9 trucuri simple pentru a trata hipotiroidismul
Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez
Hipotiroidismul este o boală caracterizată prin reducerea activității glandei tiroide. Oricât de greu de crezut ar părea, avem la dispoziție numeroase trucuri simple pentru a trata hipotiroidismul.
Secreția redusă de hormoni tiroidieni provoacă simptome ca reducerea metabolismului bazal, câștigul în greutate, epuizarea, hipersensibilitatea la frig, constipația, anemia și nu numai.
În articolul de azi îți propunem câteva trucuri simple pentru a trata hipotiroidismul în mod natural. Cu ajutorul lor, poți ameliora cele mai frecvente simptome ale acestei boli.
Hipotiroidismul poate fi vindecat?
Din păcate, nu există încă niciun leac pentru hipotiroidism. Însă, după diagnosticare, pacientul poate să țină această boală sub control dacă urmează un tratament medicamentos adecvat.
În ciuda administrării medicamentelor, multe persoane continuă să experimenteze simptomele hipotiroidismului, drept pentru care ajung să apeleze la remedii naturiste.
Soluțiile alternative sunt foarte eficiente atunci când pacientul experimentează primele simptome ale bolii, dar nu se află încă sub tratament. În această etapă, remediile naturiste pot preveni agravarea stării pacientului.
1. Smoothie-urile verzi
Smoothie-urile verzi reprezintă o modalitate delicioasă, convenabilă și sănătoasă de a ne satisface o mare parte din necesarul zilnic de fructe și legume. Asemenea băuturi sunt foarte utile dacă nu-ți place să mănânci legume.
Smoothie-urile verzi îmbunătățesc funcționarea organismul și stimulează eliminarea toxinelor. Evident, aceste beneficii previn tot felul de simptome incomode.
Băuturile din această categorie te pot ajuta să-ți menții o greutate echilibrată, să combați constipația, să-ți crești nivelul de energie și să-ți îmbunătățești dispoziția.
2. Mirodeniile cu efect stimulator
Deși sunt celebre datorită abilității lor de a îmbunătăți gustul preparatelor, unele mirodenii folosite în gastronomie au proprietăți medicinale utile pentru a trata diverse boli. În ceea ce privește hipotiroidismul, te sfătuim să incluzi următoarele trei produse în mâncarea și ceaiurile pe care le servești:
- Piperul roșu
- Ghimbirul
- Scorțișoara Ceylon
Poți include aceste mirodenii în rețete savuroase, deserturi dulci, smoothie-uri sau sucuri.
3. Importanța mișcării
Activitatea fizică este recomandată în general tuturor persoanelor, dar pacienții cu hipotiroidism vor observa o îmbunătățire considerabilă a stării de sănătate datorită mișcării.
În fond, practicarea de sporturi și exerciții accelerează metabolismul (care tinde să fie redus dacă suferi de hipotiroidism) și previne câștigul în greutate.
Activarea metabolismului nu te va ajuta doar să arzi caloriile, ci și să-ți mărești vitalitatea și să combați hipersensibilitatea la frig.
4. Uleiul de cocos
Uleiul de cocos extravirgin este din ce în ce mai popular în rândul persoanelor care vor să-și îmbunătățească dieta cu super-alimente. Acest ulei vegetal poate stimula secreția hormonilor tiroidieni. Deși este o sursă de grăsimi, acesta accelerează metabolismul și combate greutatea excesivă.
Poți consuma două linguri de ulei de cocos pe zi: una pe stomacul gol dimineața și încă una seara. La început, consumă o cantitate mai mică de ulei și, dacă îți face bine, crește doza.
5. Masajele tiroidiene, pe lista de trucuri simple pentru a trata hipotiroidismul
Nu subestima beneficiile masajelor cu ulei de cocos asupra gâtului, acolo unde este localizată tiroida. Este suficient să masezi ușor această regiune pentru câteva minute în fiecare zi.
Atât timp cât nu te incomodează și nu provoacă durere, orice tip de automasaj va avea un efect benefic asupra stării de sănătate.
6. Acizii grași esențiali
Unul dintre principalele simptome ale hipotiroidismului este pielea uscată. Ca să remediezi această problemă, hrănește-ți pielea cu nutrienți pentru a o menține strălucitoare. Printre proprietățile interesante ale acizilor grași esențiali se numără abilitatea lor de a preveni îmbătrânirea prematură.
Nu ezita să consumi următoarele alimente în fiecare zi:
- Semințe de in
- Semințe de chia
- Ulei de krill
- Avocado
- Unt clarificat (ghee)
- Pește gras
7. Semințele de chia
Pe lângă a trata hipotiroidismul, semințele de chia te pot ajuta și dacă suferi de constipație.
- Ca să le consumi, lasă-le la înmuiat pentru câteva ore (de pildă, peste noapte) și consumă-le împreună cu apa în care au stat.
- Le poți și adăuga în sucurile și smoothie-urile pe care le bei.
8. Cântatul
Nu ai nevoie de talent muzical pentru a cânta în propria locuință.
Acest obicei intră în categoria de trucuri simple pentru a trata hipotiroidismul, putând regla glanda tiroidă. Atunci când încercăm să cântăm, sunt produse vibrații în regiunea în care este localizată tiroida. Cântatul te va ajuta și din punct de vedere energetic, fiind o terapie care susține bunăstarea.
9. Hidratarea
Consumul de apă este un obicei simplu care îmbunătățește funcționarea organelor. În plus, acest lichid activează metabolismul, combate constipația, tratează pielea uscată și susține pierderea în greutate.
Astfel, apa poate completa orice tip de tratament, în special pe cel pentru hipotiroidism.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Gaitonde, D. Y., Rowley, K. D., & Sweeney, L. B. (2012). Hypothyroidism: An update. American Family Physician. https://doi.org/10.1080/20786204.2012.10874256
- Almandoz, J. P., & Gharib, H. (2012). Hypothyroidism: Etiology, Diagnosis, and Management. Medical Clinics of North America. https://doi.org/10.1016/j.mcna.2012.01.005
- Chakera, A. J., Pearce, S. H. S., & Vaidya, B. (2012). Treatment for primary hypothyroidism: Current approaches and future possibilities. Drug Design, Development and Therapy. https://doi.org/10.2147/DDDT.S12894
- Gilbert, J. (2017). Hypothyroidism. Medicine (United Kingdom). https://doi.org/10.1016/j.mpmed.2017.05.009
- Krassas, G. E., Poppe, K., & Glinoer, D. (2010). Thyroid function and human reproductive health. Endocrine Reviews. https://doi.org/10.1210/er.2009-0041
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.