Cum să pregătești tacos cu creveți: 3 rețete
Tacos reprezintă un preparat tradițional mexican. Sunt foarte ușor de realizat și sunt întotdeauna un succes la întâlnirile cu familia și prietenii. Mai mult, tacos sunt un fel de mâncare foarte versatil, ceea ce înseamnă că poți folosi orice ingrediente ai în frigider sau cămară. Astăzi, îți împărtășim 3 rețete, astfel încât să poți prepara delicioase tacos cu creveți!
Rețetă de tacos cu creveți și roșii sotate
Roșiile sotate sunt una dintre cele mai bune garnituri lângă creveți. Prin urmare, aceste delicioase tacos cu creveți vor deveni rapid una dintre opțiunile tale preferate. Savurează tacos cu salată verde, rucola și brânză albă sau cu o salată Caprese acoperită cu sos pesto.
Ingrediente
- Creveți (500 g)
- 8 tortilla de făină
- 1 ceapă mică, tăiată în stil julienne
- 3 măsline tocate mărunt
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin (40 ml)
- 2 roșii crude fără coajă, zdrobite
- Sare și piper după gust
- Oregano și arpagic tocat
Cum să pregătești tacos:
- Mai întâi, încălzește uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu, apoi adaugă ceapa și usturoiul.
- Odată ce ceapa este bine gătită, adaugă roșia zdrobită, creveții, sarea și piperul. Gătește la foc mediu-mic pentru aproximativ 20 de minute.
- Apoi, gustă sosul și reglează sarea și piperul după cum este necesar. De asemenea, poți adăuga ierburi aromatice sau condimente după gust.
- Încălzește tortilla de făină într-o tigaie, 20 de secunde pe fiecare parte. Poți, de asemenea, să-ți faci propriile tortilla acasă.
- În cele din urmă, umple tortilla cu sos de creveți și roșii.
Îți recomandăm ca desert:
Rețetă de tacos cu creveți și pesmet
Această rețetă combină maioneza și sosul aioli de casă într-un mod inedit. Dacă vrei să obții o aromă mai puțin puternică, poți folosi smântână ușoară sau cremă de brânză condimentată cu usturoi pudră și arpagic tocat.
Ingrediente
- 1 cană de smântână sau cremă de brânză (220 g)
- 1 ardei roșu
- 1/2 ardei verde
- 1 ceapă roșie
- Sare, piper și usturoi pudră după gust
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin (30 ml)
- Creveți spălați și curățați (400 g)
- 8 tortilla de porumb
- Ulei din semințe de floarea-soarelui pentru prăjire
- 1 ou
- Făină
- Pesmet
Cum să pregătești tacos:
- Mai întâi, curăță și taie ceapa în stil julienne. Apoi, pune ceapa, creveții si ardeii într-o tigaie unsă in prealabil cu ulei de măsline extravirgin și sotează ingredientele. Adaugă sare și piper după gust.
- Apoi, pregătește tacos, întinzând cremă de brânză sau smântână pe fiecare tortilla și adăugând o porție de creveți împreună cu legumele sotate.
- Pentru versiunea cu pesmet, îmbracă fiecare taco în făină, ou și pesmet.
- Apoi, lasă tacos să stea în frigider timp de o jumătate de oră, pentru a le împiedica să se deschidă în timpul procesului de prăjire.
- Toarnă o cantitate generoasă de ulei din semințe de floarea-soarelui într-o tigaie. După ce uleiul este suficient de fierbinte, prăjește tacos pe rând până se rumenesc.
- După ce iei tacos de pe foc, așază-le pe o farfurie cu un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Savurează delicioasele tacos de creveți!
Îți recomandăm să pui alături:
Rețetă de tacos cu guacamole
Această rețetă are un gust minunat alături de un sos cu miere și muștar. De asemenea, poți opta pentru legume de sezon sotate.
Ingrediente
- Creveți spălați (220 g)
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin (50 ml)
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt
- Salată iceberg, spălată și tăiată
- Sare și piper după gust
- 10 tortilla de porumb
Ingrediente pentru guacamole
- 1/4 ceapă roșie
- 1 avocado copt
- Sucul obținut din 1/2 lămâie
- Sare și piper după gust
- Usturoi pudră
Cum să pregătești tacos:
- Mai întâi, pentru a pregăti guacamole, curăță avocado și scoate-i sâmburele.
- Cu ajutorul unui mojar, zdrobește avocado până obții o pastă fină.
- Curăță ceapa, toac-o mărunt și adaug-o peste avocado.
- Adaugă suc de lămâie, usturoi pudră, sare și piper după gust.
- Gustă preparatul și reglează sarea după cum este necesar înainte de a le-l pune deoparte.
- Acum, pentru a pregăti umplutura de tacos, curăță și toacă usturoiul. Apoi, pune-l într-o tigaie cu ulei de măsline fierbinte și gătește-l câteva minute până devine auriu.
- Adaugă creveții spălați și gătește-i până sunt gata.
- Ia creveții de pe foc și adăugă salata verde (spălată și tăiată anterior).
- Pentru a asambla tacos, întinde guacamole pe fiecare tortilla de porumb înainte de a o umple cu creveți și salată.
- Acum poți savura tacos cu creveți și guacamole!
Ai mai încercat până acum tacos cu creveți? Alege versiunea care te tentează cel mai mult și surprinde-ți familia cu o surpriză delicioasă și hrănitoare!
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.