Bicarbonat de sodiu cu miere – 6 beneficii și 2 rețete
Verificat și aprobat de nutriționistul Renata Sylwia Kosierb Fernández
Ai încercat vreodată să combini bicarbonat de sodiu cu miere? Bicarbonatul de sodiu este o pudră albă pe care, datorită utilizărilor sale multiple, fiecare dintre noi o are în bucătărie. Mămicile folosesc acest produs atunci când gătesc sau fac curat.
Bicarbonatul de sodiu poate fi obținut cu ușurință din natură, dar a fost comercializat astfel încât toți cei care au nevoie de el să îl poată avea la îndemână. Trebuie să menționăm că acesta nu conține deloc aditivi, o proprietate ce oferă multe avantaje.
Beneficiile incredibile ale bicarbonatului de sodiu
Înainte să începi să folosești bicarbonat de sodiu cu miere, este important să-ți anunți doctorul că vrei să consumi primul ingredient și să specifici cantitățile. Astfel, vei fi sigur că remediul nu va avea un impact negativ asupra sănătății tale.
Iată care sunt principalele beneficii pe care bicarbonatul de sodiu le oferă:
1. Susține digestia
Bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde al sistemului digestiv. Acesta ameliorează flatulența și stimulează digestia alimentelor grele.
2. Este un antiacid natural
Pacienții cu reflux gastroesofagian vor avea mult de câștigat dacă aleg să consume bicarbonat de sodiu. Acesta convertește acidul clorhidric care urcă din stomac în esofag în clorură de sodiu, stopând senzația de arsură și asigurând o stare de bine.
3. Este un agent de purificare
Combinând bicarbonat de sodiu cu miere, obții un remediu care poate ajuta ficatul să descompună toxinele pe care organismul uman nu le poate metaboliza. Totodată, acest remediu este bogat în vitamina C și potasiu, drept pentru care este unul dintre cei mai buni antioxidanți disponibili.
4. Are un efect antiseptic
Datorită proprietăților sale, bicarbonatul de sodiu poate combate infecțiile și neutraliza bacteriile și virusurile. Acesta este celebru pentru abilitatea sa de a reduce durerea și inflamațiile cauzate de infecțiile în gât.
5. Este un remediu antigripă
Bicarbonatul de sodiu este folosit frecvent pentru a trata gripa și diverse alte probleme de sănătate. Acesta este un aliat de nădejde dacă vrei să combați virusurile care provoacă gripa. În plus, bicarbonatul poate ameliora simptomele experimentate din cauza infecțiilor.
6. Este util împotriva cistitei
Consumând bicarbonat de sodiu, îți ajuți organismul să creeze o barieră protectoare împotriva bacteriilor. Dacă suferi de o infecție urinară, poți apela la acest produs pentru a trata simptomele experimentate.
Cum să prepari bicarbonat de sodiu cu miere
Bicarbonatul de sodiu este incredibil când vine vorba de combaterea bacteriilor, a infecțiilor și a mai multor boli. Într-un mod asemănător, combinând bicarbonat de sodiu cu miere, obții un remediu ideal pentru problemele dermatologice, în special pentru cele care afectează fața.
Pe lângă faptul că exfoliază pielea și îndepărtează celulele moarte, bicarbonatul de sodiu poate elimina și preveni acneea.
Ingrediente
- ¼ cană (120 g) de bicarbonat de sodiu
- 1 cană (250 g) de miere
Mod de preparare
- Combină bicarbonatul de sodiu cu mierea într-un castron.
- Amestecă până obții o compoziție groasă și omogenă.
- Încălzește remediul la bain-marie pentru 10 minute. Amestecă din când în când.
- Ia remediul de pe foc și depozitează-l.
Mod de aplicare
- Consumă 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu cu miere în fiecare zi, timp de o lună. Poți lua acest remediu înainte sau după mese.
- Este important să întrerupi tratamentul după o lună de zile și să eviți alimente precum carnea roșie, făina și zaharurile.
- Acest remediu naturist te poate ajuta să tratezi numeroase tipuri de boli, inclusiv diabetul, gripa și tulburările renale. Înainte de a-l folosi, cere opinia unui medic.
O mască pentru acnee cu bicarbonat de sodiu și miere
Multe persoane apelează la combinația de bicarbonat de sodiu și miere pentru a combate acneea și coșurile. Următoarea mască, pe lângă faptul că este ieftină și ușor de preparat, are un impact foarte benefic asupra pielii.
Poți aplica masca de mai jos o dată sau de două ori pe săptămână. Te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte ale pielii, bacteriile și acneea. În plus, deoarece hidratează pielea, aceasta oferă feței un aspect sănătos.
Ingrediente
- 2 linguri (30 g) de bicarbonat de sodiu
- 1 lingură (15 g) de miere
- Zeamă de lămâie
Mod de preparare și aplicare
- Amestecă bicarbonat de sodiu cu miere și zeamă de lămâie pentru a prepara o pastă.
- Întinde această pastă pe față cu mișcări circulare.
- Las-o să acționeze timp de 10 minute.
- Îndepărtează masca cu apă caldă.
- Usucă-ți fața prin tamponare cu ajutorul unui prosop curat.
- Aplică o cremă hidratantă pentru a închide porii.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Siegler, J. C., Marshall, P. W. M., Bray, J., & Towlson, C. (2012). Sodium bicarbonate supplementation and ingestion timing: Does it matter? Journal of Strength and Conditioning Research. https://doi.org/10.1519/JSC.0b013e3182392960
- Al-Abri, S. A., & Olson, K. R. (2013). Baking Soda Can Settle the Stomach but Upset the Heart: Case Files of the Medical Toxicology Fellowship at the University of California, San Francisco. Journal of Medical Toxicology. https://doi.org/10.1007/s13181-013-0300-4
- Drake, D. (1997). Antibacterial activity of baking soda. Compendium of Continuing Education in Dentistry. (Jamesburg, N.J. : 1995). Supplement. https://doi.org/10.5194/nhess-11-1715-2011
-
Žilinskas, J., Junevičius, J., Česaitis. K., & Junevičiūtė, G. (2013). The effect of cleaning substances on the surface of denture base material. Med Sci Monit. doi: 10.12659/MSM.889568.
-
Jeong, J., Kwon S., & Kim H. (2014). Effect of bicarbonate supplementation on renal function and nutritional indices in predialysis advanced chronic kidney disease. Electrolyte Blood Press;12(2): 80-7. doi: 10.5049/EBP.2014.12.2.80.
-
Giacometti, J., Pasupuleti, V., Sammugam, L., Ramesh, N. & Gan, S. (2017). Honey, Propolis, and Royal Jelly: A Comprehensive Review of Their Biological Actions and Health Benefits. Hindawi. https://doi.org/10.1155/2017/1259510
-
Hughes, A., Brown, A., & Valento, M. (2016). Hemorrhagic Encephalopathy From Acute Baking Soda Ingestion. West J Emerg Med. 17(5): 619-22. doi: 10.5811/westjem2016.6.30713.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.