7 sfaturi pentru femeile cu părul subțire
Verificat și aprobat de fizioterapeutul Abel Verdejo
Dacă ai părul rar sau subțire, înseamnă că te-ai săturat probabil de aspectul lui. Iată câteva sfaturi pentru femeile cu părul subțire pe care le poți pune în practică!
Deși nu ne putem schimba codul genetic care determină anumite caracteristici, putem face anumite îmbunătățiri. În cazul părului subțire, există câteva tehnici simple pe care le putem aplica. Citește în continuare pentru a afla care sunt ele.
Sfaturi pentru femeile cu părul subțire
1. Tunsoare nouă
Dacă ai părul drept și lipsit de volum, o nouă tunsoare poate fi soluția ideală pentru tine. În acest caz, cea mai bună opțiune este un bob lung.
Dacă părul tău nu are volum, tunsorile scurte te avantajează cel mai mult. Pe lângă faptul că îi oferă părului formă și volum, o tunsoare nouă îți încadrează fața.
O altă idee excelentă pentru persoanele cu părul subțire este să îl taie până în dreptul maxilarului.
- Părul trebuie să fie mai lung în față și mai scurt în spate.
- Această coafură este soluția perfectă la nivel vizual, deoarece prezintă scări lejere care fac părul să pară mai des.
2. Scări
Dacă părul tău are o lungime medie, iar tunsorile scurte nu te avantajează, poți opta pentru o tunsoare drăguță în scări. Aceasta va oferi volum părului fără să îi ia din lungime.
Alegerea unei tunsori în scări este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru femeile cu părul subțire, deoarece aceasta va masca lipsa volumului. În plus, părul tău va avea mai multă densitate care îl va face să arate sănătos și plin de vitalitate.
3. Volum pentru părul scurt
Dacă ai deja părul scurt, dar nu și volumul pe care ți-l dorești, îți recomandăm să încerci o tehnică simplă de tapare. În acest fel, vei obține volum în partea de sus a capului.
- Dacă nu știi în ce constă taparea, află că nu trebuie decât să perii părul înspre scalp în timp ce ții fiecare șuviță ridicată. Prin această metodă, părul va părea mai des și mai gros și va avea un aspect natural.
- Pentru a obține cele mai bune rezultate prin tapare, folosește un pieptene cu dinții deși.
4. Puțină culoare
Cu doar câteva șuvițe colorate, poți face părul să pară mai deschis la culoare și mai bogat. Deși poți alege orice vopsea, în funcție de culoarea ta naturală și forma feței, unele nuanțe sunt mai eficiente decât altele.
- Ca regulă generală, o culoare mai deschisă decât cea naturală oferă mai mult volum părului decât una mai închisă.
- Dacă nu îți plac vopselele artificiale, poți opta pentru alternative naturale.
Dacă folosești o vopsea naturală, părul tău va avea mai mult volum și un aspect mai natural.
5. Produse de înfrumusețare
Alegerea unor produse de înfrumusețare potrivite este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru femeile cu părul subțire.
- Folosește șampoane și balsamuri care combat căderea părului și stimulează creșterea acestuia.
- Există multe produse destinate părului subțire. Acestea pot veni în completarea altor tratamente și creme folosite.
6. Bucle
Buclele reprezintă o alegere foarte inspirată pentru persoanele cu părul subțire. Acestea sunt ușor de creat în orice moment.
Există multe modalități de a-ți ondula părul acasă. Dacă vei încerca, vei observa că un astfel de look îți va face părul să pară mai bogat.
7. Coafuri noi
Pentru a adăuga mai mult volum și densitate părului, o idee bună este să îți schimbi coafura.
- În loc să îți face o cărare pe mijloc, fă-o pe o parte.
Pare greu de crezut, dar când vine vorba de sfaturi pentru femeile cu părul subțire, schimbarea cărării este printre cele mai inspirate.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Díaz Rojo JA. La belleza es salud. La medicalización lingüística de la publicidad de los cosméticos. Contextos. 2002.
- Montaño I. Mujer, belleza y psicopatología. Rev Colomb Psiquiatr. 2001.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.