Logo image
Logo image

Rețete de dulciuri fără zahăr pe care ar trebui să le încerci

4 minute
Aceste dulciuri fără zahăr sunt opțiuni excelente pentru diabetici și pentru toate persoanele care vor să mănânce sănătos. Încearcă-le și tu!
Rețete de dulciuri fără zahăr pe care ar trebui să le încerci
Ultima actualizare: 09 august, 2022

Există numeroase rețete de dulciuri fără zahăr pe care merită să le încerci. Citește acest articol pentru a descoperi câteva dintre ele. Faptul că ții cură de slăbire nu înseamnă că nu poți savura aceste prăjituri delicioase, sănătoase și hrănitoare.

Nu uita că dulciurile fără zahăr pot fi la fel de gustoase ca orice alt desert. De fapt, în cazul unora dintre ele este posibil nici să nu observi diferența. De multe ori, eticheta „fără zahăr” ne sperie deoarece ne gândim că produsul respectiv nu are gust bun, însă nu este întotdeauna așa.

Deserturile sunt delicioase și încheie cu succes o masă savuroasă, însă multe persoane preferă să sară peste ele deoarece au multe calorii. Din fericire, există și rețete de dulciuri fără zahăr, care valorifică zaharurile naturale din ingrediente (cum ar fi fructoza din fructe).

1. Dulciuri fără zahăr: fursecuri cu ovăz și stafide

Ingrediente

  • 2 banane (60 g)
  • 1½ cană de fulgi de ovăz (300 g)
  • 2 linguri de scorțișoară (20 g)
  • ¼ linguriță de sare (3 g)
  • 2/4 cană de stafide (50 g)

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 120°C.
  • Într-un bol de dimensiuni medii, amestecă ovăzul, scorțișoara și sarea.
  • În alt castron, pasează bananele.
  • Adaugă stafidele și amestecă pentru a le distribui uniform în toată compoziția.
  • Modelează fursecurile cu mâinile.
  • Pune-le într-o tavă pentru fursecuri și lasă-le să se coacă la 180°C timp de 25 de minute.

2. Gogoși la cuptor

Some figure

Ingrediente

  • 3 ouă (180 g)
  • 1 cană de făină (100 g)
  • 1 coajă de lămâie
  • Îndulcitor
  • 1 pachet de unt cu un conținut redus de grăsimi (80 g)
  • Un praf de scorțișoară și un praf de sare
  • 1 lingură de drojdie proaspătă (10 g)

Mod de preparare

  • Încălzește laptele la foc mediu și topește untul.
  • Adaugă puțină scorțișoară, o linguriță de îndulcitor și coaja de lămâie.
  • Lasă amestecul la infuzat 15 – 25 de minute pentru ca laptele să absoarbă aromele.
  • Scoate coaja de lămâie.
  • Adaugă făina cernută și amestecă bine.
  • Ia vasul de pe foc și adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine.
  • Nu lăsa să se formeze cocoloașe pentru ca aluatul să fie foarte subțire.
  • Dizolvă drojdia proaspătă într-o lingură de apă și adaug-o în amestec.
  • Pune amestecul într-o pungă pentru ornat și umple trei sferturi din tavă.
  • Coace gogoșile la 170°C timp de 20 de minute. Întoarce-le apoi cu o lingură și lasă-le încă 15 minute să se coacă și pe partea cealaltă.

3. Negresă cu avocado

Some figure

Ingrediente

  • 3 ouă (180 g)
  • ½ cană de făină (100 g)
  • ¼ cană de nuci tocate (25 g)
  • 3 căni de bucăți de ciocolată neagră (300 g)
  • ½ cană de pudră de cacao (50 g)
  • 1 linguriță de vanilie (5 g)
  • 2 linguri de ulei de cocos (20 ml)
  • ¼ cană de îndulcitor fără calorii (25 g)
  • 2 fructe de avocado coapte (60 g)

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  • Topește ciocolata pe baie de aburi împreună cu uleiul de cocos. Amestecă bine, ia compoziția de pe foc și las-o să se răcească.
  • Pasează avocado în robotul de bucătărie pentru a obține un piure fin.
  • Amestecă într-un bol ciocolata topită, avocado pasat, îndulcitorul, vanilia și ouăle.
  • Adaugă treptat făina, cacaua și nucile.
  • Amestecă bine toate ingredientele.
  • Pune amestecul într-o tavă pentru negrese unsă cu ulei și presărată cu făină.
  • Lasă prăjitura la copt timp de 15 minute. 
  • După ce s-a copt, las-o să se răcească până ajunge la temperatura camerei, apoi taie-o în mai multe bucăți.

4. Bomboane cu umplutură de căpșuni

Ingrediente

  • câteva căpșuni
  • ½ cană de frișcă (50 ml)
  • 1 cană de ciocolată amăruie fără zahăr (100 g)
  • Gem de căpșuni fără zahăr (după gust)

Mod de preparare

  • Topește ciocolata și frișca într-o cratiță la foc mediu. Amestecă permanent ca să nu se ardă. După ce ai obținut un amestec omogen, ia-l de pe foc.
  • Toarnă jumătate din amestec în formele alese.
  • Adaugă cu atenție puțin gem și bucățele de căpșuni deasupra compoziției.
  • Toarnă restul amestecului cu ciocolată pentru a acoperi căpșunile și umple de tot formele. Suprafața trebuie să fie fină, așa că ai grijă să o netezești cu o spatulă.
  • Pune tava în frigider și ține-o două ore.
  • Întoarce ușor tava și servește bomboanele.

5. Înghețată pe băț cu fructe

Ingrediente

  • ½ kiwi (15 g)
  • 1 felie de pepene roșu (100 g)
  • 1 cană de căpșuni (100 g)
  • ½ cană de zmeură (50 g)
  • Suc de ananas natural (200 ml)
  • 1 felie de ananas proaspăt

Mod de preparare

  • Taie fructele în bucățele și pune-le în forme.
  • Adaugă suc de ananas până acoperi în întregime bucățile de fructe.
  • Pune bățul de înghețată în centru și lasă desertul la congelat timp de o oră.
  • Întoarce înghețatele invers și servește-le imediat.

Savurează aceste dulciuri fără zahăr oricând dorești! Le poți servi, de exemplu, cu o cană de ceai. O idee bună este ceaiul alb sub toate formele sale, inclusiv ceaiul indian chai.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.