Logo image
Logo image

Cum să-ți menții baia curată și ordonată

4 minute
Dacă vrei să ai o baie curată și să găsești cu ușurință diversele obiecte pe care le ții în această încăpere, utilizează coșuri și cutii pentru a depozita accesoriile.
Cum să-ți menții baia curată și ordonată
Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Este important să îți menții baia curată și ordonată, atât din motive igienice, cât și estetice. Indiferent cât de mare sau mică este această încăpere, trebuie să o dezinfectezi și să o menții în stare optimă.

Mulți dintre noi apelăm la chimicale agresive pentru a curăța baia, când avem la dispoziție alternative organice care sunt la fel de eficiente. Curățarea băii poate fi complicată dacă nu știm să profităm de fiecare bucățică de spațiu.

Știm că nu este ușor să-ți menții baia curată și ordonată, motiv pentru care în articolul de azi te invităm să descoperi 13 trucuri inedite pentru a organiza mai bine spațiul din această încăpere. Citește în continuare, iar baia ta va fi impecabilă!

13 trucuri ca să-ți menții baia curată și ordonată

1. Utilizează recipiente pentru depozitare

Some figure

Dacă ai foarte puțin spațiu disponibil pentru a organiza numeroasele obiecte din baie, lipește câteva recipiente mici pentru depozitare pe spatele ușii cabinetului tău medicinal. Astfel, vei câștiga mai mult spațiu pentru a depozita accesoriile.

2. Confecționează un organizator pentru prosoape

Some figure

Dacă nu ai un dulap sau raft special pentru prosoape, poți să-ți confecționezi un organizator cu hârtie decorativă și conserve.

3. Atașează suporturi pentru prosoape pe ușa băii

Some figure

Profită de spatele ușii de la baie pentru a atașa câteva bare sau cârlige pentru prosoape. Acest truc te va ajuta să câștigi mai mult spațiu și să ai baia curată și ordonată.

4. Confecționează organizatoare cu borcane

Some figure

O altă variantă excelentă pentru a organiza obiectele mici este să atașezi borcane din sticlă unor cuiere montate pe perete. Baia ta va avea un aspect mai ordonat, iar accesoriile tale vor fi bine organizate.

5. Montează un raft ascuns

Some figure

Poți să atașezi un raft „ascuns” pe spatele ușii dulapului din baie.

6. Utilizează un suport pentru sticle de vin

Some figure

Dacă ai un suport pentru sticle de vin pe care nu îl mai utilizezi, curăță-l și pune-l în baie. Astfel, vei obține un suport pentru prosoape care va face baia să arate curată și ordonată.

Citește și:

5 obiceiuri pentru o locuință ordonată

7. Confecționează un organizator pentru parfumuri și accesorii

Some figure

Dacă obișnuiești să pui parfumurile și diverse accesorii în baie, creează un organizator ca cel din imaginea de mai sus. Nu vei avea nevoie decât de câteva farfurii și căni vechi.

8. Organizator pentru ondulatoare și uscătoare de păr.

Some figure

Lipește câteva țevi din PVC pe ușa dulapului din baie și utilizează-le pentru a-ți depozita ondulatoarele, plăcile și uscătoarele de păr.

Te-ar putea interesa și:

17 trucuri pentru organizarea spațiului din dulap

9. Utilizează coșuri

Some figure

Avantajul coșurilor este că au un aspect interesant și le poți utiliza pentru a depozita aproape orice obiect. Lipește-le de peretele din baie sau confecționează un raft din ele și atașează-l sub chiuvetă.

10. Truc pentru a dezinfecta și albi vasul de toaletă

Some figure

Vasul de toaletă trebuie curățat zilnic pentru a reduce prezența bacteriilor și murdăria acumulată. În loc să apelezi la înălbitoare și detergenți chimici, curăță-ți baia cu un produs naturist pe bază de bicarbonat de sodiu.

Ingrediente

Instrucțiuni

  • Amestecă toate ingredientele într-un castron și aplică soluția obținută pe vasul de toaletă.
  • Freacă cu o perie, apoi șterge cu o cârpă.
  • Acest truc te ajută să îndepărtezi și mucegaiul de pe cada de baie și pereți.

11. Îndepărtează mucegaiul de pe perdelele de duș

Some figure

Pe lângă faptul că este inestetic, mucegaiul emană un miros neplăcut ce poate cauza probleme respiratorii. Pentru a preveni acumularea acestuia pe perdelele de duș, nu ezita să încerci următorul truc.

Ingrediente

  • ½ cană (125 ml) de oțet alb
  • 2 căni (500 ml) de apă
  • Zeama a 2 lămâi

Instrucțiuni

  • Diluează oțetul alb în cele două căni de apă și adaugă zeama de lămâie.
  • Pulverizează soluția obținută pe perdelele de duș și freacă cu o perie.
  • Îndepărtează soluția și lasă perdelele să se usuce într-un loc bine aerisit.

12. Truc pentru a lustrui robinetele

Some figure

Aspectul robinetelor de la cadă și chiuvetă are de suferit din cauza acumulării de umezeală și reziduuri chimice. Pentru ca acestea să arate ca noi și să fie lipsite de bacterii, încearcă următorul truc pe bază de apă oxigenată.

Ingrediente

  • ¼ cană (62 ml) de apă oxigenată
  • ¼ cană (62 ml) de apă
  • O sticlă cu pulverizator

Instrucțiuni

  • Diluează apa oxigenată în cana de apă și toarnă soluția obținută în sticla cu pulverizator.
  • Pulverizează soluția pe robinete și freacă cu o cârpă.

13. Truc pentru a curăța gresia și faianța

Some figure

Murdăria și ciupercile ce se acumulează pe gresia și faianța din baie pot fi îndepărtate cu oțet alb. Acest produs face gresia și faianța să arate impecabil și previne mirosurile neplăcute.

Ingrediente

  • ½ cană (125 ml) de oțet alb
  • O cârpă curată

Instrucțiuni

  • Înmoaie cârpa în oțet alb și freacă bine gresia și faianța.
  • Dacă gresia și faianța sunt excesiv de murdare, utilizează o perie.

După cum bine vezi, nu este nevoie să cheltuiești mulți bani pentru a-ți menține baia curată și ordonată. Nu ai nevoie decât de puțină creativitate. Diverse obiecte pe care le ai deja în casă îți pot fi de mare ajutor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Gurel, M. O. (2008). Bathroom as a modern space. Journal of Architecture. https://doi.org/10.1080/13602360802214943
  • Hinnant, A. (2004). Life Guide : The Organizer : Act Like You’re Moving… Real Simple.

 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.