Logo image
Logo image

4 rețete delicioase cu gelatină

5 minute
Gelatina este atât de gustoasă și versatilă, încât o poți prepara în diferite moduri. Îți prezentăm 4 rețete delicioase cu gelatină!
4 rețete delicioase cu gelatină
Scris de Jose Popoff
Ultima actualizare: 09 august, 2022

Gelatina este atât de delicioasă și versatilă, încât există sute de rețete pentru a o prepara în diferite moduri. Acest aliment este consumat de multă vreme în toată lumea și conține o doză ridicată de aminoacizi. Am selectat 4 rețete delicioase cu gelatină pentru a prepara cele mai atrăgătoare deserturi. Acestea sunt foarte ușor de pregătit și nu-ți vor răpi mult timp. Întreaga familie le va adora!

4 rețete delicioase cu gelatină

1. Tort cu gelatină și căpșuni

Some figure

Prima opțiune pe lista de rețete delicioase cu gelatină este un amestec de căpșuni, biscuiți, unt și alte ingrediente care, puse împreună, au ca rezultat un desert excelent capabil să satisfacă pretențiile tuturor invitaților la masă. În plus, este foarte ușor de pregătit.

Ingrediente

  • 1 l de apă
  • Mentă proaspătă
  • 3/4 cană de zahăr tos (30 g)
  • 1 plic de gelatină de căpșuni
  • 2 căni de mascarpone (500 g)
  • 1 1/2 cană de frișcă (300 g)
  • 1 lingură de coajă de portocală (10 g)
  • 1 pachet de biscuiți cu aromă de portocale (200 g)
  • 2 plicuri de gelatină naturală hidratată (14 g)
  • 2 căni de căpșuni tăiate în jumătate (250 g)
  • 3/4 cană de unt topit (125 g)

Mod de preparare

  1. Pentru a pregăti baza, pune biscuiții cu aromă de portocale într-un blender și macină-i până când devin pulbere.
  2. Apoi, amestecă pudra de biscuiți cu untul topit și dă vasul puțin deoparte.
  3. Așază acest amestec într-o formă cu inel detașabil și apasă până când obții o pastă compactă.
  4. Pentru a pregăti crema, bate brânza mascarpone cu zahărul tos într-un bol până se înmoaie.
  5. Adăugă frișca și continuă să bați bine până se leagă.
  6. Adăugă coaja de portocală și gelatina hidratată ușor topită. Continuă să bați până când se amestecă foarte bine.
  7. Toarnă acest amestec pe baza de biscuiți și pune totul în frigider pentru 30 de minute.
  8. Dizolvă gelatina de căpșuni în apă fierbinte și las-o să se răcească la temperatura camerei.
  9. Aranjează căpșunile pe tort, toarnă gelatina lichidă și pune desertul în frigider.

Încearcă un desert delicios:

Rețetă de macarons Bilbao

2. Jeleu din gelatină cu vin roșu și fructe

Some figure

A doua rețetă cu gelatină se prepară cu puțin vin roșu și mai multe tipuri de fructe (în funcție de preferințe). Cu puțin efort, vei obține un desert delicios, moale și răcoritor care va fi pe gustul tuturor.

Ingrediente

  • 3 căni de sirop (720 g)
  • 3 căni de vin roșu (720 ml)
  • 1 cană de ananas în sirop (800 g)
  • 2 plicuri de gelatină cu aromă de struguri (14 g)
  • 2 căni de apă fiartă (400 ml)
  • 1 cană de piersici în sirop (800 g)
  • Prune uscate (300 g)

Mod de preparare

  1. Mai întâi, pregătește gelatina dizolvând-o în apă și dă-o deoparte.
  2. Apoi, colectează siropul din conservele de fructe până obții trei căni.
  3. Taie ananasul și piersica în bucăți mici și pune-le deoparte.
  4. Încălzește vinul roșu cu prunele uscate, astfel încât acestea să se înmoaie.
  5. Amestecă siropul cu prunele și vinul roșu.
  6. Combină toate ingredientele într-un bol. Adăugă gelatina cu aromă de struguri, amestecul de sirop cu vin roșu și prune și fructele tocate.
  7.   Toarnă amestecul în formele preferate și pune-l în frigider pentru a se solidifica.

3. Gelatină cu lapte și fructe

A treia opțiune de desert cu gelatină este ideală pentru orice ocazie, cum ar fi zilele de naștere, o seară romantică petrecută alături de partener sau o după-amiază de duminică alături de familie. Gelatina cu lapte și fructe are o aromă delicioasă și o consistență cremoasă. Fructele oferă acestui desert o explozie incredibilă de arome.

Ingrediente

  • 2 pliculețe de gelatină (14 g)
  • 2 căni de apă (500 ml)
  • 2 căni de lapte (500 ml)
  • 1/2 cană de zahăr (200 g)
  • 1/4 cană de apă (125 ml)
  • 1 conservă de compot tip cocktail de fructe (250 g)
  • 1/4 cană de apă pentru înmuierea gelatinei (60 ml)

Mod de preparare

  1. Mai întâi, gătește fructele cu două căni de apă și zahăr într-un vas la foc mic. Stinge focul odată ce amestecul începe să fiarbă.
  2. Apoi, pune un plic de gelatină în 1/4 cană de apă și toarnă în vas. Amestecă totul foarte bine.
  3. Toarnă acest amestec într-o formă pentru gelatină și pune-l în frigider pentru a se întări.
  4. În timp ce aștepți să se întărească gelatina, încălzește cele 2 căni de lapte cu 1/2 cană de zahăr într-un vas, până când zahărul se dizolvă.
  5. Dizolvă celălalt plic de gelatină în 1/4 cană de apă și adaugă-l în amestecul de mai sus.
  6. Amestecă totul bine și lasă să se răcească la temperatura camerei.
  7. Când gelatina din fructe se întărește, toarnă amestecul de lapte și gelatină deasupra și pune din nou vasul în frigider.
  8. După câteva ore, scoate desertul din formă și servește-l.

Îți recomandăm:

Pâinea lui Dumnezeu: un delicios desert portughez

5. Desert bicolor cu mango și gelatină

Some figure

Ingrediente pentru gelatina pe bază de apă

  • 1/2 cană de suc de portocale (120 ml)
  • 2 căni de sirop de mango din compot (400 ml)
  • 2 plicuri de gelatină (14 g) hidratată în apă și topită

Ingrediente pentru gelatina cu lapte

  • 1 cană de cremă de brânză (125 g)
  • 1 cană de iaurt natural simplu (125 g)
  • 1 cană de lapte evaporat (125 g)
  • 1 cană de lapte condensat (125 g)
  • 1 cană de mango tăiat cubulețe (200 g)
  • 2 plicuri de gelatină (14 g) hidratată în lapte și topită

Mod de preparare

  1. Mai întâi, amestecă bine ingredientele pentru gelatina pe bază de apă.
  2. Apoi, toarnă amestecul într-o formă pentru gelatină și lasă-l să se întărească.
  3. Pentru gelatina pe bază de lapte, lichefiază laptele condensat cu crema de brânză, laptele evaporat, iaurtul și gelatina.
  4. Apoi, toarnă amestecul peste gelatina pe bază de apă și așteaptă să se întărească.
  5. Când este gata, scoate desertul din formă și decorează-l cu bucățele de mango și, dacă îți place, cu frunze de mentă proaspătă.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.