Cum să prepari apă micelară acasă
Ai auzit până acum de apa micelară? Este vorba despre cel mai nou produs cosmetic ce devine rapid un component indispensabil în rutina de înfrumusețare a multor femei. Dacă nu ai auzit de ea, nu-ți face griji – în articolul de azi îți arătăm cum să prepari apă micelară acasă la tine.
Datorită acestui nou truc zilnic, vei fi și mai încântată de ceea ce vezi în oglindă. De fapt, nu avem niciun dubiu că apa micelară va fi pe placul tău. Aceasta este excelentă pentru piele!
Ce este apa micelară?
Când vine vorba de curățarea feței și îndepărtarea machiajului de pe piele, ai încercat probabil tot ce se putea. Săpunuri, geluri, spume… Dar care dintre acestea a eliminat și cea mai mică impuritate? Întotdeauna rămâne ceva și, în plus, toate aceste produse lasă pielii o textură nu tocmai plăcută.
Așadar, ce poate fi mai bun decât apa simplă pentru curățarea, îndepărtarea machiajului și îngrijirea generală a pielii? Iată toate beneficiile pe care ți le oferă apa micelară:
Curăță, reîmprospătează, tonifică și hidratează pielea
Acest produs este compus din ingrediente naturale care îndepărtează toate impuritățile de la nivelul pielii și calmează și hidratează tenul. Dacă este folosită zilnic, rezultatele sunt remarcabile – motiv pentru care a devenit o resursă indispensabilă pentru numeroase femei.
Ar putea să îți placă și:
Cum se folosește?
- Cea mai bună apă micelară nu este prea cremoasă sau prea uleioasă, spre deosebire de multe tipuri de lapte demachiant. În schimb, aceasta este foarte delicată și revigorantă. Tot ce trebuie să faci este să aplici o cantitate mică pe o dischetă demachiantă și să îți cureți fața în întregime.
- Experții în frumusețe recomandă folosirea apei micelare dimineața, după trezire. În acest fel, poți să îndepărtezi uleiurile acumulate pe față în timpul nopții și să-ți pregătești tenul pentru aplicarea machiajului.
- Poți să porți în geantă o sticlă mică pentru a o folosi oricând ai nevoie, de exemplu atunci când ieși de la sala de fitness sau vrei să îți reîmprospătezi și să îți calmezi tenul. Apa micelară este ideală și seara pentru demachiere. Cu doar câteva tamponări poți să elimini toate impuritățile și să îți tonifici pielea. Este un procedeu care nu durează decât câteva secunde, dar care face minuni dacă îl incluzi în rutina zilnică de îngrijire a pielii!
Cum să prepari apă micelară acasă?
Ingrediente
Pentru a prepara ½ cană de apă micelară, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 90 ml de apă de trandafiri. Poți să cumperi acest produs din majoritatea magazinelor naturiste. Dacă știi cum să o prepari singură, cu atât mai bine, dar dacă nu știi, nu e nicio problemă, deoarece nu este greu de găsit și este destul de ieftină.
- 3 ml de ulei de ricin. Și acesta se găsește în majoritatea magazinelor naturiste. Este indicat să cumperi sortimentul „sulfatat”, întrucât sporește beneficiile apei micelare datorită solubilității sale în apă. Uleiul de ricin este eficient și poate fi aplicat local, ajutând la îndepărtarea produselor cosmetice mai „încăpățânate”, cum ar fi rimelul rezistent la apă.
- Vitamina E. Am vorbit de multe ori despre beneficiile oferite de vitamina E. Aceasta încetinește procesul de îmbătrânire prin hrănirea și repararea pielii, a părului și a unghiilor. Cumpără din farmacie un flacon cu capsule-gel pe care le poți folosi pentru numeroase aplicații. Pentru această rețetă ai nevoie de numai 20 de picături.
- 5 ml de ulei esențial de măceșe. Uleiul de măceșe repară, vindecă, hidratează și tonifică pielea. Este bine să îl ai mereu în casă. Acest produs nu este foarte scump și, la fel ca și celelalte ingrediente, poate fi utilizat pentru o diversitate de remedii.
- Fă rost de o sticlă (din sticlă) de 150 ml în care să depozitezi apa micelară. Este o dimensiune mică și practică pentru a încăpea ușor în geantă.
Îți recomandăm și:
Cum să prepari apă micelară?
A venit momentul să afli mai exact cum să prepari apă micelară. Aceasta este partea cea mai simplă. Amestecă toate ingredientele într-un recipient de sticlă. Asta este tot ce trebuie să faci. Datorită uleiului de ricin, toate componentele se vor îmbina armonios. Nu te îngrijora dacă lichidul capătă o culoare gălbuie – aceasta se datorează tot uleiului.
Vei observa și că apa micelară are un miros plăcut. Zi după zi, acest produs va deveni cu siguranță o parte esențială a rutinei tale de înfrumusețare. Iată cum poți să o folosești:
- Agită bine sticla, apoi adaugă câteva picături pe o dischetă demachiantă.
- Aplic-o pe față dimineața înainte de a te machia și apoi seara pentru a îndepărta toate reziduurile și impuritățile. Este excelentă pentru curățarea rimelului și a altor produse cosmetice pentru ochi, precum și a rujului.
- Folosește-o oricând îți simți fața obosită sau înfierbântată. Poți să pui apă micelară și într-o sticluță cu pulverizator pentru a o putea purta peste tot cu tine și pentru a o aplica mai ușor.
Acum că știi cum să prepari apă micelară la tine acasă, nu ezita să încerci și tu rețeta și să acorzi o șansă acestui produs minunat!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Katime, I., Quintana, J., & Villacampa, M. (2003). Micelas. Revista Iberoamericana.
- Del Monte Martínez, A., González Bacerio, J., Romero del Sol, L., Aragón Abreu, C., Vega Villasante, F., Nolasco Soria, H., & Díaz Brito, J. (2009). Extraction systems for isolating esterases having interfacial adsorption. Revista Colombiana de Biotecnología; Vol. 11, Núm. 1 (2009); 7-16 1909-8758 0123-3475.
- Carmona, F. C., & Claramunt, E. M. (2002). Viscoelasticidad lineal de estructuras líquido-cristalinas de un sistema tensioactivo no iónico nonilfenol etoxilado/agua. Grasas y Aceites : Revista Bimestral de Información Científica y Técnica. https://doi.org/10.3989/gya.2002.v53.i2.299
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.