Uleiul de migdale și beneficiile sale
Uleiul de migdale este extras prin presare la rece din miezul uscat al migdalelor dulci. Un adevărat elixir, acesta prezintă numeroase beneficii, deopotrivă pentru sănătate și frumusețe. Mai jos vă prezentăm câteva utilizări mai puțin cunoscute ale uleiului de migdale. Ar fi mare păcat să nu vă bucurați de toate foloasele lui!
Uleiul de migdale conține grăsimi mononesaturate, acid oleic și acizi linoleici (Omega 3 și Omega 6). Este aproape transparent, cu ușoare nuanțe aurii sau gălbui și nu are un miros foarte pregnant. Gustul este puțin dulceag.
Poate fi folosit ca ulei de masaj sau aplicat pe piele în loc de cremă hidratantă. Nu vă recomandăm să îl consumați, decât în caz de constipație.
Uleiul de migdale și beneficiile sale
După cum am menționat mai înainte, uleiul de migdale poate fi folosit extern, dar nu și intern, decât când este specificat altfel. De aceea este foarte important să fiți foarte atenți la ce tip de ulei cumpărați.
Uleiul de migdale este folosit în industria cosmetică și în alte scopuri estetice. Poate rezolva diverse probleme ale pielii, precum eczemele și acneea. Figurează ca ingredient principal în componența multor produse de frumusețe, printre care loțiuni, măști și balsamuri pentru păr.
În ce privește masajul cu ulei de migdale, rețineți că acesta calmează stările de anxietate. Acesta face adevărate minuni atunci când sunteți stresați sau nervoși.
Te-ar putea interesa și:
9 uleiuri care îți îmbunătățesc aspectul fizic în 7 zile
Referitor la proprietățile lui hidratante, este excelent pentru probleme ușoare ale pielii, precum herpesul sau tenul uscat. Reduce mâncărimile făcând pielea mai netedă și protejând-o. Uleiul de migdale poate fi folosit și pentru a trata psoriazisul și dermatitele. Acesta poate vindeca erupțiile cutanate, calmează durerile și reduce iritațiile.
Remedii pe bază de ulei de migdale
Uleiul de migdale contribuie la sănătatea părului
Uleiul de migdale este excelent pentru persoanele care au păr uscat. În urma tratamentului, acesta va deveni strălucitor și mătăsos. De asemenea, previne apariția calviției, datorită conținutului ridicat de acid oleic.
În plus, ca urmare a faptului că este bogat în vitamina E, menține sănătatea scalpului. Este recomandat în cazurile când suferiți de dermatită seboreică sau aveți mătreață.
Pentru a beneficia de proprietățile uleiului de migdale, puneți câteva picături de ulei în palmă după ce ați făcut baie și aplicați-l pe păr și scalp. O altă opțiune este să îl folosiți ca substitut al balsamului. Aplicați-l pe păr, lăsați-l așa câteva minute, apoi clătiți cu apă călduță.
Uleiul de migdale este excelent pentru piele
După cum am menționat înainte, uleiul de migdale este perfect pentru a trata diferite afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczeme, acnee sau ten uscat. Datorită cantității mari de acizi grași vă hidratează pielea în profunzime.
Accelerează viteaza de circulație a sângelui prin vase, ceea ce vă ajută să vă mențineți pielea într-o formă perfectă – netedă, tânără și strălucitoare. Uleiul de migdale conține vitamina E, care este un antioxidant redutabil, ce contribuie la sănătatea pielii.
Te-ar putea interesa și:
Pentru a obține o mască perfectă aveți nevoie de două linguri de ulei de migdale, două linguri de ulei de soia, o lingură de drojdie de bere, trei linguri de fulgi de ovăz și apă caldă.
Mai întâi amestecați primele trei ingrediente și apoi adăugați puțini fulgi de ovăz până când se formează o pastă uniformă. Adăugați apoi apă caldă și aplicați masca pe față și stați cu ea circa 30 de minute. La sfârșit, spălați-o cu apă caldă.
Uleiul de migdale vă ajută să scăpați de vergeturi
Una dintre cel mai des întâlnite probleme cu care se confruntă femeile sunt vergeturile. Acestea pot apărea după o sarcină sau după o scădere drastică în greutate. Uleiul de migdale este un remediu perfect pentru a scăpa de această pacoste.
Folosiți-l cu încredere: vă va reîntineri pielea, lăsând-o netedă și hidratată. Acest efect este datorat conținutului mare de acizi grași și vitamina E. Bonus: uleiul de migdale reduce ridurile faciale și cele de pe gât și chiar și ridurile de expresie, dacă este folosit din timp.
Pentru a-i mări eficiența, amestecați o lingură de ulei de migdale cu o capsulă de vitamina E și aplicați-o pe pielea curată și uscată în mișcări circulare, o dată pe zi. Ca să scăpați de riduri, aplicați de două ori pe zi o picătură de ulei de migdale în jurul ochilor, pe frunte sau pe zona cu probleme și să masați ușor.
Uleiul de migdale tratează acneea
Persoanele care au probleme cu acneea și punctele negre sau au tenul gras le pot trata cu ajutorul uleiului de migdale. Acesta nu este bogat doar în acizi grași, ci și în alte substanțe și nutrienți care protejează și hidratează pielea feței, umerilor, spatelui și pieptului.
Vă sugerăm să folosiți o mască preparată din 30 ml de ulei de migdale, un gălbenuș de ou și un măr. Trebuie doar să curățați mărul, să îndepărtați cotorul și apoi să zdrobiți pulpa.
Amestecați bine până când veți obține o pastă. Aplicați această mască pe față sau pe zona afectată de acnee și stați cu ea circa 30 de minute. La sfârșit, curățați cu apă rece și aplicați o cremă hidratantă fără ulei.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015
- Galus, S., & Kadzińska, J. (2016). Whey protein edible films modified with almond and walnut oils. Food Hydrocolloids. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2015.06.013
- Marrone, C., Poletto, M., Reverchon, E., & Stassi, A. (1998). Almond oil extraction by supercritical CO2: Experiments and modelling. Chemical Engineering Science. https://doi.org/10.1016/S0009-2509(98)00150-X
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.