7 trucuri pentru picioare frumoase și îngrijite
A avea picioare perfecte este mai ușor decât crezi. Îngrijește-le așa cum trebuie și vor arăta impecabil în orice moment. Citește mai departe pentru a descoperi câteva trucuri pentru picioare frumoase și îngrijite.
Trucuri pentru picioare frumoase și îngrijite
1. Menține-ți picioarele uscate
În acest sens, ține cont de următoarele recomandări:
- Dacă se poate, poartă încălțăminte din materiale naturale, care lasă pielea să respire.
- Nu purta aceeași pereche de încălțări prea multe zile la rând.
- Șterge-ți bine picioarele după ce faci duș pentru a împiedica dezvoltarea ciupercilor.
2. Taie-ți corect unghiile
Felul în care îți tai unghiile este foarte important când vine vorba de creșterea acestora în carne. Pentru a preveni unghiile încarnate, respectă următoarele îndrumări:
- Taie-ți unghiile pătrat, nu rotund.
- Nu le tăia prea scurte, deoarece se pot infecta sau pot crește în carne.
- Nu tăia cuticulele. Dacă este absolut necesar, împinge-le către baza unghiei cu un instrument special pentru îngrijirea unghiilor.
3. Menține picioarele sănătoase
Uneori, oricât de mult te-ai strădui, este imposibil să previi probleme precum unghiile încarnate. Iată câteva trucuri pentru picioare frumoase și îngrijite, dar și sănătoase:
- În primul rând, ține picioarele în apă caldă timp de 15 – 20 de minute. Adaugă o lingură de sare la 1 l de apă pentru a-ți dezinfecta picioarele.
- Folosește ață dentară pentru a ridica ușor unghia. În acest fel, poți curăța zona afectată cu un șervețel antiseptic și poți aplica o cremă pentru a grăbi procesul de vindecare.
- Repetă procedeul până când unghia este din nou sănătoasă. Cu toate acestea, dacă observi că zona din jurul unei unghii este roșie sau inflamată, nu te autodiagnostica – mergi la medic.
4. Fă băi de picioare cu bicarbonat de sodiu
Unul dintre cele mai bune trucuri pentru picioare frumoase și îngrijite, cu călcâiele fine, îl reprezintă băile cu bicarbonat de sodiu.
- Pentru o maximă eficiență, este indicat să faci o baie de picioare cu bicarbonat de 15 – 20 de minute o dată pe săptămână.
- Poți folosi și alte ingrediente, cum ar fi sare, uleiuri esențiale și infuzii din plante.
- După ce ți-ai înmuiat picioarele în apă, folosește o piatră ponce sau un produs exfoliant pentru a elimina pielea moartă de pe tălpi.
5. Aplică o cremă hidratantă
Chiar dacă pare greu de crezut, crema hidratantă pentru picioare este la fel de importantă ca aceea pentru mâini sau față. Este important să nu uiți niciodată să o aplici!
- Când alegi o cremă pentru picioare, optează pentru produse care conțin componente care fac fac pielea moale și fină, precum polidimetilsiloxan, lanolină și vaselină și ingrediente hidratante, precum glicerină și lecitină.
- Evită să aplici cremă hidratantă între degetele de la picioare, deoarece aceasta poate facilita dezvoltarea ciupercilor.
6. Masează-ți picioarele
Masajul picioarelor este benefic din diferite motive, de la activarea circulației sanguine până la ameliorarea oboselii și menținerea sănătății picioarelor.
- Un masaj nu îți ia mai mult de 5 minute pe zi. Poți folosi un aparat de masaj special creat pentru picioare.
- O altă idee ar fi să rotești cu tălpile pe podea o minge de tenis sau orice alt obiect rotund pentru activarea circulației.
7. Exfoliază-ți picioarele
La fel cum îți exfoliezi fața, trebuie să îți exfoliezi și picioarele. Procedeul este la fel de ușor în ambele cazuri.
- Amestecă într-un borcan ulei de corp și câteva linguri de zahăr.
- Aplică amestecul pe călcâie și alte zone pe care vrei să le exfoliezi.
- Exfolierea este unul dintre cele mai bune trucuri pentru picioare frumoase și îngrijite. Crema de mai sus hidratează călcâiele și îndepărtează celulele moarte datorită texturii grunjoase a zahărului. Nu ezita să folosești acest produs simplu și ieftin!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Huynh, M., Sheehan, M. P., Chung, M., Zirwas, M., & Feldman, S. R. (2014). Feet. In Clinical Handbook of Contact Dermatitis: Diagnosis and Management by Body Region. https://doi.org/10.1201/b17721
- Verdier-S??vrain, S., & Bont??, F. (2007). Skin hydration: A review on its molecular mechanisms. Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1473-2165.2007.00300.x
- Lookabill, S. K., Dulaney, A. R., Shepherd, G., & Kerns, W. P. (2017). Sodium bicarbonate. In Critical Care Toxicology: Diagnosis and Management of the Critically Poisoned Patient. https://doi.org/10.1007/978-3-319-17900-1_169
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.