscul de moarte fetală

Some figure

La nivel global, schimbările climatice sunt din ce în ce mai vizibile. Impactul lor asupra mediului înconjurător și a viețuitoarelor de pe pământ este din ce în ce mai puternic.

În prezent, nu se poate afirma cu certitudine dacă numărul de persoane de sex bărbătesc se va micșora considerabil în deceniile ce urmează. Schimbările climatice la nivel global diferă și afectează unele zone mai mult decât altele. Este posibil ca această investigație să continue. Acest lucru este valabil mai ales în țările unde schimbările climatice au avut cel mai mare impact.

Potrivit afirmației lui Fukuda și a studiului efectuat de acesta, cel mai probabil același rezultat va fi obținut și în locurile în care nu s-au produs schimbări climatice majore în ultimii ani.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.