5 tratamente cu ulei de măsline pentru piele
Verificat și aprobat de farmacistul Lourdes Martínez
Cu toții cunoaștem utilizările culinare ale uleiului de măsline. În ultimii ani, acest produs a devenit unul dintre cele mai recomandate ingrediente pentru a urma o dietă sănătoasă. Dar multe persoane nu știu că există și numeroase tratamente cu ulei de măsline pentru piele, care pot înlocui soluțiile clasice pentru îngrijirea acestui organ.
Acizii grași omega-3, vitamina E și acizii esențiali ai uleiului de măsline pot hidrata celulele. Totodată, acești compuși regenerează țesuturile deteriorate din cauza mediului înconjurător.
Uleiul de măsline încetinește efectele negative ale radicalilor liberi. Astfel, acesta previne apariția prematură a ridurilor, petele și alte imperfecțiuni comune.
Principalul avantaj al uleiului de măsline este versatilitatea sa. Îl poți combina cu diverse alte ingrediente naturale, astfel încât să obții remedii pentru frumusețe inedite.
În articolul de azi îți propunem 5 tratamente cu ulei de măsline pentru piele foarte interesante. Nu ezita să profiți de proprietățile lor miraculoase cât mai curând posibil!
Cele mai bune tratamente cu ulei de măsline pentru piele
1. Ser cu ulei de migdale și ulei de măsline
Combinând acizii grași ai uleiului de măsline cu vitaminele și mineralele uleiului de migdale, obții un ser incredibil. Acest tratament are abilitatea de a hidrata și regenera pielea și este ideal pentru persoanele al căror ten tinde să se usuce excesiv.
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de ulei de migdale
Mod de preparare
- Toarnă uleiul de măsline extravirgin într-un recipient și amestecă-l cu uleiul de migdale.
Mod de utilizare
- Aplică o cantitate mică din serul obținut pe față, gât și piept.
- Lasă pielea să-l absoarbă fără a te clăti. Folosește acest ser în fiecare noapte, înainte de culcare.
- Dacă vrei, îți poți folosi și pe post de demachiant.
2. Tratament cu ulei de măsline și aloe vera
Acest tratament preparat cu ulei de măsline și aloe vera este o cremă naturală cu abilitatea de a hidrata și revitaliza pielea. Îți va fi de mare ajutor pentru a trata arsurile, alergiile și alte probleme cutanate care îți distrug frumusețea.
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de gel de aloe vera
Mod de preparare
- Pune ingredientele menționate într-un recipient și amestecă-le până obții o pastă cremoasă și fină.
Mod de utilizare
- Clătește-ți pielea cu apă rece, apoi aplică tratamentul cu mișcări blânde de masaj.
- Lasă crema să acționeze timp de 40 de minute.
- Folosește-o de 2-3 ori pe săptămână.
3. Tratament cu ulei de măsline și zahăr
Deși uleiul de măsline nu este recomandat persoanelor cu tenul gras, îl poți combina cu puțin zahăr grunjos pentru a obține un exfoliant care este compatibil cu orice tip de ten.
Crema de mai jos are o textură granulată. Aplicând-o pe față, vei elimina uleiul în exces, celulele moarte și alte impurități care pot înfunda porii.
Ingrediente
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare
- Pune zahărul într-un recipient și amestecă-l cu uleiul de măsline.
Mod de utilizare
- Aplică tratamentul pe porțiunile de piele pe care vrei să le exfoliezi, folosind mișcări circulare și blânde de masaj.
- Lasă-l să acționeze 15 minute, apoi clătește-te.
- Folosește acest exfoliant de două ori pe săptămână.
4. Tratament cu ulei de măsline și banană
Următorul tratament hidratant cu ulei de măsline și banană ajută la regenerarea pielii uscate, lipsite de viață și deteriorate. Acesta este util pentru a vindeca pielea arsă de soare sau afectată de poluare.
Nutrienții remediului de mai jos revitalizează țesuturile și previn apariția ridurilor fine și a celorlalte semne ale îmbătrânirii premature.
Ingrediente
- ½ banană coaptă
- 1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare
- Pisează jumătatea de banană și amestec-o cu uleiul de măsline.
Mod de utilizare
- Întinde crema pe toată fața și las-o să acționeze 30 de minute.
- Clătește-te. Folosește acest tratament de trei ori pe săptămână.
5. Tratament cu ulei de măsline și căpșuni
Ultimul dintre aceste tratamente cu ulei de măsline pentru piele este bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Crema de mai jos protejează pielea împotriva deteriorării cauzate de razele soarelui, de toxine și de alte particule nocive din mediu.
Aplicând-o, vei îndepărta celulele moarte, îți vei tonifia pielea și vei preveni lăsarea ei prematură și ridurile.
Ingrediente
- 1 lingură de ulei de măsline
- 3 căpșuni coapte
Mod de preparare
- Procesează căpșunile cu ajutorul unui robot de bucătărie. Amestecă pasta obținută cu ulei de măsline.
Mod de utilizare
- Aplică crema preparată pe față, gât și piept.
- Las-o să acționeze 40 de minute.
- Clătește-te cu apă rece. Folosește acest tratament de două ori pe săptămână.
Nu ai inclus încă uleiul de măsline în rutina ta de înfrumusețare? Dacă răspunsul tău la această întrebare este nu, încearcă cu încredere oricare dintre cele 5 tratamente cu ulei de măsline pentru piele prezentate în acest articol. Profită de proprietățile acestui produs pentru a-ți menține pielea sănătoasă, fină și protejată.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2018). Anti-inflammatory and skin barrier repair effects of topical application of some plant oils. International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms19010070
- Viola, P., & Viola, M. (2009). Virgin olive oil as a fundamental nutritional component and skin protector. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2008.01.008
- Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015
- Javed, S., & Atta-Ur, R. (2014). Aloe vera gel in food, health products, and cosmetics industry. Studies in Natural Products Chemistry. https://doi.org/10.1016/B978-0-444-63294-4.00009-7
- Danby, F. W. (2010). Nutrition and aging skin: Sugar and glycation. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2010.03.018
- Osma, J. F., Toca Herrera, J. L., & Rodríguez Couto, S. (2007). Banana skin: A novel waste for laccase production by Trametes pubescens under solid-state conditions. Application to synthetic dye decolouration. Dyes and Pigments. https://doi.org/10.1016/j.dyepig.2006.05.021
- Roy, S., Khanna, S., Alessio, H. M., Vider, J., Bagchi, D., Bagchi, M., & Sen, C. K. (2002). Anti-angiogenic property of edible berries. Free Radical Research. https://doi.org/10.1080/1071576021000006662
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.