5 ceaiuri pentru tratarea tusei supărătoare
Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas
Bine ar fi să nu fie așa! Însă din păcate, poluarea atmosferică are multe efecte negative asupra sănătății. Unul dintre ele este tusea supărătoare care tinde să apară din senin. Aceasta este însoțită de multe ori de mucus de culoare închisă. Iată care sunt cele mai bune ceaiuri pentru tratarea tusei supărătoare!
Atât tusea, cât și mucusul sunt reacții ale organismului în fața unui element considerat periculos. Prin urmare, corpul produce spasme și lichide în încercarea de a împiedica daunele cauzate de praf și alte substanțe nocive.
Totodată, tusea poate indica și prezența unei răceli sau a unei infecții. Acestea sunt cauzate de schimbările de temperatură, un sistem imunitar slăbit și virusuri.
Oricum ar fi, există multe ceaiuri pentru tratarea tusei supărătoare și eliminarea flegmei, pe care le poți prepara și consuma atunci când ai nevoie.
Cele mai bune ceaiuri pentru tratarea tusei
1. Ceai de cimbru
Cântăreții și alte persoane care își solicită mult vocea obișnuiesc să consume ceai de cimbru. Nu este nimic ciudat; această plantă combate infecțiile din gât și plămâni.
În plus, ceaiul de cimbru este un antiinflamator eficient. Pe lângă faptul că ameliorează durerea, această băutură medicinală ajută la vindecarea afecțiunii care a provocat tusea.
Totodată, cimbrul acționează ca un agent antimicrobian. Prin urmare, dacă tusea este cauzată de un virus, acest remediu luptă împotriva lui.
2. Ceai de lămâie cu miere și scorțișoară
Așa cum am menționat de nenumărate ori, lămâia este un agent antibacterian excelent. Însă aciditatea acestui fruct poate fi dăunătoare dacă intră în contact direct cu amigdalele. Prin urmare, este indicat să îl combini cu alte ingrediente.
Mierea de albine, de exemplu, are efecte antibacteriene. Aceasta acționează, de fapt, ca o barieră protectoare. La rândul său, scorțișoara dizolvă mucusul și întărește efectele pozitive ale celorlalte ingrediente.
3. Ceai de mentă pentru tuse
Menta este un superstar când vine vorba de ceaiuri pentru tratarea tusei. Această plantă dizolvă mucusul, drept pentru care combate dificultățile respiratorii.
Uneori ne vine greu să respirăm deoarece mucusul este prea dens. Acesta aderă la căile respiratorii, drept pentru care organismul nu reușește să îl elimine.
Desigur, ceaiul de mentă combate, de asemenea, inflamațiile și infecțiile care ar putea provoca tusea. Dacă vrei să mărești eficiența acestui lichid, îți recomandăm să adaugi și un bețișor de scorțișoară.
4. Ceai de rooibos cu lămâie
Dacă nu suferi de alergii, poate te gândești că acestea nu provoacă decât strănuturi și erupții pe piele. În realitate, există multe alte simptome, printre care și tusea. În acest caz, îți recomandăm să bei ceai de rooibos cu zeamă de lămâie.
Ceaiul de rooibos are efecte antihistaminice extraordinare, fiind alegerea ideală în cazul în care tusea este cauzată de o alergie. În plus, această băutură este bogată în minerale care întăresc sistemul imunitar, drept pentru care este foarte utilă dacă suferi de răceală sau gripă.
5. Ceai de ghimbir cu miere de albine
Toate minunatele ceaiuri pentru tratarea tusei menționate mai sus sunt delicioase. Însă nu toată lumea agreează gustul ghimbirului, mai ales sub formă de ceai. Cu toate acestea, îți recomandăm să îi acorzi și lui o șansă, întrucât beneficiile sale sunt extraordinare.
Ceaiul de ghimbir are efect antiinflamator și ameliorează durerea. Acesta dizolvă flegma și ajută la vindecarea bolii din interior, lucru foarte important când vine vorba de combaterea tusei.
Poți folosi oricând aceste ceaiuri pentru tratarea tusei, indiferent dacă este temporară sau cronică. Dacă nu ești alergic/ă la niciun ingredient, remediile de mai sus nu prezintă efecte secundare.
O idee bună este să prepari ceaiul dimineața și să îl ții într-un termos pe care să îl iei cu tine pentru a bea înghițituri mici pe tot parcursul zilei.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Collingwood, R. G. (1993). Los principios del arte.
- Lamas, A., de Valbuena, M. R., & Máiz, L. (2014). Tos en el niño. Archivos de Bronconeumología, 50(7), 294-300.
- Salgado, F. (2011). El jengibre (Zingiber officinale). Revista internacional de acupuntura, 5(4), 167-173.
- Sánchez, J. A. P. (2013). CASO CLÍNICO: APLICACIÓN DE MIEL PARA EL TRATAMIENTO DE ÚLCERAS BASADO EN LITERATURA CIENTÍFICA. Hygia de enfermería: revista científica del colegio, (83), 48-55.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.