Curățarea vezicii urinare - 5 remedii naturale
Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante
Curățarea naturală a vezicii urinare ar trebui să fie un obiectiv pentru fiecare dintre noi. Acest organ joacă un rol esențial în corpul uman, fiind responsabil de depozitarea și eliminarea urinei.
Vezica urinară este unul dintre cele mai sensibile organe și poate reacționa la orice virus sau bacterie prezentă în lichidul pe care aceasta îl depozitează. În fiecare zi, vezica ta lucrează constant pentru a îndepărta substanțele toxice de care organismul nu are nevoie.
Însă, la fel ca în cazul celorlalte organe din corp, funcționarea optimă a vezicii poate fi afectată de excesul de toxine. În acest caz, poți dezvolta tot felul de infecții, probleme precum incontinența urinară și vezica urinară hiperactivă sau alte afecțiuni.
Tocmai de aceea este necesar să iei măsuri pentru a sprijini funcțiile vezicii și a-i stimula detoxifierea.
Astăzi îți prezentăm șase remedii naturale care susțin curățarea vezicii urinare. Ține cont de recomandările noastre dacă simți orice fel de disconfort.
Trucuri pentru curățarea vezicii urinare
1. Bea suc de merișoare pentru a-ți curăța vezica urinară
Consumul de suc de merișoare este una dintre cele mai bune metode naturale de a-ți detoxifica vezica urinară și de a trata posibilele probleme. Această băutură conține o doză ridicată de vitamina C, antioxidanți și fibre care întăresc sistemul imunitar și îl ajută să lupte împotriva virusurilor și a bacteriilor.
Având în vedere că acest suc acționează ca un agent diuretic și detoxifiant, atunci când este consumat pe stomacul gol, el întărește pereții vezicii și reduce inflamațiile și depozitele de calciu.
Ingrediente
- 1/2 cană de merișoare proaspete (60 g)
- Zeama a 1/4 lămâie
- 1 cană de apă (200 ml)
Mod de preparare
- Spală merișoarele și adaugă-le în blender, alături de zeama de lămâie și cana de apă. Procesează la viteză mare până obții un suc omogen.
- Strecoară lichidul și servește-l. Bea până la două porții pe zi.
2. Bea mai multă apă
Consumul acestui lichid vital este fundamental pentru a-ți menține tractul urinar sănătos și a-l feri de infecții.
Apa este esențială pentru acumularea și eliminarea unei cantități corespunzătoare de urină și pentru prevenirea inflamațiilor care pot provoca diverse boli, printre care și cistita.
Este important de reținut că nici apa nu trebuie consumată în exces, întrucât poate suprasolicita vezica, împiedicând-o să funcționeze la nivel optim.
3. Mănâncă pepene roșu
Dacă mănânci pepene roșu de mai multe ori pe săptămână, îți poți curăța vezica și tractul urinar de toxinele acumulate în această zonă a corpului. Conținutul ridicat de apă și antioxidanți îi oferă acestui fruct un efect diuretic care ajută la eliminarea excesului de lichide și a deșeurilor.
Citește și:
În plus, dacă fierbi semințele de penene în apă, obții un ceai minunat care întărește proprietățile fructului.
4. Bea ceai de păpădie
Această plantă are proprietăți diuretice, drept pentru care ceaiul de păpădie este un alt tratament util pentru inflamațiile și infecțiile care afectează vezica.
Consumul acestui lichid combate retenția de apă și stimulează eliminarea bacteriilor care pot provoca probleme.
Ingrediente
- 2 linguri de păpădie (20 g)
- 1 cană de apă (200 ml)
- 1 lingură de miere (25 g)
Mod de preparare
- Adaugă păpădia într-o cană cu apă clocotită, acoperă vasul și lasă planta la infuzat timp de 15 minute.
- După acest interval, adaugă mierea și bea ceaiul.
- Poți să consumi până la trei căni pe zi.
5. Consumă un smoothie înainte de masă
Un smoothie bogat în potasiu poate detoxifica și proteja atât vezica urinară, cât și rinichii. Consumul acestui smoothie înainte de mesele principale ale zilei îmbunătățește digestia și stimulează eliminarea toxinelor.
Nu uita să citeși:
Ingrediente
- 1 măr verde
- 1 morcov
- 1 lingură de țelină (10 g)
- 2 linguri de pătrunjel (20 g)
- 1 cană de apă (200 ml)
Mod de preparare
- Spală toate ingredientele, taie-le mărunt și pune-le în blender, alături de cana de apă.
- Procesează totul la viteză maximă timp de câteva minute, până obții un amestec fin și omogen.
- Servește acest smoothie proaspăt și consumă-l în maxim două zile consecutive.
Alimente pe care nu trebuie să le consumi
Curățarea vezicii urinare presupune și să elimini anumite alimente din dietă, pentru cel puțin două sau trei zile.
Alimentele de mai jos provoacă retenție de apă și dereglează pH-ul natural al urinei, drept pentru care este recomandat să reduci pe cât posibil consumul acestora.
- Sare
- Cafea
- Produse lactate
- Zahăr
- Băuturi bogate în zahăr
- Carne roșie
- Alimente picante
Este necesară o detoxifiere a vezicii cel puțin o dată la două luni pentru a preveni îmbolnăvirea și disconfortul. Urmează sfaturile de mai sus și vei observa că acestea sunt foarte benefice pentru întregul organism.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Anti-inflammatory effect of Taraxacum officinale leaves on lipopolysaccharide-induced inflammatory responses in RAW 264.7 cells.Korea Food Research Institute, Seongnam, Republic of Korea. (2009) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20673058/
- Luo, X., Lu, H., Li, Y., & Wang, S. (2017). Carrot intake and incidence of urothelial cancer: a systematic review and meta-analysis. Oncotarget, 8(44), 77957. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5652827/
- Pethakar, S. R., Hurkadale, P. J., & Hiremath, R. D. (2017). Evaluation of Antiurolithiatic Potentials of Hydro-Alcoholic Extract of Cucumis sativus L. Indian Journal of Pharmaceutical Education and Research, 51(4S). https://pdfs.semanticscholar.org/38ca/2e80ca863daa289755d8aede92853935fd4a.pdf
- Watermelon lycopene and allied health claims. Ambreen Naz, Masood Sadiq Butt, Muhammad Tauseef Sultan, Mir Muhammad Nasir Qayyum, and Rai Shahid Niaz. Excli Journal. (2014).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4464475/
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.