Alungă insectele din casă cu produse naturale
Îți amintești probabil că în copilărie mama sau bunica ta foloseau produse naturale ce alunga insectele din casă.
Deși anumite persoane optează pentru produse chimice, altele alungă insectele precum muștele și țânțarii cu plante sau cu alte produse naturale de prin cămară.
În articolul de azi îți prezentăm câteva produse naturale care alungă insectele din locuința ta.
Plante care alungă insectele
Aceste remedii naturale sunt menite să alunge insectele din casă fără să fie nevoie să apelezi la chimicale dăunătoare pentru sănătatea ta sau a familiei tale. În plus, acestea îți umplu casa de miresme extraordinare. Iată care sunt cele mai bune opțiuni:
Crizantemă
Această plantă este folosită pentru a alunga furnicile, lăcustele, căpușele și afidele. O găsești pe lângă livezi și câmpuri unde fermierii încearcă să împiedice aceste insecte să le devoreze recoltele.
Poți să folosești crizantema ca repelent natural în grădina ta.
Spilcuță
Spilcuța este folosită pentru țânțari și muște. Pentru a-i maximiza efectele, îți recomandăm să o amesteci cu lavandă și citronelă. Planteaz-o la intrarea în casă, în special lângă uși și ferestre.
Poți să o ții și în ghiveci, în interiorul locuinței.
Busuioc
Busuiocul poate fi proaspăt sau uscat. Acesta este unul din acele produse naturale ce alungă insectele precum muștele și țânțarii, iar aroma sa deosebită este foarte plăcută în bucătărie. În plus, îi poți folosi frunzele într-o varietate de rețete!
Lavandă
Această floare parfumată este un inamic de seamă al țânțarilor, muștelor, puricilor și moliilor. Dacă nu ai lavandă casă, cumpără o legătură cu aceste produse naturale și agaț-o undeva în casă pentru a se usca și a alunga insectele.
Poți să plantezi aceste flori și în grădină (într-o zonă însorită).
Citronelă
Citronela este o plantă cunoscută pentru efectele sale de alungare a țânțarilor și a muștelor. Aceasta poate fi folosită și în scopuri culinare, având o aromă deosebită. Planteaz-o într-o zonă cu lumină solară din abundență sau păstrează în casă un buchețel.
Cimbru
Dacă ții cimbru într-un loc însorit, acesta va alunga insectele. Dacă vrei să eviți să fii înțepat de țânțari, poți să tai câteva dintre frunzulițele cimbrului și să-ți freci cu ele brațele și gâtul.
Testează-l mai întâi pe piele pentru a te asigura că nu îți provoacă iritații sau roșeață.
Rozmarin
Rozmarinul este cunoscut pentru abilitatea sa de a ține țânțarii la distanță. Poți să pui un fir în bucătărie sau să-l usuci și să-l pui pe masă atunci când mănânci afară. O altă idee bună este să strivești o mână de rozmarin și să îl freci pe piele.
Citește și:
Produse naturale ce alungă insectele și gândacii de bucătărie
Acești gândaci sunt, fără îndoială, printre cele mai detestate insecte de pe planetă. Aceștia ies de prin toate colțurile, se ascund în bucătărie, iar unele specii pot chiar să zboare.
Având în vedere că unele studii au arătat că gândacii de bucătărie pot supraviețui și în urma unei explozii nucleare, probabil te gândești că nu ai cum să scapi de ei. Dar te anunțăm că lucrurile nu stau chiar așa.
Cea mai bună soluție pentru această problemă este acidul boric. Este ușor de procurat și foarte convenabil.
Acest produs ajută și la eliminarea furnicilor. El se găsește în farmacie, dar și în unele magazine. Folosește-l cu măsură și în zone bine alese, mai ales dacă ai copii sau animale de companie.
Amestecă o jumătate de pahar de apă (100 ml) cu 2 linguri de acid boric (20 g). Înmoaie o bucată de pâine în această soluție și pune-o în regiunile în care vezi gândaci.
O altă variantă este să amesteci trei părți de acid boric cu o parte de zahăr și să presari amestecul în bucătărie și baie (în colțuri, crăpături, în spatele mobilierului, etc.). Zahărul va funcționa pe post de momeală pentru a atrage gândacii, iar acidul boric îi va ucide.
Îți recomandăm și:
Metode naturale de a omorî muștele
Aceste insecte sunt foarte enervante și periculoase, adunându-se în jurul gunoiului și transmițând diverse boli. Pe lângă curățarea meticuloasă a locuinței pentru a preveni apariția muștelor, poți să apelezi și la anumite remedii naturale extrem de eficiente.
Plante aromatice
Gălbenelele și menta te ajută să alungi muștele dacă le așezi lângă uși și ferestre. Poți să folosești plante proaspete sau uscate. Pe lângă faptul că funcționează pe post de repelent, ele oferă locuinței un miros foarte plăcut.
Uleiuri esențiale
Pentru a prepara o soluție împotriva muștelor, ai nevoie de o sticlă mică de apă și o cârpă de bumbac (poți opta și pentru un burete vechi de vase sau o bucată de tifon).
Amestecă în sticlă câte 20 de picături din următoarele uleiuri esențiale:
- Lavandă
- Eucalipt
- Mentă
- Citronelă
Introdu materialul în sticlă, pune capacul și lasă recipientul acoperit timp de o zi. Deschide-l și pune-l în zonele în care se adună muștele. Poți să păstrezi lichidul mai mult timp, dacă pui capacul după ce muștele au dispărut.
Oțet de mere
Oțetul de mere nu este folosit numai pentru mirosul său înțepător, ci și pentru faptul că este un antiseptic natural.
- Ai nevoie de 1/2 cană de oțet de mere (125 ml) și de 20 de picături de ulei esențial de eucalipt.
- Folosește amestecul pe ce suprafețe dorești. De exemplu, poți să aplici o cantitate mică pe blatul de bucătărie atunci când gătești sau pe masă atunci când vrei să mănânci.
Spray de plante
Aceasta este o soluție foarte bună dacă nu ai uleiuri esențiale la îndemână.
Ingrediente
- 1 cană de apă (250 ml)
- 1/2 cană de alcool sanitar (125 ml)
- 2 linguri de mentă, lavandă și citronelă (20 g)
Mod de preparare
- Dă toate ingredientele în clocot timp de două minute, lasă amestecul să se răcească, apoi strecoară-l.
- Toarnă lichidul într-o sticlă cu pulverizator pentru a-l putea folosi cu ușurință oricând ai nevoie.
- Poți să-l aplici pe orice suprafață din casă, dar și pe piele.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- 20 Minutos. (Consulta 2018). LA VERDAD SOBRE EL MITO DE LAS CUCARACHAS INMUNES AL ATAQUE NUCLEAR Y SU EXPLICACIÓN. Online [https://www.20minutos.es/noticia/3008385/0/verdad-cucarachas-mito-sobreviven-ataque-nuclear/].
- Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). ÁCIDO BÓRICO. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/%C3%81cido_b%C3%B3rico].
- Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). INSECTOS. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/Insectos].
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.