Albești pielea din zona subrațului simplu și rapid
În acest articol vom analiza mai pe larg posibilele cauze ale culorii închise a axilelor și îți vom recomanda mai multe remedii naturale cu ajutorul cărora să albești pielea de la subraț simplu si eficient.
Transpirația excesivă
Dacă aceasta este cauza culorii închise a axilelor, trebuie să ții cont de faptul că transpirația este o modalitate de eliminare a toxinelor din organism, motiv pentru care nu este indicat să folosești produse care împiedică total transpirația.
Pentru a reduce transpirația excesivă, folosește următoarele remedii:
- Consumă alimente astringente cum ar fi ceaiul verde sau infuzia de semințe de avocado.
- Infuzia de salvie poate fi băută sau aplicată local.
- Curăță pielea subrațului cu apă cu argilă roșie (dizolvă puțină argilă în apă și spală-te cu acest amestec la subraț. Folosește o compresă sau un prosop).
- Folosește pulbere de pedicuță sau sulf. Această pulbere absoarbe transpirația și împiedică dezvoltarea bacteriilor responsabile pentru mirosul neplăcut. Previne și iritațiile sau mâncărimile cauzate de transpirație. Aplică dimineața și seara pe zona în care transpiri, evitând rănile deschise.
- Amintește-ți că și stările de nervozitate pot provoca transpirație.
Acumularea de celule moarte
Pielea se află într-un continuu proces de regenerare, dar uneori este mai greu să eliminăm celulele moarte care se acumulează pe stratul exterior al pielii.
Pentru a preveni acest lucru, exfoliază zona subrațului cu puțin bicarbonat de sodiuo dată pe săptămână sau la două săptămâni, înainte de epilare pentru a preveni iritațiile. Clătește cu apă și aplică o cremă hidratantă.
Produse care conțin alcool sau parfumuri puternice
Nu este recomandat să utilizezi produse care sunt prea agresive cu zona axilelor. Pielea este foarte subțire și încă și mai delicată dacă obișnuiești să o epilezi. Folosește produse naturale și organice, cum ar fi deodorantul cu piatră de alaun, deodorantele solide etc.
Epilarea
Metoda de epilare pe care o folosești poate fi motivul pentru care pielea de la subraț este mai închisă la culoare, drept pentru care îți recomandăm să găsești o alternativă la folosirea lamei de ras.
Cel mai bine ar fi să folosești ceara. După îndepărtarea părului, ai grijă să aplici o cremă sau un gel, cum ar fi gelul de aloe vera sau crema de gălbenele, pentru a calma iritațiile.
Infuzii
În această zonă a corpului pot apărea infecții datorate igienei precare sau altor factori. Mai mult, este o zonă în care se acumulează umezeală, motiv pentru care trebuie să te străduiești să o menții curată și uscată.
Poți folosi un deodorant pe bază de arbore de ceai, care este antibacterian și antifungic. Poți să cumperi chiar un ulei esențial pe care să îl adaugi într-o cremă hidratantă și să îl aplici zilnic în zona axilelor.
Te-ar putea interesa și:
Frecarea de haine
Hainele foarte strâmte pot irita și pot închide la culoare pielea de la subraț, motiv pentru care trebuie să eviți materialele sintetice și hainele cu mâneci strâmte sau cu bretele.
Înălbitori naturali
E posibil să ai pe acasă câteva alimente sau produse naturale care te ajută să albești pielea de la subraț, fără niciun risc.
Albești pielea de la subraț cu lămâie
Lămâia ajută la eliminarea celulelor moarte și albește zonele care s-au închis la culoare odată cu trecerea timpului. Acționează și ca un deodorant, așa că nu ezita să folosești acest remediu zilnic.
Cum să faci asta? Taie o jumătate de lămâie și freacă zona de la subraț. Lasă zeama să se usuce, apoi poți să te îmbraci. Nu aplica lămâia dacă te-ai ras recent, pentru că poate provoca usturimi.
Te-ar putea interesa și:
Suc de cartofi
Sucul de cartofi prezintă, la rândul său, proprietăți de albire, așa că dacă ai un blender poți să încerci acest remediu. Mixează o bucată mică de cartof și aplică sucul la subraț cu ajutorul unui disc demachiant.
Apă oxigenată
Știi deja că acest înălbitor poate decolora părul, de exemplu. Dacă aplici zilnic apă oxigenată în zona axilelor, vei observa că poți să albești pielea de la subraț cu ajutorul acesteia.
Sursa fotografiilor: Fernando Stankuns și Cuervo_
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- McConaghy, J.R., & Fosselman, D. (2018). Hyperhidrosis: Management Options. American Family Physician, 97(11):729-734.
- Phiske MM. (2014). An approach to Acanthosis nigricans.
ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4144206/ - Mayo Clinic Staff. (2018). Acanthosis nigricans.
mayoclinic.org/diseases-conditions/acanthosis-nigricans/diagnosis-treatment/drc-20368987
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.