5 întrebuințări ale capsulelor de vitamina E pentru piele
Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López
Frumusețea depinde foarte mult de obiceiurile benefice adoptate de-a lungul vieți. În acest sens, remediile naturale sunt cea mai bună opțiune pentru a-ți menține pielea frumoasă și sănătoasă. Acestea sunt bogate în vitamine și nu conțin chimicale dăunătoare. Citește mai departe pentru a descoperi câteva întrebuințări ale capsulelor de vitamina E pentru îngrijirea pielii și încearcă-le și tu!
Vitamina E este un ingredient esențial pentru sănătate și frumusețe, deoarece asigură producția de antioxidanți și acizi grași în organism. Cele două elemente ajută la crearea unor celule sănătoase ale pielii și la menținerea unui păr sănătos, strălucitor și mătăsos. În plus, acești nutrienți combat daunele prezente deja prin regenerarea celulelor, combaterea mătreții și repararea vârfurilor despicate.
Iată câteva dintre principalele întrebuințări ale capsulelor de vitamina E pentru piele.
Principalele întrebuințări ale capsulelor de vitamina E pentru piele
1. Cremă pentru conturul ochilor
Câți bani dai pe creme special concepute pentru a îmbunătăți aspectul pielii din jurul ochilor? Știm că aceste produse pot fi foarte costisitoare, drept pentru care îți recomandăm o alternativă simplă și convenabilă: capsulele de vitamina E. Acestea hidratează pielea delicată din jurul ochilor și elimină ridurile.
Este posibil ca textura să ți se pară prea grasă și lipicioasă. Recomandarea noastră este să aplici conținutul capsulei puțin câte puțin, masându-l în piele. Astfel, uleiul se va absorbi complet și nu te va deranja în niciun fel.
Din cauza texturii sale și pentru a te sigura că funcționează, aplică vitamina E în jurul ochilor seara, înainte de culcare.
2. Loțiune pentru depigmentarea pielii
Petele pigmentare sunt o problemă pentru mulți dintre noi. Anumite colecții de cosmetice și produse de înfrumusețare au fost concepute special pentru combaterea sa. Dacă ai pete de bătrânețe, ești însărcinată sau te-ai expus excesiv la soare, continuă să citești pentru a afla și celelalte întrebuințări ale capsulelor de vitamina E.
Fiind bogată în antioxidanți, vitamina E contribuie la regenerarea pielii. Astfel, celulele devin mai sănătoase și pielea își recapătă treptat nuanța naturală.
- Desfă o capsulă de vitamina E și aplică apoi conținutul pe petele de pe piele.
- Masează-l în piele până se absoarbe.
- Mergi la culcare și lasă remediul să acționeze peste noapte.
- A doua zi, spală-te pe față ca de obicei.
3. Cremă anti-îmbătrânire
Nu putem nega că nu căutăm soluții pentru a preveni sau elimina semnele îmbătrânirii de pe față. Ridurile sau pielea strânsă și uscată sunt printre cele mai frecvente probleme de acest gen.
Capsulele de vitamina E oferă următoarele beneficii:
- Estompează ridurile de expresie.
- Elimină ridurile adânci.
- Întineresc pielea și îi oferă un aspect sănătos, indiferent de vârsta persoanei în cauză.
În loc să cheltui sume mari de bani pe creme scumpe din comerț, desfă o capsulă de vitamina E și aplică apoi conținutul pe față, acordând o atenție deosebită anumitor zone, cum ar fi:
- Regiunile pielii în care ai riduri de expresie
- Zonele cu riduri vizibile
- Conturul buzelor
- Zona din jurul ochilor
- Gâtul
4. Balsam de buze
Multe persoane își doresc să aibă buze moi și trandafirii. Ale tale arată așa sau, din contră, sunt uscate mai tot timpul? Pe lângă hidratarea organismului printr-un consum suficient de apă, este necesar să îți îngrijești buzele. Poți apela, desigur, la balsamuri de buze din comerț, însă acestea pot provoca iritații care oferă un aspect și mai neplăcut buzelor.
O altă variantă ar fi să aplici conținutul unei capsule de vitamina E. Acizii grași din această vitamină măresc volumul buzelor și le fac moi și fine.
În plus, dacă buzele tale sunt uscate de ceva timp, este posibil să aibă și pete sau zone decolorate. Antioxidanții din vitamina E combat și această problemă.
Întrucât este posibil ca o capsulă să conțină o cantitate prea mare pentru buze, poți pune uleiul într-un recipient pe care să îl porți cu tine. Aplică o cantitate mică de vitamina E pe buze o dată la două ore, în locul balsamului tău de buze obișnuit.
Dacă deja îți prepari singură un balsam de buze natural, adaugă și acest ingredient în compoziția lui. Uleiul de vitamina E oferă puțină culoare buzelor și un aspect plăcut.
5. Cremă împotriva vergeturilor
Puține femei se pot lăuda cu lipsa vergeturilor. Fluctuațiile de greutate, sarcina și sedentarismul pot duce la apariția acestor semne deranjante.
În general, vergeturile sunt prezente în zona abdomenului, însă pot apărea și pe brațe, picioare și sâni. Vrei să le diminuezi? Ai noroc. O cremă pentru combaterea vergeturilor se află, de asemenea, pe lista de întrebuințări ale capsulelor de vitamina E.
În cazul de față, ai două opțiuni:
- Aplică uleiul din capsulă și masează-l în piele până se absoarbe.
- Adaugă conținutul a două sau trei capsule de vitamina E în crema împotriva vergeturilor pe care o folosești. Dacă optezi pentru această variantă, rezultatele se vor vedea mai greu, însă dacă este o cremă bună, vei avea parte de multe beneficii.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Babbush, K. M., Babbush, R. A., & Khachemoune, A. (2021). Treatment of melasma: a review of less commonly used antioxidants. International Journal of Dermatology, 60(2), 166-173. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32815582/
- Berardesca, E., & Cameli, N. (2021). Vitamin E supplementation in inflammatory skin diseases. Dermatologic Therapy, 34(6), 15160. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34655146/
- Ekanayake-Mudiyanselage, S., & Thiele, J. (2006). Sebaceous glands as transporters of vitamin E. Der Hautarzt; Zeitschrift fur Dermatologie, Venerologie, und verwandte Gebiete, 57(4), 291-296. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16477469/
- Harvard T.H. Chan School of Public Healt. (marzo de 2023). Vitamin E. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/vitamin-e/
- Keen, M. A., & Hassan, I. (2016). Vitamin E in dermatology. Indian Dermatology Online Journal, 7(4), 311-315. https://journals.lww.com/idoj/fulltext/2016/07040/vitamin_e_in_dermatology.18.aspx
- Medina, J. & Gupta, V. (8 de mayo de 2023). Vitamin E. StatPearls Publishing. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK557737/
- Michalak, M., Pierzak, M., Kręcisz, B., & Suliga, E. (2021). Bioactive Compounds for Skin Health: A Review. Nutrients, 13(1), 1-31. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7827176/
- Michels, A. J. (febrero 2012). Vitamin E and Skin Health. https://lpi.oregonstate.edu/mic/health-disease/skin-health/vitamin-E
- Mocchegiani, E., Costarelli, L., Giacconi, R., Malavolta, M., Basso, A., Piacenza, F., Ostan, R., Cevenini, E., Gonos, E. S., Franceschi, C., & Monti, D. (2014). Vitamin E–gene interactions in aging and inflammatory age-related diseases: Implications for treatment. A systematic review. Ageing Research Reviews, 14, 81-101. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1568163714000026
- National Institutes of Health. (26 de marzo de 2021). Vitamin E. https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminE-HealthProfessional/
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.