Aspirina albește rufele și curăță petele
Aproape fiecare persoană are măcar câteva haine albe în dulap. Puțin știm însă că aspirina albește rufele și poate curăța cele mai dificile pete.
Din păcate, rufele albe se murdăresc ușor, mai ales în zona subrațului unde se observă pete gălbui de transpirație.
Deși mașina de spălat ajută la îndepărtarea murdăriei acumulate în urma contactului cu mediul, este aproape imposibil ca hainele albe să nu-și piardă strălucirea originală dacă le porți prea des.
Din fericire, nu este nevoie să renunți la hainele albe și nici să apelezi la soluții chimice pentru a le curăța.
Datorită proprietăților aspirinei, poți să albești rufele în mod natural. Astfel, nu mai este necesar să expui țesăturile delicate la compușii agresivi ai produselor din comerț.
În articolul de azi, îți explicăm de ce aspirina albește rufele și cum să o incluzi în ciclul normal de spălare a hainelor.
Vei dori cu siguranță să o încerci și tu!
Te poate interesa și
De ce să folosești aspirina pentru a albi rufele și a curăța petele?
În ultimii ani s-au descoperit noi întrebuințări ale aspirinei în spațiul domestic, aceasta fiind mai mult decât un analgezic și un anticoagulant excelent.
Deși știm cu toții că aspirina este unul dintre cele mai bune medicamente pentru ameliorarea durerii și a stării generale de rău, puțini dintre noi au aflat că aspirina este la fel de utilă și albește rufele.
Principalele sale utilizări, inclusiv cea medicinală, sunt atribuite conținutului bogat de acid salicilic, un compus organic care poate provoca diverse reacții. În acest caz, acidul salicilic pătrunde în țesătură și îndepărtează petele, curățând hainele în profunzime.
Aspirina este recomandată în special pentru curățarea tricourilor cu pete gălbui de transpirație.
Cum să folosești aspirina pentru a curăța petele și a albi rufele?
Deși nu știai, soluția cea mai bună pentru curățarea hainelor se află ascunsă chiar în dulăpiorul cu medicamente.
Aspirina este o metodă eficientă de a reda hainelor albe strălucirea inițială și de a îndepărta petele.
Ingrediente
- 5 aspirine de 325 de mg
- 2 litri de apă
Instrucțiuni
- Dacă ai observat că hainele tale au căpătat o nuanță gri sau gălbuie, dizolvă cinci tablete de aspirină de 325 mg în doi litri de apă fierbinte, apoi înmoaie hainele în acest amestec.
- Este indicat să pisezi pastilele înainte de a le adăuga în apă.
- Lasă rufele la înmuiat cel puțin opt ore sau peste noapte.
- Ai grijă ca toate hainele să fie scufundate în lichid, iar dacă sunt prea multe, mai adaugă apă și aspirină.
- O altă opțiune comodă prin care aspirina albește rufele este să adaugi tabletele direct în mașina de spălat înainte de a o porni, însă trebuie să le lași să se dizolve mai întâi în apă.
- După ce a trecut timpul recomandat pentru înmuiere, scoate hainele și clătește-le, apoi pune-le la uscat la soare.
Citește și
Petele de sânge
Dacă ai pete de sânge pe haine, dizolvă aspirina în apă rece înainte de a le pune la înmuiat. Nu folosi apă fierbinte, pentru că aceasta fixează proteinele din sânge în țesătură. Ulterior pata va fi mult mai greu de curățat.
Umezește materialul cu apă rece. Dacă pata este uscată, freacă direct pe ea o aspirină pisată. Las-o să acționeze timp de două ore, apoi spală haina în mod normal.
Probabil nu vei reuși să îndepărtezi complet pata de sânge de la prima utilizare. Însă, dacă repeți procedeul de mai multe ori, pata va dispărea complet.
Evită să folosești mai multe produse diferite în același timp, deoarece acestea pot subția țesătura. Ai răbdare și repetă această metodă de mai multe ori, până obții rezultatele dorite.
Ai folosit vreodată aspirină pentru a-ți spăla hainele? Acum că ai aflat acest truc minunat pentru a reda strălucirea ținutelor tale preferate. Folosește-l de fiecare dată când ai nevoie să scoți petele imprimate în țesături.
Ține cont de recomandările pe care ți le-am oferit mai sus și vei vedea că acest medicament este o alternativă excelentă a produselor de albire din comerț.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- MedlinePlus. Aspirina. 2018. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/meds/a682878-es.html. Accessed 11/08, 2018.
- Vademecum.com. Acetilsalicílico ácido. 2018. Available at: https://www.vademecum.es/principios-activos-acetilsalicilico+acido-n02ba01. Accessed 11/08, 2018.
- Wikipedia. Ácido acetilsalicílico. 2018. Available at: https://es.wikipedia.org/wiki/%C3%81cido_acetilsalic%C3%ADlico. Accessed 11/08, 2018.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.