Rețetă de omletă franțuzească cu șuncă și brânză
Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva
Cu toții iubim rețetele creative ce ne permit să inovăm și să ne folosim imaginația pentru a crea preparate noi și delicioase. Combinarea anumitor ingrediente transformă mâncărurile în ceva cu totul special. Îți prezentăm o rețetă de omletă franțuzească cu șuncă și brânză, un preparat ce reflectă perfect afirmația de mai sus.
Originea omletei franțuzești se află de fapt în Spania anului 1810. Numele i-a fost oferit din cauza lipsei cartofilor (rezultat al războiul cu Franța). Cartofii erau folosiți de obicei pentru a prepara rețeta spaniolă tortilla de patatas.
Această rețetă de omletă franțuzească este realizată în principal din ouă bătute cu puțin ulei sau unt și prăjite într-o tigaie. Cel mai interesant aspect este versatilitatea acestei rețete. Poți adăuga practic orice ingredient dorești în compoziția sa.
Astăzi îți vom arăta cum să prepari o versiune total diferită a acestui preparat. Șunca și brânza sunt ingrediente ce pot fi adăugate într-o mulțime de rețete, așa că de ce să nu le incluzi într-o delicioasă rețetă de omletă franțuzească?
Încearcă această delicioasă rețetă de omletă franțuzească cu șuncă și brânză
Această rețetă este ieftină și ușor de realizat. Partea cea mai bună este faptul că ai nevoie de ingrediente pe care probabil le ai deja în casă. Urmează instrucțiunile noastre pas cu pas pentru a crea un preparat perfect cu care să-ți surprinzi întreaga familie!
Ingrediente
- 5 ouă
- 3 linguri de ulei de măsline (45 ml)
- 2 felii de șuncă cu ingrediente naturale
- 2 felii de mozzarella (120 g)
- 1/2 cană de lapte (125 ml)
- 1 linguriță de sare (15 g)
- 1/2 lingură de oregano (8 g)
- 1/2 linguriță de piper (8 g)
Mod de preparare
- Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să bați ouăle într-un bol mare și să adaugi toate ingredientele, mai puțin șunca și brânza.
- Apoi, încinge o tigaie în care ai pus lingurile de ulei de măsline.
- Toarnă amestecul de ouă și așteaptă să facă bule înainte de a adăuga șunca și brânza.
- Îți recomandăm să le tai în bucăți pentru a-ți fi mai ușor să manevrezi omleta.
- Scoate omleta din tigaie când este gata, las-o să se răcească puțin și servește.
- Poți pune alături câteva felii de roșie deoarece aroma lor se potrivește de minune în acest context.
Îți recomandăm și:
Rețetă de omletă franțuzească cu șuncă, brânză și broccoli
Nu uita că ouăle sunt printre cele mai sănătoase și hrănitoare alimente. Sunt bogate în proteine, vitamina B și minerale esențiale, cum ar fi calciul, magneziul și zincul. În plus, acestea conțin și cantități generoase de riboflavină și acid folic.
Vezi și:
Broccoli este o legumă ce poate fi consumată crudă sau gătită. Acesta conține niveluri ridicate de fosfor, fier, potasiu, vitamina C, proteine și fibre alimentare. Atunci când folosești în aceeași rețetă ouă și broccoli, obții un aliment valoros, plin de nutrienți importanți pentru sănătatea organismului.
Ingrediente
- 4 ouă
- 1/2 cană de broccoli (60 g)
- 3 linguri de ulei de măsline (45 ml)
- 1/2 ardei gras verde
- 2 felii de șuncă din ingrediente naturale
- 2 felii de brânză telemea
- 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt (15 g)
- 1 linguriță de sare (15 g)
- 1/2 linguriță de piper (8g)
Mod de preparare
- Pentru început, încălzește o oală cu apă și gătește broccoli până se înmoaie. Ai grijă să nu fie totuși prea moale pentru a nu se zdrobi. Strecoară lichidul și lasă leguma să se răcească.
- După ce s-a răcit, taie broccoli astfel încât să-l poți adăuga în omletă. Dă-l deoparte.
- Bate ouăle cu sare și piper într-un bol mare.
- Apoi, taie șunca și brânza telemea în bucăți. Adaugă bucățile în amestecul de ouă bătute.
- Încinge o tigaie mare și adaugă lingurile de ulei de măsline, pătrunjelul și sarea (cel mai indicat este să o adaugi după gust). Sotează.
- Înainte să adaugi ouăle, pune broccoli și sotează-l. Apoi, toarnă în tigaie amestecul de ouă și așteaptă până face bule înainte de a-l întoarce.
- Așteaptă până ce omleta devine maronie pe margini, ia-o de pe foc, las-o să se răcească puțin și servește-o.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Tortilla francesa. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 1 de octubre de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Tortilla_francesa
- Huevo. (s.f.). Fundación Española del Corazón. Recuperado el 1 de octubre de 2018 de https://fundaciondelcorazon.com/nutricion/alimentos/797-huevos-proteinas-grasa-colesterol.html
- Vasanthi, H., Mukherjee, S., & Das, D. (2009). Potential Health Benefits of Broccoli- A Chemico-Biological Overview. Mini-Reviews in Medicinal Chemistry, 9(6), 749–759. https://doi.org/10.2174/138955709788452685
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.