Cele mai bune 7 băuturi care ard grăsimea
Dacă vrei să pierzi în greutate, adoptă o dietă sănătoasă, fă mișcare și încearcă cu încredere următoarele băuturi care ard grăsimea. Acestea sunt ușor de preparat, delicioase și, nu în ultimul rând, foarte eficiente!
Elimină kilogramele în plus cu 7 băuturi care ard grăsimea
În afară de a consuma (cel puțin) 2 litri de apă pe zi, te sfătuim să incluzi cel puțin una dintre cele 7 băuturi care ard grăsimea în rutina ta zilnică.
Dacă ai o dietă echilibrată și faci mișcare de 3 ori pe săptămână, rezultatele dorite nu vor întârzia să apară. Reține însă că, în ceea ce privește pierderea în greutate, nu există soluții magice sau miracole.
Suc de legume
Înainte de masă, bea un suc proaspăt de legume pentru a-ți potoli pofta de mâncare mai repede și a evita consumul excesiv de calorii. Legumele crude sunt foarte bogate în nutrienți. Pur și simplu combină legumele tale favorite (spanac, țelină, morcovi, broccoli…).
Este bine, de asemenea, să bei smoothie-uri de legume între mese. Aceste băuturi te vor ajuta să eviți gustările, inclusiv pe cele bogate în grăsimi și produsele de patiserie. Pe timp de vară, smoothie-urile de legume pot fi consumate atunci când îți este sete sau în locul unei mese.
Apă cu zeamă de lămâie
Știi deja că apa este un lichid esențial când vine vorba de eliminarea toxinelor din organism. Dacă o combini cu lămâie, vei obține o băutură care detoxifică ficatul și facilitează metabolizarea grăsimilor acumulate în jurul taliei.
- Apa caldă cu zeamă de lămâie stimulează producția de enzime digestive, care sunt responsabile de arderea grăsimii și funcționarea corectă a ficatului.
- Antioxidanții din componența lămâiei îngrijesc sănătatea și frumusețea pielii. (De pildă, aceștia pot distruge bacteriile care provoacă acnee.)
- Totodată, apa caldă tratează constipația și curăță colonul.
Ingrediente
- 1 cană (250 ml) de apă caldă
- Zeama a ½ lămâie
Instrucțiuni
- Încălzește apa și stoarce zeama lămâii.
- Toarnă apa caldă într-o cană și adaugă zeama de lămâie.
- Amestecă bine și consumă băutura obținută în fiecare zi pe stomacul gol, timp de o lună.
Apă de anghinare
Puține legume au un efect diuretic mai puternic decât cel al anghinarelor. Apa în care fierbi acest aliment este sănătoasă și poate elimina grăsimea și toxinele care se acumulează la nivelul ficatului. În afară de a consuma anghinare, te sfătuim să nu arunci apa în care le fierbi. Consum-o asemenea unei supe!
Ceai alb
Proprietățile ceaiului verde în ceea ce privește pierderea în greutate sunt deja celebre, dar nu trebuie să ignorăm nici beneficiile ceaiului alb.
Această băutură ne poate ajuta să ardem grăsimea, în special pe cea depusă în jurul taliei. Ceaiul alb este delicios și oferă numeroase alte avantaje, putând chiar să reducă nivelul colesterolului.
Poți bea până la 3 căni de ceai alb pe zi. Cumpără-l sub formă de pliculețe din plafar și îndulcește-l cu miere.
- Dacă nu reușești să găsești ceai alb sau nu vrei să bei aceeași infuzie în fiecare zi, poți opta și pentru alte ceaiuri.
- Coada-calului, păpădia, urzicile și dafinul constituie variante la fel de bune.
- Toate plantele de mai sus au proprietăți diuretice care te vor ajuta să elimini atât fluidele în exces, cât și grăsimea.
Suc de merișoare
Acest fruct mic, închis la culoare reprezintă o sursă minunată de acid citric, chinic și malic. Toți acești acizi acționează asemenea enzimelor digestive, descompunând grăsimea depozitată la nivelul sistemului limfatic.
Sucul de merișoare este ideal pentru persoanele care suferă de hipercolesterolemie și diabet, deoarece îmbunătățește calitatea sângelui. Nu ezita să bei o cană de suc de merișoare pe zi (de preferință la micul dejun).
Apă de cocos
Apa de cocos este revigorantă, delicioasă și foarte hrănitoare. Ca să o obții, nu este nevoie să te deplasezi până în Caraibe (deși asta ar fi o scuză bună pentru o excursie!), deoarece poți cumpără apă de cocos din diverse magazine alimentare.
Sportivii vor avea mult de câștigat dacă aleg să consume această băutură. Apa de cocos conține de 5 ori mai mult potasiu decât celebrele băuturi „izotonice”, putând să prevină crampele musculare care apar după antrenament.
Chiar și persoanele mai puțin active vor avea de câștigat dacă aleg să consume apă de cocos. Aceasta stimulează eliminarea toxinelor, are un efect antioxidant puternic, îmbunătățește digestia și hidratează organismul.
Ceai de ghimbir
Și ceaiul de ghimbir intră în categoria de băuturi care ard grăsimea. Agenții termogenici din componența sa pot elimina reziduurile acumulate la nivelul abdomenului. (Grăsimea depusă în această regiune poate fi consecința sedentarismului, a stresului sau a unor probleme hormonale)
În plus, ceaiul de ghimbir inhibă producția de cortizol. Dacă ai avut o zi proastă la locul de muncă sau te-ai îngrășat din cauza statului excesiv la calculator, te sfătuim să bei următoarea infuzie.
Ingrediente
- 1 cană (250 ml) de apă
- ½ linguriță (2 g) de ghimbir ras
Instrucțiuni
- Pune apa la fiert și, de îndată ce începe să dea în clocot, ia-o de pe foc.
- Adaugă ghimbirul ras și lasă să infuzeze 5 minute.
- Ca să îndulcești infuzia, poți adăuga puțină miere.
- Bea ceaiul preparat imediat.
Apă cu scorțișoară și măr
Ultima dintre aceste băuturi care ard grăsimea este o opțiune delicioasă și hrănitoare, numai bună pentru persoanele care vor să slăbească și să elimine toxinele acumulate în organismul lor.
Poți să bei până la un litru de apă cu scorțișoară și măr pe zi. Vestea bună este că poți reutiliza merele și scorțișoara folosite inițial de mai multe ori.
Ingrediente
- 1 măr
- 1 bețișor de scorțișoară
- 1 cană de gheață
- 2 căni (500 ml) de apă
Instrucțiuni
- Decojește mărul și taie-l în felii subțiri.
- Pune feliile de măr într-un borcan de sticlă împreună cu bețișorul de scorțișoară.
- Adaugă gheața și apoi apa.
- Lasă să stea câteva minute, astfel încât gheața să se topească.
- Bea băutura rezultată pe tot parcursul zilei.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Manuel Moreno, G. (2012). Definición y clasificación de la obesidad. Revista Médica Clínica Las Condes. https://doi.org/10.1016/S0716-8640(12)70288-2
- Godínez Gutiérrez, S. A., Marmolejo Orozco, G. E., Márquez Rodríguez, E., Siordia Vázquez, J. de J., & Baeza Camacho, R. (2002). La grasa visceral y su importancia en obesidad. Revista de Endocrinología y Nutrición.
- Cañete Estrada, R., & Gil Campos, M. (2007). Obesidad. Pediatria Integral. https://doi.org/10.1016/S1696-2818(06)73637-X
- Organización Mundial de la Salud. (2015). OMS | Obesidad y sobrepeso. Nota descriptiva No, 311. https://doi.org/http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs311/es/
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.