Cum slăbești cu plante medicinale
În acest articol îți vom arăta cum poți să slăbești cu plante medicinale, precum și modul în care este recomandat să le consumi pentru a pierde în greutate treptat, fără a face mari sacrificii. Urmează aceste sfaturi și vei scăpa de kilogramele nedorite, îmbunătățindu-ți în același timp și starea de sănătate.
Slăbești cu plante medicinale: ceaiul verde
Ceaiul verde este foarte popular printre alte plante medicinale. Este cunoscut în mod special pentru eficiența sa în eliminarea kilogramelor în plus.
Această plantă te ajută să slăbești datorită capacității sale de a accelera metabolismul. În acest fel, arzi mai ușor caloriile și pierzi kilogramele nedorite. Mai mult, stimulează arderea grăsimilor și previne retenția de apă, fiind astfel foarte benefic pe mai multe planuri.
Îți recomandăm să limitezi consumul de ceai verde, dacă suferi de constipație, întrucât este astringent și dacă ești anemic, deoarece îngreunează absorbția de fier în organism.
Ceai roșu
Ceaiul roșu provine din aceeași plantă ca și ceaiul verde, numai că trece printr-un proces îndelungat de fermentație. Din acest motiv, ceaiul roșu este chiar mai eficient în eliminarea kilogramelor în plus.
Este un stimulent mai puternic decât ceaiul verde. Așadar, nu reprezintă cea mai bună opțiune pentru persoanele care suferă de anxietate sau insomnie. Îți recomandăm să alegi varianta care ți se potrivește cel mai bine, în funcție de propria situație.
Slăbești cu plante medicinale: coada calului
Pentru persoanele a căror obezitate se datorează în parte retenției de apă din organism, recomandăm consumul de coada calului, un diuretic foarte eficient. Această plantă mărește cu până la 30% cantitatea de urină produsă în corpul nostru și ajută la eliminarea toxinelor.
Te-ar putea interesa și:
Coada calului se găsește pe timp de vară în zonele umede, în apropierea râurilor, laurilor sau mlaștinilor și mai ales în sol argilos. Partea pe care trebuie să o folosești este tulpina, și nu frunzele. Agață undeva un mănunchi de tulpini și lasă-le la uscat.
Slăbești cu plante medicinale: păpădie
Păpădia este una dintre cele mai purificatoare plante medicinale, iar dacă vrei să atingi greutatea ideală, trebuie mai întâi să elimini toxinele acumulate în organism. Păpădia este și diuretică, astfel că ajută la digerarea corespunzătoare a grăsimilor și reglează nivelul de glucoză.
Slăbești cu plante medicinale: ghimbirul
Ghimbirul este un super-aliment, cunoscut de mult timp pentru proprietățile sale medicinale. Acesta te ajută să slăbești datorită capacității sale de a accelera metabolismul. Acesta îmbunătățește digestia, a arde grăsimile și reglează nivelul de glucoză.
Cum să consum plante medicinale?
Pentru a te bucura de beneficiile oferite de aceste plante, trebuie să bei în jur de trei căni de ceai pe zi. O altă opțiune este să bei extracte din aceste plante medicinale, pe care le poți găsi în magazinele naturiste. În acest caz, trebuie să consumi și o cantitate suficientă de apă pe parcursul zilei.
Începe prin a bea două căni de ceai din plante medicinale pentru slăbit pe stomacul gol. Apoi, bea cantitatea rămasă la mijlocul dimineții sau al amiezii. Încearcă să nu le consumi înainte de culcare pentru a nu fi nevoit să te duci la baie în timpul nopții.
Te-ar putea interesa și:
Poți oricând să adaugi în aceste băuturi puțină zeamă de lămâie pentru a le întări efectele. Dacă vrei să le îndulcești, folosește stevia pentru a nu adăuga calorii în plus.
Deși unii dieteticieni ne recomandă să consumăm băuturi reci pentru a consuma un număr mai mare de calorii, în realitate lichidele reci dăunează ficatului.Din acest motiv te sfătuim să nu urmezi această recomandare. Cel mai bine este să consumi lichide calde, călduțe sau puțin reci, dar niciodată reci ca gheața.
Observație
Trebuie să ții cont de faptul că aceste plante medicinale nu fac minuni. Acestea trebuie să fie însoțite de o alimentație sănătoasă și un program zilnic de exerciții fizice.
Rezultatele nu sunt imediate, ci treptate, permițând corpului să slăbească în mod natural și prevenind efectele negative ale pierderii rapide în greutate și posibilitatea de a „recâștiga” rapid kilogramele pierdute.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Cabrera, C., Artacho, R., & Giménez, R. (2006). Beneficial Effects of Green Tea—A Review. Journal of the American College of Nutrition. https://doi.org/10.1080/07315724.2006.10719518
- Wright, C. I., Van-Buren, L., Kroner, C. I., & Koning, M. M. G. (2007). Herbal medicines as diuretics: A review of the scientific evidence. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2007.07.023
- Sandhu, N. S., Kaur, S., & Chopra, D. (2010). Equietum arvense: Pharmacology and phytochemistry – a review. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research. https://doi.org/10.1016/j.bpj.2008.11.044
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.