Curățarea lemnului cu produse naturale
Cauți soluții naturale pentru curățarea lemnului? Lemnul este un element clasic și elegant, ce se găsește pretudindeni în locuințele noastre: în bucătărie, sufragerie sau chiar în pardoseală. Acesta este materialul ideal pentru a avea un interior frumos și confortabil.
Totuși, păstrarea frumuseții lemnului poate fi uneori costisitoare. Lemnul se crapă, se înnegrește, se zgârie… Ce putem face? Desigur, poți plăti bani mulți pe diverse produse chimice pentru îngrijirea lemnului, dar poți apela și la anumite trucuri economice și eficiente care oferă aceleași rezultate.
Citește acest articol pentru a afla ce soluții poți folosi pentru curățarea lemnului din locuința ta într-un mod simplu și convenabil.
Citește și:
1. Ulei de migdale pentru curățarea lemnului
Sigur ai auzit despre întrebuințarea uleiului de migdale ca tratament de înfrumusețare. Acesta previne apariția ridurilor, înmoaie pielea uscată și tratează chiar și vârfurile despicate.
Dar știai că uleiul de migdale este foarte util și pentru îngrijirea anumitor materiale, cum ar fi lemnul? Iată beneficiile acestuia pentru mobila și podelele din lemn:
- Acoperă crăpăturile de pe suprafața lemnoasă, finisând-o.
- Oferă strălucire lemnului.
- Protejează mobila pentru o perioadă de până la 5 zile.
- Oferă rezultate excelente pe suprafețele scaunelor, meselor și mobilierului de dimensiuni medii.
Cum prepari o soluție pentru lustruirea lemnului cu ulei de migdale?
Ingrediente
- 2 lingurițe cu apă
- 2 lingurițe cu ulei de migdale
- O cârpă uscată din bumbac
Instrucțiuni
- Nu folosi niciodată apă fierbinte. Dacă torni uleiurile esențiale peste apă fierbinte, acestea își vor pierde proprietățile benefice. Pune apa și uleiul de migdale într-un vas, apoi umezește cârpa cu această soluție. Curăță mobilierul din lemn. Este foarte simplu, aplici pe cârpă, lustruiești suprafețele lemnoase, iar apoi le lași să se usuce singure.
Îți recomandăm să citești și:
2. Curăță suprafețele dificile cu oțet
În fiecare locuință există suprafețe mai greu de curățat: podeaua, anumite bibelouri sau balustrada din lemn, dacă ai o scară în interiorul casei. În timp, se acumulează multă mizerie, iar suprafețele se înnegresc. Ce poți face? Stai liniștit, îți explicăm imediat cum să prepari o soluție naturală pentru curățarea lemnului.
Ingrediente
- 1 cană cu apă
- ¼ cană cu oțet alb
- O cârpă din bumbac
Instrucțiuni
- Găsește un vas potrivit sau o găleată. Amestecă cele două ingrediente și înmoaie cârpa în soluția rezultată. Curăță suprafețele murdare și lipsite de strălucire. Vei observa rezultate uimitoare.
3. Prepară o soluție de curățat pardoseala de lemn
Ai pardoseală de lemn acasă? Cheltuiești o grămadă de bani pe produsele de curățare a lemnului pentru ca parchetul tău să strălucească? Atunci este cazul să apelezi la următorul truc simplu. Vei obține aceleași rezultate, dar cu bani mai puțini.
Ingrediente
- 1 cană cu apă caldă
- ¼ cană cu oțet alb
- 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai
Instrucțiuni
- Am discutat de mai multe ori despre beneficiile uleiului de arbore de ceai. Acesta este cel mai bun dezinfectant natural, fiind ideal pentru repararea suprafețelor deteriorate în urma trecerii timpului și pentru curățarea și lustruirea suprafețelor murdare și întunecate. Uleiul esențial de arbore de ceai se găsește în orice plafar sau magazin de specialitate. Acesta nu este scump și are o multitudine de întrebuințări, nu numai în curățarea locuinței, dar și în înfrumusețare. Poți să-l folosești și pentru prepararea unui dezinfectant de mâini.
- Pentru a curăța podeaua, încălzește apa. Trebuie să fie caldă, nu fierbinte. Apoi adaugă oțetul alb și cele 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai.
- Pentru a curăța pardoseala din lemn, există două metode. Prima este un pic mai dificilă, întrucât constă în a umezi cârpa și a freca podeaua cu mâna. Cea de-a doua este mult mai ușoară; tot ce trebuie să faci este să pulverizezi soluția pe parchet și să îl cureți cu mopul. În câteva minute vei observa că suprafața curățată începe să strălucească.
- Pardoseala va rămâne curată și luminoasă pentru mai mult timp și va răspândi și un miros plăcut!
Tu ce metodă preferi?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Smith, Alan. (1995). Cómo restaurar y reparar muebles, Madrid, Tursen-Herman Blume Ediciones.
- VV. AA. (2007). Carpintería para el hogar, Larousse Editorial.
- Barbado, José Luis. (2003). Consejos útiles para el hogar, Albatros.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.