Tratează ciuperca unghiei cu bicarbonat de sodiu
Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez
Ciuperca unghiei, cunoscută în termeni medicali sub denumirea de onicomicoză este o infecție cauzată de un grup de fungi numiți dermatofiți. Aceștia care se înmulțesc foarte ușor în zona mâinilor și a picioarelor. Tratează ciuperca unghiei cu bicarbonat de sodiu în mod natural și eficient!
Extremitățile sunt expuse constant la căldură și umezeală, drept pentru care microorganismele găsesc un mediu ideal pentru reproducere și pun stăpânire pe el foarte ușor. Astfel, unghiile capătă un aspect neplăcut și prezintă simptome precum roșeață, mâncărime și exfolierea pielii din jur.
Din fericire, există ingrediente cu efecte antifungice pe care le poți folosi pentru a ține sub control această infecție. Prin urmare, nu este nevoie să apelezi la produse chimice agresive.
Printre remediile naturale cele mai eficiente se numără și bicarbonatul de sodiu. Acest produs natural are întrebuințări domestice și medicinale care l-au făcut celebru în întreaga lume.
Tratează ciuperca unghiei cu bicarbonat de sodiu pentru a scăpa definitv de această problemă incomodă!
Tratează ciuperca unghiei cu bicarbonat de sodiu
Înainte de a-ți arăta cum se tratează ciuperca unghiei cu bicarbonat de sodiu, trebuie să menționăm faptul că efectele acestuia nu sunt vizibile imediat.
Chiar dacă acest produs începe să lupte împotriva ciupercii încă de la prima aplicare, durează mai mult timp până când va reuși să o elimine complet. Ai grijă să aplici acest remediu în mod consecvent și ține cont de recomandările noastre pentru a combate definitiv ciuperca unghiei.
În plus, te sfătuim să îmbunătățești proprietățile bicarbonatului de sodiu cu ajutorul oțetului de mere. Acesta este un alt ingredient antifungic cu numeroase beneficii pentru sănătate.
Poți găsi în propria bucătărie ambele produse folosite pentru acest tratament. Dacă nu, le poți cumpăra la prețuri foarte mici.
Ingrediente
- 6 căni de apă (1,5 litri)
- 1/2 cană de oțet de mere (125 ml)
- 3 linguri de bicarbonat de sodiu (30 g)
Instrucțiuni
- Încălzește apa până ajunge la o temperatură suportabilă pentru picioare.
- Adaugă oțetul de mere și toarnă amestecul într-un lighean.
- Înmoaie picioarele în acest lichid și ține-le timp de 15-20 de minute.
- După acest interval, șterge bine unghiile și masează-le cu o pastă de bicarbonat de sodiu.
- Lasă remediul să acționeze 10 minute, apoi clătește.
- Printr-un masaj circular, exfoliază atât suprafața unghiei, cât și pielea din jurul ei.
- Repetă tratamentul în fiecare seară, până când unghia capătă un aspect normal.
- Poți să combini bicarbonatul de sodiu și cu puțină zeamă de lămâie sau apă oxigenată pentru a-i întări efectele antifungice.
În ce mod bicarbonatul de sodiu tratează ciuperca unghiei?
Bicarbonatul de sodiu este o pudră albă folosită de veacuri întregi în scopuri culinare sau pentru curățarea locuinței. Proprietățile sale antiseptice, antifungice și alcaline ajută la tratarea infecțiilor.
Citește și:
După cum știm deja, bicarbonatul de sodiu poate fi aplicat local, putând fi utilizat ca exfoliant natural sau ca tratament pentru alergii. În plus, acest produs combate infecțiile pielii și conține compuși activi care reduc prezența fungilor atât la suprafața unghiei, cât și sub ea.
În plus, bicarbonatul de sodiu este un deodorant natural, ideal pentru neutralizarea mirosurilor urâte și a transpirației excesive a picioarelor.
Alte trucuri ce tratează ciuperca unghiei
Deși acest tratament tratează ciuperca unghiei în mod eficient, ține cont și de recomandările de mai jos pentru a obține cele mai bune rezultate:
- Pe durata acestui tratament, evită condițiile de umezeală și căldură care duc la dezvoltarea ciupercii unghiei.
- Acest lucru înseamnă că este indicat să porți încălțăminte deschisă și bine aerisită, care previne acumularea bacteriilor și a transpirației.
- După fiecare spălare, usucă-ți bine mâinile și picioarele, întrucât umezeala duce la dezvoltarea mai multor ciuperci.
- Spală și dezinfectează obiectele pe care le folosești pentru îngrijirea unghiilor. În acest fel, previi răspândirea infecției către unghiile care nu au fost încă afectate.
Citește și:
Încă ai probleme cu ciuperca unghiei? Dacă ai urmat tratamentul și sfaturile noastre, iar infecția nu dispare, mergi la medic pentru ca acesta să-ți ofere alte opțiuni.
Cel mai important este să te ocupi la timp de această problemă pentru a evita complicațiile pe viitor.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Sandoval, N. J., Arenas, R., Giusiano, G., García, D., Chávez, L., & Zúniga, P. (2012). Diagnóstico y tratamiento de dermatofitosis. Revista Médica Hondureña.
- Nuño, N., & Losada, D. P. (2005). Dermatofitosis o tiñas. Guías Clínicas.
- Salas-Campos Ingrid, G.-M. N. T. C.-D. P. J. (2009). Onicomicosis por hongos fuliginosos. Acta Médica Costarricense.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.