5 fructe de evitat pentru a pierde în greutate
Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante
Cu toții știm că nu este ușor să te menții în formă sau să urmezi un regim strict. Dar pierderea în greutate este mult mai simplă decât bănuiești. Așadar, ce trebuie să faci ca să slăbești? Este simplu: nu consuma alimente care îngrașă! În articolul de azi îți prezentăm 5 fructe de evitat pentru a pierde în greutate.
Dacă urmezi sfaturile de mai jos, îți vei atinge obiectivul stabilit într-un timp scurt.
Principalele fructe de evitat pentru a pierde în greutate
1. Avocado vs. fructe de pădure
Deși avocado poate aproviziona organismul cu grăsimi sănătoase, adevărul este că nu ar trebui să consumăm acest fruct în exces. Abuzul de avocado poate fi contraproductiv.
Problema este faptul că fructul de avocado prezintă un conținut caloric ridicat, oferind aproximativ 200 kilocalorii. Din acest motiv, este indicat să consumăm avocado în cantități moderate. Putem chiar să-l înlocuim cu o mână de fructe de pădure.
Fructele de pădure sunt ideale pentru a arde grăsimile, accelerând metabolismul și ameliorând senzația de foame. Aceste beneficii au la bază proprietățile lor antioxidante, care elimină substanțele toxice și grăsimile acumulate în organism.
2. Pere vs. pepene verde și pepene galben
Unul dintre principalele avantaje ale pepenelui verde și ale celui galben este reprezentat de conținutul ridicat de apă și fibre. Aceste beneficii asigură o digestie mai bună a celorlalte alimente pe care le consumi pe parcursul zilei.
Așadar, este indicat să consumi pepene verde și galben la micul dejun, într-o salată de fructe sănătoasă. Dacă vrei, îl poți folosi pentru a prepara smoothie-uri fără zahăr.
Și perele prezintă un conținut semnificativ de fibre. Specialiștii însă nu ne recomandă să le consumăm în cantități ridicate, deoarece pot provoca probleme digestive.
3. Piersici vs. căpșuni
Piersica este un fruct foarte hrănitor, care oferă o cantitate semnificativă de vitamine și numeroase beneficii pentru organism. Dar un consum excesiv de piersici ar putea provoca o serie de complicații.
Ai mare grijă dacă îți place să ronțăi sâmburele de piersică. Studiile au demonstrat că sâmburele conține o substanță naturală numită amigdalină.
Când o consumi în cantități ridicate, amigdalina se poate lipi cu ușurință de pereții stomacului tău. Drept consecință, organismul trebuie să o descompună, iar tu riști să experimentezi greață.
Așadar, este mai bine să optezi pentru căpșuni. Acest fruct este sărac în zahăr și este mult mai ușor de digerat. În plus, antioxidanții căpșunilor oferă multiple beneficii și te pot ajuta să obții silueta mult visată.
4. Struguri vs. mere
Fie că vrei să elimini puțină grăsime, fie că vrei să arzi kilogramele în plus, consumul de mere te poate ajuta să-ți atingi obiectivul.
Acest fruct este benefic pentru digestie datorită conținutului său ridicat de fibre. Un alt avantaj al merelor este faptul că nu conțin multe calorii (sub 100 kilocalorii).
Strugurii constituie un fruct care, deși nu este foarte bogat în zahăr, este folosit pentru a prepara sucuri cu un conținut semnificativ de calorii și zahăr. De asemenea, ei pot eroda smalțul dentar și, când sunt consumați în exces, sâmburii afectează funcționarea intestinelor.
5. Banane vs. grepfrut
Pentru a slăbi rapid, optează pentru grepfrut. Proprietățile acestui fruct sunt mult mai puternice decât cele ale bananelor.
Bananele intră în categoria de fructe de evitat pentru a pierde în greutate deoarece tindem să le consumăm mai încet și conțin mai multe calorii decât grepfruturile.
Reține că, deși fructele prezentate în acest articol nu sunt recomandate dacă încerci să slăbești, acest lucru nu înseamnă că trebuie să le elimini complet din dietă.
Toate fructele conțin un anumit procentaj de grăsimi și zaharuri. Secretul este să le consumi în cantități adecvate. Pentru a obține rezultate optime, urmează o dietă echilibrată și fă suficientă mișcare.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Better Health Chanel. Alcohol and weight gain. Department of Health. Victoria State Government. Noviembre 2017.
- Dhaka V, Gulia N, et al. Trans fats-soruces, health risk and alternative approach. A review. Journal of Food Science and Technology. Octubre 2011. 48 (5): 534-41.
- International Agency for Research on Cancer (IARC). IARC Monographes evaluate consumption of read meat and processed meat. World Health Organization. Octubre 2015.
- Harvard T. H. Chan. Added Sugar. Harvard School of Public Health.
- Malik V. S, Pan A, et al. Sugar-sweetened beverages and weight gain in children and adults: a systematic review and meta-analysis. American Journal of Clinical Nutrition. Octubre 2013. 98 (4): 1084-102.
- National Institutes of Health. Eating highly processed foods linked to weight gain. U. S. Department of Health and Human Services. Marzo 2019.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.