Tratează infecțiile vaginale micotice în mod natural
Știai că există diverse produse naturale care tratează infecțiile vaginale micotice? Descoperă-le în rândurile care urmează.
Majoritatea femeilor se confruntă cu o infecție vaginală fungică de-a lungul vieții. Aceasta poartă și numele de vaginită micotică.
Principalele simptome ale vaginitei sunt durerile și usturimile, precum și o scurgere vaginală urât mirositoare. De cele mai multe ori, această problemă este cauzată de prezența unor ciuperci care se înmulțesc în mediul cald și umed din zona genitală feminină.
Din fericire, așa cum am menționat deja, există multe tratamente naturiste care ameliorează simptomele infecțiilor vaginale micotice. Iată care sunt ele!
Probioticele tratează infecțiile vaginale micotice
Alimentele probiotice sunt mai utile în tratarea infecțiilor vaginale micotice decât antibioticele. Aceste produse conțin microorganisme care sunt deja active în intestine și care ajută la refacerea florei bacteriene.
Consumul de suplimente sau alimente probiotice reface flora naturală din abdomen și ajută la tratarea infecțiilor vaginale micotice, cum ar fi candidoza.
Beneficiile oțetului de mere
Oțetul de mere tratează infecțiile vaginale micotice dacă este folosit pentru duș vaginal.
Ingrediente
- 3 linguri de oțet de mere ecologic(30 ml)
- 6 linguri de apă (60 ml)
Instrucțiuni
- Amestecă ingredientele și adaugă produsul într-un dispozitiv special pentru a-l aplica în zona vaginală.
Usturoiul ecologic
Consumul a câțiva căței de usturoi proaspăt pe zi este un remediu excelent pentru infecțiile vaginale micotice. Chiar dacă îți face respirația urât mirositoare, această legumă combate efectele candidozei.
Usturoiul are proprietăți antifungice care ajută la tratarea micozelor. În plus, acest aliment este un agent antibacterian și unul dintre cele mai bune antibiotice naturale.
Uleiul de oregano
Uleiul de oregano este un tratament excelent pentru infecțiile vaginale micotice. Pentru a obține un maximum de beneficii, este important ca planta să fie ecologică.
Instrucțiuni
- În comerț există mai multe variante disponibile, însă capsulele reprezintă cea mai simplă modalitate de a consuma ulei de oregano.
- Ia două sau trei doze pe zi, după masă.
Uleiul ecologic de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai este un agent natural antifungic foarte eficient care tratează infecțiile vaginale micotice.
Instrucțiuni
- Pune câteva picături de ulei de arbore de ceai pe un tampon și introdu-l în vagin pentru patru ore.
- Repetă procedeul dimineața și după-amiaza, timp de două sau trei zile.
- Nu lăsa tamponul în vagin peste noapte.
Merișoarele
Acest fructe roșii micuțe au proprietăți terapeutice uimitoare. Merișoarele combat infecțiile urinare, dar și pe cele vaginale.
Pe lângă faptul că este un tonic extraordinar pentru aparatul reproducător femeiesc, sucul de merișoare contribuie la reglarea pH-ului de la nivelul vaginului. Acest lucru ajută la combaterea infecțiilor fungice.
Iaurtul bio
Iaurtul bio este o altă opțiune excelentă pentru reglarea pH-ului și refacerea florei vaginale.
Instrucțiuni
- Pentru uz extern, pune puțin iaurt simplu în vagin și lasă-l să acționeze câteva ore, înainte de a spăla și clăti zona respectivă.
- O altă variantă ar fi să înmoi un tampon în iaurt și să îl introduci în vagin, lăsându-l să acționeze două ore.
Poartă haine mai largi
Acest sfat este simplu, dar foarte util. Hainele largi reprezintă unul dintre cele mai bune remedii pentru infecțiile vaginale micotice.
După cum știm deja, ciupercile se dezvoltă într-un mediu cald și umed. Îmbrăcămintea și lenjeria intimă mai largă permit pătrunderea oxigenului în zona genitală, încetinind dezvoltarea fungilor.
Evită produsele de îngrijire intimă iritante
Anumite săpunuri și produse cosmetice irită pielea delicată din zona intimă. Multe dintre ele conțin alcool și alte ingrediente active toxice care modifică pH-ul vaginului și favorizează dezvoltarea infecțiilor.
Efectele stresului
Unele persoane au o cantitate ridicată de bacterii în organism, însă un corp sănătos împiedică dezvoltarea infecțiilor fungice. Dacă ajunge să se dezvolte, o infecție poate dezechilibra întregul organism.
Un stil de viață stresant poate duce la acumularea excesivă a bacteriilor, deoarece slăbește sistemul imunitar.
Este important să îți faci timp să te odihnești și să îți revii după anumite perioade și evenimente stresante. Meditația, yoga, exercițiile fizice și masajele reprezintă opțiuni excelente pentru combaterea stresului.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Rosenfeld, J. A. (2009). Vaginitis. In Handbook of Women’s Health, Second Edition. https://doi.org/10.1017/CBO9780511642111.013
- Rosedale, N. (1964). VAGINITIS. The Lancet. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(64)90893-1
- Nyirjesy, P. (2014). Management of persistent vaginitis. Obstetrics and Gynecology. https://doi.org/10.1097/AOG.0000000000000551
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.