Logo image
Logo image

4 umpluturi pentru bananele plantain prăjite

4 minute
Când sunt prăjite, banalele plantain coapte reprezintă un desert excelent. Modul în care sunt umplute depinde de cât de creativ este bucătarul! În articolul de azi îți propunem 4 rețete interesante.
4 umpluturi pentru bananele plantain prăjite
Ultima actualizare: 09 august, 2022

Vrei să descoperi câteva umpluturi pentru bananele plantain prăjite? Acestea constituie un preparat foarte popular în America Latină. În Columbia și Venezuela, bananele plantain coapte sunt folosite frecvent în bucătărie. Cel mai celebru mod de a le consuma este să le secționezi, să adaugi puțină brânză rasă în mijloc și să le prăjești în ulei vegetal.

Poți să servești acest aliment sănătos prăjindu-l și adăugând un topping sau o umplutură. În articolul de azi îți propunem câteva umpluturi pentru bananele plantain prăjite.

Cum să prepari și să umpli banalele plantain prăjite

Some figure

Procesul este foarte simplu. Mai întâi, trebuie să decojești bananele plantain coapte și să le acoperi cu ulei, margarină sau unt. Te sfătuim să faci acest lucru cu atenție, astfel încât întreg fructul să fie acoperit.

Apoi, prăjește bananele plantain într-un cuptor la temperatură ridicată (20 de minute pe fiecare parte). De îndată ce sunt aurii și ușor rumene, secționează-le pe mijloc și umple fiecare banană în parte. După cum vei vedea când încerci următoarele rețete, ai la dispoziție numeroase topping-uri și umpluturi.

Cele mai bune umpluturi pentru bananele plantain prăjite

Banane plantain prăjite umplute cu brânză

Când vine vorba de a prepara banane plantain prăjite, brânza este cea mai frecventă umplutură. Odată topită, preparatul obținut va fi cremos și delicios.

Ingrediente

  • 4 banane plantain prăjite (150 g)
  • Piper negru sau un alt condiment (după gust)
  • 4 felii (80 g) de brânză care poate fi încălzită în cuptor (mozzarella, cremă de brânză, etc.)

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 200 ºC.
  • Secționează pe lateral bananele plantain prăjite.
  • Umple-le cu brânză și presară puțin piper deasupra.
  • Lasă să se coacă la 180 ºC, până când brânza se topește.
  • Servește imediat.

Banane plantain prăjite umplute cu brânză și carne

Această rețetă oferă un contrast delicios între dulce și sărat.

Ingrediente

  • Sare și piper (după gust)
  • ½ kg de carne de vită feliată
  • ½ cană (100 ml) sos de tomate (tomate frito)
  • 1 cană (200 ml) de sos Bechamel
  • 1 roșie tocată fin (30 g)
  • 4 banane plantain prăjite (150 g)
  • 1 ceapă mică tocată fin (25 g)
  • ½ ardei tocat fin (15 g)
  • 1 cană (150 g) de parmezan ras
  • 2 căni (300 g) de mozzarella rasa

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la aproximativ 200 ºC.
  • Gătește legumele în stil sote. Începe cu ceapa, apoi ardeiul și, la final, roșia.
  • Adaugă carnea, prăjește-o puțin, apoi adaugă sosul de tomate. Adaugă sare și piper după gust.
  • Lasă compoziția pe foc până când carnea este prăjită, dar încă zemoasă.
  • Secționează bananele plantain recent prăjite.
  • Umple-le cu ingredientele menționate: carnea, sosul Bechamel, brânza mozzarella și parmezanul.
  • Gătește la 180 ºC, până când parmezanul se topește.
  • Servește imediat.
Some figure

Banane plantain prăjite umplute cu ton

Deși pare greu de crezut, tonul se potrivește de minune cu bananele plantain.

Ingrediente

  • Sare și piper (după gust)
  • Zeama a ½ lămâie (50 ml)
  • 1 linguriță de pătrunjel uscat
  • 1 roșie tăiată fin (25 g)
  • 4 linguri (80 ml) de ulei de măsline
  • 4 banane plantain prăjite (150 g)
  • 1 ceapă medie tocată fin (40 g)
  • 1 ardei mic tocat fin (20 g)
  • 2 căni (200 g) de brânză mozzarella rasă
  • Ton conservat în ulei (suficient pentru a umple bananele plantain)

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 200 ºC.
  • Gătește ceapa în stil sote, adaugă ardeiul și roșia și lasă să se prăjească. Ceapa trebuie să capete o nuanță maro aurie și să fie aproape „caramelizată”, fără a fi prăjită în exces.
  • Adaugă tonul și amestecă.
  • Adaugă sarea, piperul, pătrunjelul și zeama de lămâie. Amestecă toate ingredientele, astfel încât aromele lor să se îmbine.
  • Secționează bananele plantain recent prăjite.
  • Umple-le cu ton, apoi cu mozzarella. Umplutura nu ar trebui să fie voluminoasă. Folosește o cantitate adecvată, astfel încât să nu distrugă preparatul.
  • Gătește la 180 ºC, până când brânza s-a topit.
  • Servește preparatul cald.

Banane plantain prăjite umplute cu guacamole

Iată o versiune mexicană a bananelor plantain umplute, care include deliciosul fruct de avocado. Guacamole este un sos ușor de preparat, delicios și revigorant.

Ingrediente

  • 4 banane plantain prăjite (150 g)
  • 2 căni (300 ml) de guacamole
  • 4 felii (40 g) de avocado
  • 2 căni (300 g) de brânză albă rasă

Mod de preparare

  • Secționează bananele plantain recent prăjite.
  • Umple-le cu guacamole, avocado și brânză rasă.
  • Servește imediat.

Există și alte umpluturi pentru bananele plantain prăjite în afară de cele menționate. Opțiunile sunt nenumărate. Trebuie doar să experimentezi cu diferitele sosuri și ingrediente pe care le ai în frigider sau în cămară. Vei găsi numeroase ingrediente care se potrivesc cu aroma și textura bananelor plantain coapte.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.