Iedera diavolului: beneficii pentru sănătate
Însă, în ciuda popularității sale, iedera diavolului are două mari beneficii pentru sănătate, care sunt relativ necunoscute.
Iedera diavolului (Epipremnum aureum) este o plantă cățărătoare destul de comună ce este foarte des folosită ca plantă de interior în zilele noastre și care are beneficii neștiute.
Iedera diavolului poate curăța aerul din camera unde este așezată și îți va relaxa ochii dacă aceștia sunt iritați. Această plantă este folosită în tratarea și prevenția hipertensiunii arteriale, cataractelor și a glaucomului.
În acest articol îți vom prezenta în detaliu principalele beneficii oferite de iedera diavolului dar și cum trebuie să îngrijim această plantă minunată pentru a-i maximiza efectele benefice. Citește în continuare și nu o să regreți!
Cum se îngrijește iedera diavolului?
Iedera diavolului este o plantă cu frunze late și verzi, pe care apar niște dungi sau urme deschise atunci când aceasta este ținută afară. Pentru a crește, această plantă are nevoie de anumite condiții:
- Trebuie ținută într-o încăpere, în care temperatura ar trebui să fie între 15 și 23 grade Celsius.
- Are nevoie de lumină, dar nu trebuie expusă direct la soare.
- Nu trebuie udată prea des sau ar putea putrezi.
Dacă vrei să crești încă o iederă urmează indicațiile. Taie una din tulpinile plantei, pune-o într-un pahar de apă până când încep să-i crească rădăcinile, iar apoi planteaz-o în ghiveci.
Te-ar putea interesa și
Un avertisment legat de iedera diavolului
Iedera diavolului este toxică, deci nu ar trebui să fie mâncată niciodată. Însă, iedera diavolului ne poate oferi numeroase beneficii dacă o ținem într-una din încăperile casei. Totodată, frunzele sale au proprietăți medicinale.
Cum poate iedera diavolului să purifice aerul?
Iedera diavolului poate purifica aerul dintr-o camera proaspăt vopsită sau mobilată unde este posibil să plutească vapori toxici de substanțe cum ar fi formaldehida (ce se găsește în mobila de lemn și, conform cercetărilor științifice, are un efect cancerigen).
Iedera diavolului mai poate și purifica aerul de benzen și monoxid de carbon. Acesta unul dintre motivele pentru care ar trebui să pui această plantă în dormitor, dacă vrei să ai suficient oxigen atunci când dormi. În plus, mai multe studii au demonstrat că iedera diavolului poate ajuta în eliminarea mirosurilor neplăcute.
Grație tuturor beneficiilor enumerate mai sus, te sfătuim să așezi un ghiveci de iedera diavolului în bucătăria, baia sau sufrageria ta. Cât de curând, aerul din toată casa ta o să fie purificat.
Citește și:
Cum poate iedera diavolului ameliora iritațiile ochilor?
Multe persoane—după ce și-au obosit ochii, de pildă, stând prea mult în fața calculatorului—au descoperit acest beneficiu surprinzător al iederii diavolului. În plus, mai multe studii sugerează că această plantă poate fi folosită și pentru prevenția glaucomului sau cataractelor.
Profită de toate beneficiile pe care iedera diavolului ți le oferă pentru sănătatea ochilor tăi:
- Șterge frunzele plantei tale cu o cârpă umedă. Ai grijă să nu le rupi pentru că ele aprovizionează iedera diavolului cu energie.
- Așază-te într-o poziție confortabilă, apucă una din crengile plantei și presează câteva frunze de iedera diavolului pe ochii tăi.
- Rămâi așezat(ă) cu ochii închiși timp de 3-5 minute, lăsându-i să se relaxeze complet.
- Apoi deschide-ți ochii încetișor și o să vezi că aceștia sunt mai relaxați și vedere ți-e mai clară.
Poți încerca acest tratament ori de câte ori ai ochii obosiți sau iritați. Dacă vrei să te protejezi de glaucom sau cataracte, încearcă acest tratament în fiecare zi. Nu ai nimic de pierdut!
Câteva informații despre cataracte
Unul din cele mai timpurii simptome ale cataractelor, ce ne poate ajuta să depistăm din timp această afecțiune, este prezența unei așchii verzi sau argintii aproape de pupilă. Dacă surprinzi acest simptom, fă-ți programare la medicul oftalmolog cât de curând.
Poți completa tratamentul prescris de medic cu remediul natural pe bază de iedera diavolului pe care ți l-am descris mai sus.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.