Petele apărute pe față și cum să le elimini
În articolul următor îți prezentăm mai multe remedii pentru a diminua sau elimina petele apărute pe față. Natura ne oferă numeroase produse benefice pe care le putem valorifica în diverse moduri.
În acest caz, vom vorbi despre acele elemente care ajută la diminuarea petelor de orice fel prezente la nivelul tenului. Acestea au fost folosite ani la rând, dar în timp au fost înlocuite cu produse de firmă care, în mod deloc surprinzător, conțin aceleași ingrediente naturale.
Mai jos vei găsi o listă de rețete naturale ce te poate ajuta la „curățarea” feței, însă nu uita că, la fel ca și în cazul produselor pe care le găsești în magazine, poate dura câteva luni până când rezultatele vor fi vizibile.
Te-ar putea interesa și:
Iaurtul poate elimina petele apărute pe față
Iaurtul poate stopa dezvoltarea petelor apărute pe față. Aplică puțin iaurt pe zonele afectate sau ca o mască pe întreaga față. Lasă-l să acționeze timp de o jumătate de oră în fiecare seară.
Poți, de asemenea, să amesteci 3 linguri de iaurt cu 2 picături de miere, să te speli bine pe față și să aplici amestecul ca o mască. Lasă-l să acționeze timp de o jumătate de oră, apoi clătește cu apă rece.
Uleiul de măsline
Îmbibă o bucată de vată în ulei de măsline și aplică-l pe zonele cu pete.
Roșia
Zdrobește o jumătate de roșie și aplic-o pe față cu o bucată de vată. Las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi spală-te cu apă rece. Roșiile conțin vitamina A ce ajută la întinerirea pielii.
Limeta
Amestecă o lingură de zeamă de limetă cu o lingură de oțet de mere și una de apă. Înmoaie niște vată în acest amestec și masează-l pe zonele afectate.
Aloe vera
Aplică extract din gel de aloe vera zilnic pe ten și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute. S-a dovedit că aloe vera poate elimina petele apărute pe față și poate diminua cicatricile.
Laptele praf
Acest remediu poate ajuta la albirea pielii – într-un borcan amestecă 2 linguri de lapte praf, 3 picături de apă distilată și 2 picături de glicerină. Aplică amestecul pe față o dată pe zi.
Te-ar putea interesa și:
Mușețelul
Prepară un ceai de mușețel, așteaptă să se răcească, apoi înmoaie o bucată de vată în el și masează-ți întreaga față.
Cartoful
Cartoful crud ajută la eliminarea petelor de pe piele. Taie cartoful felii și aplică-l pe zonele afectate.
Mierea de albine
Mierea este recomandată pentru hidratarea pielii, poate elimina petele apărute pe față și oferă pielii o nuanță frumoasă, naturală. Aplică miere pe întreaga față ca o mască, las-o să acționeze 20 de minute, apoi spală-te cu apă rece.
Portocalele
Datorită conținutului bogat de vitamina C, portocalele sunt benefice pentru piele și ajută la eliminarea petelor apărute pe față.
Lasă coaja unei portocale de dimensiuni mari la soare până se usucă. Într-un vas, adaugă 2 linguri din pudra obținută din coajă, 2 linguri de lapte și 5 picături de glicerină. Amestecă până obții o cremă pe care să o aplici ca o mască facială seara, după ce te speli bine pe față.
Ovăzul
Ovăzul este ingredientul perfect pentru exfolierea pielii și îngrijirea corpului. Adaugă într-un vas 1/2 cană de fulgi de ovăz și 1/2 cană de zeamă de limetă și amestecă până obții o pastă. Aplic-o pe față, las-o să stea 20 de minute, apoi clătește-te cu apă caldă.
Orezul
Spală-te pe față, apoi pune 2/3 cană de orez organic într-o oală și acoperă-l cu apă, în jur de 2 cm deasupra orezului. Îmbibă o bucată de vată în apă și masează pielea de pe față și gât.
Vitamina C
Aplică ser de vitamina C pe față, acesta ajutând la eliminarea petelor apărute pe față.
Ține minte…
Pe lângă aplicarea tratamentelor naturale, este necesar să știi și cum să eviți apariția petelor pe viitor:
- Evită expunerea excesivă la soare
- Folosește zilnic o cremă de protecție solară
- Folosește o pălărie sau o umbrelă pentru a-ți proteja pielea
Nu uita că, pentru a obține rezultatele dorite, este important să aplici aceste remedii zilnic și să fii consecventă. Sperăm că îți vor fi de folos și că vei reuși să scapi de petele de pe față.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Praetorius, C., Sturm, R. A., & Steingrimsson, E. (2014). Sun-induced freckling: Ephelides and solar lentigines. Pigment Cell and Melanoma Research. https://doi.org/10.1111/pcmr.12232
- Byrd, A. L., Belkaid, Y., & Segre, J. A. (2018). The human skin microbiome. Nature Reviews Microbiology. https://doi.org/10.1038/nrmicro.2017.157
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.