Rețetă de cremă antirid făcută acasă
Cremele antirid din comerț conțin multe chimicale care dăunează pielii, în timp ce produsele naturale sunt mai sănătoase, dar mai scumpe. În acest articol îți oferim o alternativă: o cremă antirid făcută acasă din ingrediente 100% naturale! Costul va fi mult mai scăzut și poți prepara o cantitate mai mare, pentru a le oferi și prietenelor tale. Iată cum trebuie să procedezi!
Tipul tău de piele
Această cremă antirid făcută acasă este creată special pentru persoanele cu tenul normal spre uscat, matur sau sensibil, predispus la apariția ridurilor. Nu îți recomandăm să o folosești dacă ai sub 25 de ani și tenul gras.
Ingredientele folosite sunt foarte hrănitoare și hidratează pielea în profunzime. În plus, acestea îți protejează fața de radicalii liberi și stimulează regenerarea celulelor sănătoase ale pielii. Mai jos îți vom explica principalele beneficii ale principalelor ingrediente folosite.
Ulei de cocos
În ultima vreme, uleiul de cocos a fost subiectul multor articole pe teme de sănătate grație proprietăților sale minunate, atât în industria alimentară, cât și în cea cosmetică. Aplicat local, uleiul de cocos este o substanță hidratantă excelentă care se absoarbe ușor în piele. Acesta lasă în urmă o piele fină cu un parfum delicios.
Uleiul de cocos este ingredientul de bază din rețeta de față, iar celelalte ingrediente adăugate depind de piele pe care vrei să o aplici.
Vezi și:
Ceară de albine
Ceara de albine este un alt ingredient principal ce ajută la îngroșarea cremei. Uleiul de cocos este excelent la temperaturi scăzute, dar la căldură se topește foarte repede, motiv pentru care adăugăm în cremă și puțină ceară de albine.
Ceara de albine contribuie la îndepărtarea impurităților de pe piele, precum și la ameliorarea punctelor negre.
Ulei de măceșe
Unul dintre cele mai puternice ingrediente din această cremă antirid făcut acasă este uleiul de măceșe. Acest produs a devenit extrem de popular în ultimii ani datorită proprietăților sale anti-îmbătrânire.
Grație conținutului ridicat de vitamine, acizi grași și antioxidanți, uleiul de măceșe stimulează producția de colagen și reduce apariția și formarea ridurilor. Acesta este un remediu excelent și pentru petele pielii, vergeturi, piele uscată, iritații sau pentru combaterea efectelor negative ale expunerii excesive la soare.
În plus, uleiul de măceșe reîntinerește pielea, ajutând la reînnoirea celulelor epiteliale.
Seara, înainte de culcare, poți aplica ulei de măceșe direct pe piele. Însă dimineața este mai bine să folosești crema pe care ți-o prezentăm în acest articol, întrucât este mai practică și mai discretă.
Vitamina E
Vitamina E este foarte benefică pentru piele, fie administrată oral sub formă de capsule, fie aplicată direct pe piele. Aceasta acționează ca un conservant natural, fiind un ingredient binevenit într-o cremă antirid făcută acasă.
Vitamina E are proprietăți antioxidante și întinerește pielea, ajutând la protejarea acesteia împotriva radicalilor liberi.
Uleiuri esențiale
Pentru a completa această rețetă, nu putem uita de uleiurile esențiale ce oferă un parfum deosebit și amplifică proprietățile celorlalte ingrediente.
Îți recomandăm în mod special uleiul de geranium care revitalizează pielea și oferă fermitate celulelor și un parfum delicios cremei preparate.
Cremă antirid făcută acasă: mod de preparare
Adaugă într-un vas mic de sticlă următoarele ingrediente:
- 20 ml ulei de cocos
- 30 ml ceară de albine
Pune vasul pe baie de aburi pentru a subția ușor ingredientele și amestecă-le cu o spatulă sau o lingură de lemn. După ce s-au amestecat bine, ia vasul de pe foc și adaugă imediat celelalte ingrediente:
- 5 ml de ulei de măceșe
- 5 ml de vitamina E
- 5 picături de ulei esențial de geranium (opțional)
- 5 picături de ulei esențial de trandafir (opțional)
Amestecă bine toate ingredientele și lasă produsul obținut să se răcească.
Îți recomandăm și:
Pentru a păstra acestă cremă pentru o perioadă mai mare de timp, își recomandăm să o depozitezi în frigider.
Dacă locuiești într-o zonă cu un climat foarte călduros sau pur și simplu nu vrei să ții crema în frigider, adaugă încă 10-15 ml de ceară de albine în compoziția sa.
Dacă preferi o cremă mai lichidă, poți să mărești cantitatea de ulei de cocos și să o reduci pe cea de ceară de albine.
Nu-ți fie teamă să modifici cantitățile după preferințele tale sau să adaugi alte ingrediente care luptă împotriva supărătoarelor riduri.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Imágenes por cortesía de mealmakeovermoms y Rahel Jaskow.
-
Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils (2018). Tzu-Kai Lin, Lily Zhong and Juan Luis Santiago.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/ - Georgieva, S., Angelov, G., & Boyadzhieva, S. (2014). Concentration of vitamin C and antioxidant activity of rosehip extracts. Journal of Chemical Technology and Metallurgy, 49(5), 451–454.
- Park JE, et al. (2015). Inhibitory effect of rosa multiflora hip extract on UVB-induced skin photoaging in Hs68 fibroblasts. DOI:
10.15230/SCSK.2015.41.4.351 - Valerón-Almazán P, et al. (2015). Evolution of post-surgical scars treated with pure rosehip seed oil. DOI:
10.4236/jcdsa.2015.52019
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.