Drojdia de bere – beneficii incredibile
Știai că drojdia de bere are beneficii incredibile pentru corpul și sănătatea ta? Sau nu ai îndrăznit să o încerci până acum? Dacă nu te-ai convins încă să adaugi acest supliment nutritiv extraordinar în meniul de la micul dejun, atunci trebuie să citești articolul următor.
Noi te asigurăm că decizia de a include drojdia de bere în prima masă a zilei îți va îmbunătăți calitatea vieții. În plus, este un aliment care poate fi consumat de către toți membrii familiei. Cum ai putea să spui nu?
Ce este „drojdia de bere”?
Acest tip de drojdie este folosită în prepararea clasicei băuturi alcoolice pe bază de cereale și malț. Drojdia de bere este un supliment nutritiv care se găsește în plafar sau alte magazine de specialitate, dar și în farmacii. Nu este scumpă și se combină în mod armonios cu multe alimente.
Este disponibilă sub formă de capsule, lichid sau pudră, aceasta din urmă fiind forma recomandată pentru consum. Poate vei fi surprins să afli că drojdia de bere este, de fapt, un tip de ciupercă.
Cunoscută și utilizată încă din antichitate, aceasta este extrem de benefică pentru sănătate. Printr-un proces de fermentare, este transformată într-un compus bogat în proteine, vitamine și minerale.
Vrei să știi ce întrebuințări utile și ce avantaje mai prezintă drojdia de bere?
Citește și:
1. O comoară naturală plină de nutrienți
Treci printr-o perioadă în care te simți mai obosită decât de obicei? Ai observat că îți cade părul? Că unghiile tale sunt mai fragile și se rup mai ușor? Consumă drojdie de bere dimineața și vei vedea că, în scurt timp, situația se va îmbunătăți datorită următoarelor proprietăți:
- 100 de grame de drojdie conțin 8 grame de proteine.
- Drojdia de bere este bogată în complexul de vitamine B.
- Ajută la sinteza enzimelor și a hormonilor ce contribuie la îngrijirea inimii, întărind arterele și stimulând circulația sanguină.
- Este bogată în aminoacizi, fibre și minerale (fier, zinc, magneziu și crom).
2. Remediu pentru constipație
Îți vine greu să mergi la toaletă? Sau poate suferi frecvent de constipație? Dacă da, este bine să știi că drojdia de bere este foarte bogată în fibre, fiind eficientă în reglarea tranzitului intestinal și în prevenirea constipației, o problemă care afectează foarte multe femei.
În plus, acest supliment alimentar întărește flora intestinală și previne gazele intestinale și balonarea.
3. Combate oboseala și oferă energie
Drojdia de bere este foarte benefică pentru persoanele aflate în convalescență, pentru copiii ce au un deficit de vitamine, dar și pentru tine, în cazul în care suferi de anemie sau te simți mai obosită și stresată decât de obicei. Nu ezita să incluzi acest aliment în meniul de la micul dejun. Vei observa că te simți mult mai bine.
Îți recomandăm să consumi drojdia de bere dimineața pentru că îți oferă energie pentru întreaga zi, efectele sale fiind de lungă durată.
Cum se consumă drojdia de bere dimineața?
Cel mai bine este să amesteci drojdia de bere în alimentele consumate la micul dejun. Dacă este sub formă de pudră, organismul o va asimila mai ușor, iar tu îți vei începe ziua cu o doză considerabilă de energie.
Mai jos îți prezentăm câteva opțiuni delicioase pentru a include la masa de dimineață acest supliment alimentar sănătos.
Te-ar putea interesa și:
Opțiunea nr. 1
- Iaurt grecesc amestecat cu 30 de grame de drojdie pudră și o prună feliată.
- O omletă cu spanac.
Opțiunea nr. 2
- O ceașcă de cafea.
- Un măr pasat în blender cu 30 de grame de drojdie de bere și puțină scorțișoară măcinată.
- Pâine prăjită de secară cu câteva picături de ulei de măsline.
Opțiunea nr. 3
- Un castron mic de fulgi de ovăz înmuiați în apă cu 30 de grame de drojdie de bere, 2 nuci și câteva căpșuni.
- O cană de ceai verde.
Opțiunea nr. 4
- Un pahar de apă caldă cu lămâie.
- Un castron de fructe amestecate: două căpșuni, o pară și 5 boabe de struguri. Deasupra adaugă iaurt grecesc amestecat cu 30 de grame de drojdie de bere.
Opțiunea nr. 5
- Un ou fiert tăiat felii și două roșii cherry.
- Un pahar de suc de papaya amestecat cu 30 de grame de drojdie de bere.
- O cană de ceai alb.
Opțiunea nr. 6
- Un sandviș cu pâine de secară și piept de curcan feliat.
- Un pahar de apă de ovăz amestecat cu 30 de grame de drojdie de bere.
Opțiunea nr. 7
- O ceașcă de cafea.
- Pâine integrală de grâu prăjită cu gem de prune.
- Un măr tăiat felii, 2 nuci și 30 de grame de drojdie de bere presărată deasupra împreună cu puțină scorțișoară.
Ce variantă încerci mâine dimineață?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Cordell, B.; McCarthy, J. (2013). “A Case Study of Gut Fermentation Syndrome (Auto-Brewery) with Saccharomyces cerevisiae as the Causative Organism”. International Journal of Clinical Medicine 04 (7): 309. doi:10.4236/ijcm.2013.47054.
- Cerevisiae, A. (1998). Saccharomyces cerevisiae. Trends in Genetics. https://doi.org/10.1016/S0168-9525(98)80006-1
- Moyad, MA (2008, febrero). Levadura de cerveza / panadería (Saccharomyces cerevisiae) y medicina preventiva: Parte II. Enfermería Urológica, 28 (1), 73-75. Obtenido de
nlm.nih.gov/pubmed/18335702
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.