Trucuri pentru reîmprospătarea aerului din casă
Uneori, chiar dacă faci curățenie în toată casa, simți că nu miroase atât de bine pe cât ți-ar plăcea. Dacă ai trecut și tu prin asta, nu-ți face griji. Astăzi îți prezentăm câteva trucuri pentru reîmprospătarea aerului din casă pe care le poți încerca oricând.
1. Soluții pentru neutralizarea mirosului neplăcut
Există diverse soluții naturale pentru neutralizarea mirosului neplăcut. Una dintre acestea este bicarbonatul de sodiu, un produs care absoarbe tot felul de mirosuri din jur.
Pune câte un vas mic cu bicarbonat de sodiu și câteva picături de zeamă de lămâie în mai multe colțuri ale casei. Desigur, trebuie să ai grijă să nu fie la îndemâna copiilor.
O altă opțiune excelentă este cărbunele. Acest produs neutralizează mirosurile neplăcute din locuri cu o umiditate ridicată. Ai grijă să înlocuiești cărbunele din când în când cu altul proaspăt.
2. Apă și oțet alb
Pentru a elimina mirosul de mâncare din casă, amestecă părți egale de apă și oțet alb într-un bol. Adaugă apoi ierburi aromatice sau coji de citrice. Lasă vasul în bucătărie pentru a absorbi mirosul de mâncare în timp ce gătești.
Totodată, amestecul de apă și oțet neutralizează și mirosul de tutun, putând fi ținut în orice cameră.
3. Trucuri pentru reîmprospătarea aerului din locuință
Unul dintre cele mai bune trucuri pentru reîmprospătarea aerului din locuință este folosirea unui odorizant natural. Adaugă 15 picături de ulei de lavandă sau de lămâie într-o sticlă cu atomizor plină cu apă și agită recipientul pentru a amesteca bine ingredientele.
Poți folosi soluția de mai sus pentru a reîmprospăta orice colț al casei. O opțiune ar fi să ții aceste odorizante naturale lângă fereastră pentru ca aerul să răspândească parfumul plăcut.
4. Flori
Gardeniile, mușcatele și orhideele sunt cele mai bune trucuri pentru reîmprospătarea aerului din locuință. Florile de iasomie au, de asemenea, un parfum foarte frumos. Pune-le într-un vas cu apă pentru a răspândi mirosul plăcut în casă.
5. Purificatoare de aer naturale
Când vorbim despre trucuri pentru reîmprospătarea aerului din locuință, nu putem omite purificatoarele de aer. Acestea elimină mirosurile neplăcute, dar și agenții poluanți, virusurile și bacteriile.
Un purificator de aer este o opțiune excelentă dacă ai animale de companie, deoarece mențin mereu aerul curat și proaspăt. Totodată, poți folosi și arome naturale de vanilie. Adaugă câteva picături pe o bucată de vată și pune-o lângă acest dispozitiv, schimbând-o o dată la șase ore.
- O altă opțiune este un filtru de aer cu aromă de pin. Fierbe trei rămurele de pin, două frunze de dafin și o sămânță de nucșoară. Pentru ca parfumul să dureze mai mult, prepară amestecul la foc mic.
- Odorizant cu portocală: taie o portocală în jumătate, scoate miezul și umple coaja cu sare gemă. Pune produsul într-un vas stabil și vei obține un odorizant de cameră natural excelent.
- Odorizant cu rozmarin: Fierbe frunze de rozmarin și felii de lămâie timp de o oră. Adaugă apoi câteva picături de extract de vanilie pentru a menține mirosul plăcut și proaspăt timp de câteva zile.
- Odorizant de cameră cu flori uscate: pentru a prepara acest odorizant de cameră, mărunțește câteva petale de trandafir, frunze de dafin, eucalipt, cimbru și salvie. Amestecă bine plantele și adaugă produsul în săculeți. Dacă observi că parfumul s-a diminuat, adaugă câteva picături de alcool.
6. Nu uita să aerisești casa
Unul dintre cele mai importante trucuri pentru reîmprospătarea aerului este aerisirea. Încearcă să faci acest lucru în fiecare dimineață.
Aerisește casa timp de 10 minute pentru a reîmprospăta aerul și a elimina mirosurile neplăcute din interiorul casei. Ai grijă să se facă puțin curent pentru ca aerul să circule și să obții efectul dorit.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.