Clorura de magneziu: calmant natural ce ajută la slăbit
Clorura de magneziu este o sare solubilă în apă cu un gust sărat și amărui. Această substanță este ideală pentru reglarea nivelului de sodiu și potasiu din organism. De multe ori, într-o dietă obișnuită, primul element este în exces, iar al doilea în deficit.
Totodată, clorura de magneziu prezintă și alte beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, există și câteva contraindicații de care trebuie să ții cont pentru a preveni efectele secundare.
La ce ajută clorura de magneziu?
Așa cum sugerează și denumirea sa, clorura de magneziu este compusă din clor și magneziu. Din cantitatea totală de magneziu prezentă în organism, în jur de 60% se află în oase și 26% în mușchi. Restul se găsește în țesuturile conjunctive și în lichidele din corp.
Unul dintre cele mai importante roluri ale magneziului este de a transporta calciul acumulat în anumite părți ale corpului către oase, acolo unde este cel mai necesar.
Beneficiile clorurii de magneziu pentru organism
- Magneziul ajută la întărirea oaselor și a articulațiilor prin colectarea calciului acumulat în anumite zone. Tocmai de aceea, acest mineral contribuie și la decalcifierea membranei articulare.
- Totodată, magneziul este un remediu eficient împotriva arteriosclerozei Monckeberg.
- În plus, acest mineral curăță sângele și previne atacul cerebral.
- Magneziul reface organele care îndeplinesc funcții importante, în special glandele. De exemplu, acest element activează rinichii și ajută la eliminarea acidului uric.
- Magneziul reduce oboseala intelectuală, diminuează atrofia musculară și combate dezechilibul de minerale din organism.
- Ingredientele active din magneziu combat oboseala și previn problemele de la nivelul prostatei.
- Totodată, acest mineral este un calmant natural excelent, ajutând la menținerea echilibrului energetic al neuronilor și acționând asupra sistemului nervos.
- După vârsta de 40 de ani, magneziul este esențial. Începând cu această perioadă a vieții, abilitatea organismului de a absorbi nutrienții din alimente scade. Carențele nutriționale pot cauza numeroase boli, accentuând și semnele vizibile ale îmbătrânirii.
- Întrucât magneziul este concentrat în principal în inimă, ficat, creier și rinichi, deficitul acestui mineral poate provoca numeroase afecțiuni.
Clorura de magneziu combate multe boli
Clorura de magneziu poate preveni numeroase boli:
- Potrivit cercetărilor, consumul zilnic de magneziu poate preveni cancerul colorectal.
- Totodată, acest mineral previne dezvoltarea problemelor de prostată.
- Magneziul previne diabetul și îmbunătățește calitatea vieții celor care suferă de această boală.
- Un aport regulat de magneziu poate preveni bolile cardiovasculare.
- Așa cum am menționat mai sus, magneziul împiedică acumularea de acid uric la nivelul articulațiilor, prevenind artrita.
- Acest mineral poate preveni multe probleme de sănătate, inclusiv afecțiuni digestive și intestinale.
Alte boli care pot fi ameliorate prin consumul de magneziu sunt:
- Boala Alzheimer
- Astmul
- Aritmia cardiacă
- Oboseala
- Hipertensiunea
- Stresul
Cum să adaugi clorura de magneziu în alimentație pentru a slăbi
Ingrediente
- 1 cană de apă (200 ml)
- 1 lingură de clorură de magneziu (10 g)
- Zeama unei jumătăți de lămâie
- 1 linguriță de miere de albine (7,5 g)
- Gheață (opțional)
Mod de preparare
- Pune o lingură de clorură de magneziu într-un pahar cu apă și amestecă până se dizolvă.
- Adaugă zeama de lămâie, lingurița de miere de albine și, dacă dorești, câteva cuburi de gheață.
Când se consumă?
- Este indicat să consumi clorura de magneziu de 4 ori pe săptămână pe durata a două luni.
- Întrucât este un supliment alimentar, trebuie consumat cu atenție pentru a obține toate beneficiile magneziului, fără însă a-ți afecta sănătatea.
- Pentru a preveni efectele secundare ale magneziului, este recomandat să consumi acest remediu după micul dejun.
Câteva avertismente privind clorura de magneziu
- Cel mai important este să nu confunzi clorura de magneziu cu clorura de sodiu (cunoscută mai bine sub denumirea de sare).
- Excesul de clorură de magneziu poate cauza complicații, întrucât are un efect laxativ care îngreunează absorbția nutrienților.
Sursa imaginii reprezentative: © wikiHow.com
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
Jørgensen, P., Winther, G., Kihl, P., Nielsen, A. K., & Sørensen, D. B. (2015, October). Dietary magnesium deficiency affects gut microbiota and anxiety-like behaviour. Acta Neuropsychiatria. 27(5):307-11.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.