Beneficiile oferite de apa cu lămâie pentru inimă și ficat
În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane au devenit interesate de proprietățile medicinale ale plantelor. Alimente naturale ușor de achiziționat precum lămâile au atras în mod special atenția, acestea oferind organismului la fel de multe beneficii ca și vitaminele pe care le achiziționăm din farmacie. Să vedem care sunt, în mod special, beneficiile oferite de apa cu lămâie pentru inimă și ficat.
După cum bine știi deja, piața este inundată cu tot felul de produse medicamentoase care pot detoxifia și fortifica ficatul. Însă majoritatea acestora produc efecte secundare nedorite dacă sunt administrate regulat.
Apa cu lămâie este un remediu naturist foarte popular, utilizat de un număr mare de oameni care vor să-și detoxifieze organismul. În articolul de azi îți vom prezenta câteva informații despre așa-zisa „chimie organică” și îți vom arăta care sunt beneficiile oferite de apa cu lămâie pentru sănătatea inimii și a ficatului.
Citește în continuare și ia aminte!
Beneficiile oferite de apa cu lămâie pentru ficat
Lămâia este un fruct foarte bogat în vitamine, minerale și antioxidanți puternici, ce poate stimula detoxifierea ficatului, dar și regenerarea acestui organ.
Ficatul are abilitatea de a produce celule noi. Urmând un tratament adecvat și o alimentație sănătoasă, putem trata anumite afecțiuni ca, de pildă, steatoza hepatică.
Nu uita să citești:
Iată ce vitamine și minerale conține un singur pahar de zeamă de lămâie:
- Vitamina C – 53 mg
- Vitamina B1 – 0,04 mg
- Vitamina B2 – 0,02 mg
- Vitamina B3 – 0,1 mg
- Vitamina B5 – 0,19 mg
- Vitamina B6 – 0,08 mg
- Vitamina B7 – 5,1 mg
- Vitamina B9 – 0,011 mg
- Vitamina E – 0,15 mg
- Alfa-carotene – 1 microgram
- Beta-carotene – 3 micrograme
- Luteină și zeaxantină – 11 micrograme
- Calciu – 26 mg
- Fier – 0,6 mg
- Magneziu – 8 mg
- Fosfor – 16 mg
- Potasiu – 138 mg
- Sodiu – 2 mg
- Zinc – 0,06 mg
- Cupru – 0,037 mg
- Mangan – 0,03 mg
- Seleniu – 0,0004 mg
Toate componentele enumerate mai sus, amestecate cu apă caldă, neîndulcită cu zahăr, oferă organismului beneficii enzimatice și calități acide. Consumată pe stomacul gol, această băutură incredibilă facilitează alcalinizarea organismului și oferă ficatului toate beneficiile menționate anterior.
Iată care sunt beneficiile oferite de apa cu lămâie pentru ficat:
Tratează steatoza hepatică (ficatul gras)
- Apa cu lămâie previne oxidarea celulelor hepatice.
- Acest amestec apără ficatul împotriva degradării ce poate fi cauzată de un nivel ridicat de toxine și celule adipoase.
- Apa cu lămâie reglează absorbția zaharurilor și a grăsimilor, prevenind suprasolicitarea ficatului.
- Grație conținutului bogat de antioxidanți și a puterii alcalinizante a acestui fruct, apa cu lămâie are abilitatea de a detoxifica ficatul, facilitând producerea de celule noi și sănătoase.
- Nu uita, zeama de lămâie este un antiseptic natural, ceea ce înseamnă că este utilă împotriva bacteriilor nocive care pătrund în organism împreună cu alimentele consumate.
Citește și:
Protejează ficatul împotriva cirozei hepatice
Puține fructe au un conținut mai mare de vitamine și minerale decât lămâile. De aceea, acest fruct are abilitatea de a proteja ficatul împotriva cirozei hepatice și de a remedia deficiența de vitamine asociate cu această maladie. O singură cană de apă cu lămâie în fiecare dimineață este de ajuns pentru a-ți fortifica ficatul.
Acest tratament funcționează în mod optim dacă este administrat timp de cinci zile, urmate de cinci zile de pauză.
Detoxifiază vezica biliară și previne formarea calculilor biliari
Zeama de lămâie susține sănătatea vezicii biliare și poate trata orice problemă medicală asociată acestui organ. Acest lichid facilitează drenajul în duoden al sucurilor biliare ce conțin calculi, prevenind astfel acumularea lor la nivelul vezicii biliare.
Beneficiile oferite de apa cu lămâie pentru inimă
Consumul de apă caldă cu lămâie pe stomacul gol este un remediu simplu și ieftin, ce oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Cel mai probabil nu vei observa efectele benefice imediat, însă în cele din urmă digestia ți se va îmbunătăți, vei evita răcelile și infecțiile și, nu în ultimul rând, inima ta va fi mai sănătoasă.
Iată care sunt beneficiile oferite de apa cu lămâie pentru inimă:
- Apa cu lămâie menține elasticitatea venelor și arterelor, prevenind arterioscleroza.
- Acest remediu previn lipirea plăcii ateromatoase de artere și scade nivelul de colesterol „rău” (LDL) din sânge.
- Reglează tensiunea arterială.
- Apa cu lămâie îmbunătățește circulația și previne formarea cheagurilor de sânge.
- Împiedică dezvoltarea bacteriilor periculoase în sânge.
Cum se administrează apa cu lămâie?
Un pahar de apă cu lămâie pe stomacul gol este o modalitate excelentă de a-ți proteja sănătatea. Motivul pentru care această bătură trebuie administrată pe stomacul gol este pentru că în acest mod acidul citric poate fi convertit mai ușor într-un agent alcalinizant. Astfel, acesta va fi mai ușor absorbit și proprietățile sale benefice vor fi intensificate.
Experții în nutriție au semnalat următoarele aspecte:
- Nu toate lămâile oferă aceleași beneficii extraordinare. Evită-le pe cele prea coapte deoarece acestea au un conținut prea mare de zahăr. Pe cât posibil, optează pentru lămâi ecologice și asigură-te că fructele sunt tari la atingere.
- Amestecă zeama obținută dintr-o jumătate de lămâie cu un pahar de apă caldă. Asigură-te că apa are un conținut scăzut de minerale.
- Folosește acest remediu timp de cinci zile consecutive, apoi fă o pauză de două-cinci zile înainte de a începe din nou tratamentul. Monitorizează-ți atent starea și reacțiile organismului. În general, acest remediu ar trebui să-ți facă bine.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Iglesias Rosado y col. (2011). Importancia del agua en la hidratación de la población española: documento FESNAD 2010. Nutrición hospitalaria Nº26: 27-36. [En línea]. Disponible en: http://scielo.isciii.es/pdf/nh/v26n1/articulos_especiales_3.pdf
- (2010). Beneficios de tomar agua. Bebidas saludables. Centro para el Desarrollo Humano e Integral de los Universitarios. Universidad Veracruzana. [En línea]. Disponible en: https://www.uv.mx/cendhiu/files/2013/02/eventobebidassaludables2.pdf
- Varios autores. (2003). El limón y sus componentes bioactivos. Comunidad Autónoma de la Región de Murcia
Consejería de Agricultura, Agua y Medio Ambiente. Serie técnica y de estudios. [En línea]. Disponible en: https://www.researchgate.net/publication/285695850_El_limon_y_sus_componentes_bioactivos
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.