Logo image
Logo image

Un mic dejun cu mere, quinoa și scorțișoară

4 minute
Următorul preparat este foarte energizant. Cel mai important beneficiu al combinației de quinoa, mere și scorțișoară este că oferă o senzație de sațietate care durează toată dimineața.
Un mic dejun cu mere, quinoa și scorțișoară
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López

Ultima actualizare: 22 ianuarie, 2019

Un mic dejun cu mere, quinoa și scorțișoară constituie o masă foarte gustoasă, care oferă numeroase beneficii. Quinoa este un ingredient surprinzător, pe care îl putem găti în mai multe feluri.

Această cereală specială protejează sănătatea și nu conține aproape deloc calorii.

Acestea fiind spuse, în articolul de azi îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre quinoa. De acum înainte, te sfătuim să servești un mic dejun cu mere, quinoa și scorțișoară în mod regulat.

Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, această combinație îți oferă beneficii importante în doar câteva săptămâni.

Citește în continuare și ia aminte!

Beneficiile unui mic dejun cu mere, quinoa și scorțișoară

Tu ce mănânci de obicei la micul dejun? Ești genul de persoană care pleacă de acasă după ce a servit doar o cană de cafea și o brioșă preambalată? Dacă răspunsul tău la aceste întrebări este „da”, a venit momentul să îți schimbi rutina.

Deși probabil știi deja, vrem să îți amintim că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Din păcate, studiile arată că majoritatea dintre noi nu acordăm micului dejun importanța cuvenită.

Trebuie să ne începem ziua cu o cantitate adecvată de energie. Acest obiectiv nu necesită sacrificii excesive. Nu trebuie decât să încorporăm proteine și grăsimi nesaturate în micul nostru dejun.

Creierul nostru are nevoie de mai multă energie dimineața decât în orice alt moment al zilei. Preparatul pe care îl prezentăm mai jos este o variantă foarte sănătoasă, pe care o putem pregăti fără a depune mult efort.

Citește și:

Mâncăruri sănătoase de adăugat în dietă

Beneficiile uimitoare oferite de quinoa

Some figure

Quinoa este unul dintre cele mai populare alimente din lume. Această cereală nu conține gluten și constituie o sursă importantă de proteine. Mai mult, quinoa este una dintre puținele surse vegetale ce conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali.

Quinoa este bogată în fibre, magneziu, complexul vitaminelor B, fier, potasiu, calciu, fosfor, vitamina E și numeroși antioxidanți benefici pentru sănătate.

Acest aliment este ideal pentru un mic dejun sănătos, în special dacă îl combinăm cu alte alimente sănătoase.

O porție de 100 g de quinoa conține 27 g de fibre. Dacă suferi de constipație, acest aliment îți va fi de mare folos.

Nu în ultimul rând, quinoa susține pierderea în greutate. Putem profita de acest beneficiu mai ușor combinând quinoa cu mere și scorțișoară. Preparatul obținut ține sub control glicemia și, puțin câte puțin, ne ajută să ardem grăsimea abdominală inestetică.

Merele, un aliment ideal pentru un mic dejun sănătos

Combinând quinoa cu mere, îți protejezi inima împotriva bolilor. Poți alege orice soi de mere dorești, acest fruct fiind util pentru a preveni arterioscleroza. Mai mult, un mic dejun cu mere și quinoa ne ajută să combatem multe alte boli, inclusiv diabetul și hemoragiile cerebrale.

În plus, deoarece reglează glicemia, următorul mic dejun oferă multă energie. Dacă mesele simple ți se par anoste, preparatul de mai jos o să te încânte. Fiecare dintre noi ar trebui să servească un măr la prima masă a zilei.

Scorțișoara, indispensabilă pentru sănătate

Some figure

Colesterolul îți provoacă inconveniențe? Ai o glicemie ridicată? Dacă răspunsul tău la oricare dintre aceste întrebări este „da”, combină merele și quinoa cu un vârf de cuțit de scorțișoară. Unul dintre principalele avantaje ale scorțișoarei este abilitatea sa de a ține sub control glicemia.

Consumând acest ingredient la micul dejun, vom reuși să rezistăm până la prânz fără să ni se facă foame. De asemenea, acest condiment previne îmbătrânirea prematură și oferă o aromă cu adevărat specială preparatelor.

Îți recomandăm și:

Consumă mere pentru un abdomen plat

Cum să prepari un mic dejun cu măr, quinoa și scorțișoară

Some figure

Așa cum te-am sfătuim și în alte articole, cel mai indicat este să consumi doar fructe și legume ecologice. Această regulă se aplică în mod special în ceea ce privește quinoa și merele. Când ingredientele achiziționate sunt ecologice, toate proprietăților lor sunt intacte. Urmează atent instrucțiunile de mai jos.

Ingrediente:

½ cană (100 g) de quinoa fiartă

1 cană (200 ml) de lapte de ovăz

1 măr (orice soi)

1 linguriță (5 g) de scorțișoară

1 linguriță (7,5 g) de miere

Mod de preparare:

Mai întâi, spală mărul, decojește-l, taie-l în felii și îndepărtează-i sâmburii. Procesează mărul cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Într-un castron, amestecă lapte călduț de ovăz cu mărul procesat, quinoa, mierea și scorțișoară. Amestecă până obții o pastă omogenă.

Dacă vrei ca textura preparatului să fie mai moale, poți toca mărul înainte de a-l procesa. Ține cont de preferințele tale.

Nu ezita să încerci micul dejun prezentat mai sus, astfel încât să te simți bine toată ziua. Poți să servești acest preparat de două ori pe săptămână. Poftă bună!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Lee, C. M., & Lee, S. Y. (2007). Consumer insights on healthy breakfast cereal – A focus group research. Journal of Sensory Studies. https://doi.org/10.1111/j.1745-459X.2007.00116.x

  • Boivin, C., Parissier, C., Alle, A., Asselin Forcier, P., & Langlois, S. (2014). Healthy Breakfast Cereals: What Do Consumers Want? Journal of Foodservice Business Research. https://doi.org/10.1080/15378020.2014.886914

  • Greenwood, J. L. J., & Stanford, J. B. (2008). Preventing or Improving Obesity by Addressing Specific Eating Patterns. The Journal of the American Board of Family Medicine. https://doi.org/10.3122/jabfm.2008.02.070034

  • Lepkowska, D. (2015). The importance of a healthy breakfast. About Kids Health.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.