4 măști cu bicarbonat pentru eliminarea punctelor negre
Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient ideal pentru persoanele care vor să aibă o piele exfoliată, fină și lipsită de impurități. Totodată, există numeroase măști cu bicarbonat pentru eliminarea punctelor negre.
Acest produs neutralizează pH-ul, care poate fi modificat de medicamente și alte produse asemănătoare. Atunci când pH-ul pielii se schimbă, pot apărea bacterii, sebum și puncte negre.
Notează-ți următoarele 4 măști cu bicarbonat pentru eliminarea punctelor negre. Sunt ușor de preparat și au un efect incredibil asupra pielii.
De ce este bine să folosim bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta punctele negre?
- Bicarbonatul de sodiu este un ingredient natural care, atât timp cât nu este folosit în exces, nu provoacă efecte secundare.
- Acțiunea efervescentă a acestui produs curăță pielea cu blândețe și extrage murdăria din pori. Așadar, bicarbonatul de sodiu este ideal pentru a curăța porii foarte înfundați.
1. Mască cu bicarbonat de sodiu și apă
Prima dintre aceste măști cu bicarbonat pentru eliminarea punctelor negre este și cea mai simplă. Aplic-o în fiecare noapte, după ce te-ai demachiat.
Ingrediente
- 1 lingură (15 g) de bicarbonat de sodiu
- 2 linguri (30 ml) de apă
Instrucțiuni
- Demachiază-te complet și spală-te pe față cu apă caldă pentru a-ți deschide porii.
- Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apa pentru a obține o pastă.
- Aplică pasta pe zona T și las-o să acționeze 5 minute.
- Masează regiunea vizată încă 2 minute, apoi clătește-te cu apă rece.
2. Mască cu bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie și zahăr brun
Dacă ai încercat să elimini punctele negre , dar nu ai avut încă succes, nu ezita să folosești următorul exfoliant.
Zahărul brun stimulează eliminarea impurităților adânci și face pielea să devină mai moale fără a o irita. Zeama de lămâie are un efect astringent și antibacterian și abilitatea de a reduce riscul de infecții.
Ingrediente
- 2 linguri (30 g) de bicarbonat de sodiu
- 2 linguri (30 g) de zahăr brun
- ½ cană (125 ml) de zeamă de lămâie
Instrucțiuni
- Amestecă toate ingredientele menționate și aplică remediul obținut pe față. (Spală-te în prealabil.)
- Folosește-ți vârfurile degetelor pentru a-ți masa fața. Acordă o atenție specială nasului și bărbiei.
- Lasă masca să acționeze 15 minute, apoi clătește-te.
3. Mască cu bicarbonat de sodiu și rozmarin
Apa de rozmarin înmoaie și hidratează pielea și închide porii. Acest beneficiu este minunat deoarece, cu cât porii sunt mai mici, cu atât este mai puțin probabil ca toxinele să se acumuleze în ei.
De asemenea, apa de rozmarin luptă contra inflamațiilor și este ideală pentru pielea sensibilă, pe care o poate curăța cu blândețe.
Ingrediente
- 2 linguri (30 ml) de apă de rozmarin caldă
- 2 linguri (30 g) de bicarbonat de sodiu
Instrucțiuni
- Spală-te pe față ca de obicei, cu apă și săpun.
- Amestecă apa de rozmarin cu bicarbonatul de sodiu și aplică pasta rezultată pe porțiunile de piele acoperite cu puncte negre.
- Lasă să acționeze 15 minute.
- Clătește-te cu apă caldă și usucă-te cu un prosop moale.
- Aplică o cremă hidratantă. Folosește acest tratament de trei ori pe săptămână.
4. Mască cu bicarbonat de sodiu și lapte
Bicarbonatul de sodiu poate neutraliza aciditatea pielii. În ceea ce privește laptele, acidul său lactic poate curăța și exfolia acest organ.
Ingrediente
- 1 lingură (15 g) de bicarbonat de sodiu
- 1 lingură (15 ml) de lapte integral
Instrucțiuni
- Amestecă ingredientele pentru a obține o pastă.
- Aplică pasta pe pielea curată și las-o să acționeze timp de 1 minut.
- Îndepărteaz-o cu apă caldă, folosind mișcări circulare.
- Aplică acest remediu de trei ori pe săptămână.
Câteva măsuri de precauție înainte de a încerca aceste măști cu bicarbonat pentru eliminarea punctelor negre
Bicarbonatul de sodiu este o substanță neutră. Trebuie însă să ținem cont de anumite aspecte.
- Nu aplica măștile prezentate în acest articol pe porțiuni de piele iritată sau cu tăieturi. Deși majoritatea ingredientelor menționate nu pot cauza probleme, ele ar putea irita rănile. Cel mai bine este să aștepți până când acestea se vindecă sau iritațiile dispar. În mod normal, acest lucru durează 2-5 zile. Dacă observi că pielea ta nu se vindecă, fă-ți programare la dermatolog.
- Nu folosi aceste măști în exces. Aplicându-le mai des decât este recomandat, riști să-ți iriți pielea. Chiar dacă ai multe puncte negre, urmează instrucțiunile de mai sus. Majoritatea produselor de înfrumusețare încep să producă rezultate vizibile abia după cea de-a treia săptămână de aplicare.
- În cazul în care îți provoacă probleme, nu mai folosi aceste măști. Deși ingredientele necesare pentru a le prepara nu provoacă reacții adverse, este indicat să întrerupi tratamentul dacă observi un efect negativ. Factorii de mediu și alte produse de înfrumusețare pot declanșa neplăceri, chiar dacă în trecut nu ți-au făcut rău.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Mostardeiro, S. C. T. de S., & Pedro, E. N. R. (2011). O cuidado de enfermagem em situações de alteração da imagem facial. Rev Gaucha Enferm. https://doi.org/10.1590/S1983-14472011000200012
- Cedeño, J. B. (2015). La Cara , sus Proporciones Estéticas. Clínica Central “Cira Garcia.” https://doi.org/10.1016/j.gca.2006.06.585
- Cerutti, M., & Neumayer, F. (2004). Introducción a la obtención de aceites esenciales de limón. Universidad Del Centro Educativo Latinoamericano.
- Sayar, R. (1988). Nutrientes del huevo, composición química, buenas prácticas.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.