Bananele combat retenția de apă
Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López
Bananele combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Retenția de apă este o problemă frecventă cauzată de factori hormonali în perioada adolescenței, a sarcinii, a menopauzei sau în cazul administrării de pilule contraceptive. Poate fi provocată și de o alimentație precară, de excesul de sodiu din organism, de hipotiroidism sau de boli cardiace sau hepatice.
Retenția de apă duce la inflamarea anumitor părți ale corpului, creând o senzație de greutate și apăsare și împiedicând funcționarea corespunzătoare a organelor interne.
Potasiul este un mineral important care ajută la eliminarea excesului de lichide din organism. Din acest motiv, este recomandat să mâncăm banane. Bananele combat retenția de apă deoarece ele conțin până la 450 mg de potasiu.
În plus, delicioasele banane accelerează metabolismul atunci când sunt consumate în combinație cu anumite alimente care ard grăsimile, cum ar fi spanacul, semințele de in, afinele și ghimbirul, printre altele.
Acest fruct este și o sursă extraordinară de energie, datorită conținutului ridicat de glucoză, fructoză și zaharoză. Conține vitaminele A, B, C și E, dar și calciu, magneziu, siliciu și fier. Oferă numeroase beneficii pentru sănătate, te ajută să slăbești și să-ți menții elasticitatea țesuturilor și a musculaturii, detoxifică sângele, previne hipertensiunea și combate indigestia.
Smoothie-uri cu banane care ard grăsimea și combat retenția de apă
Având în vedere proprietățile lor benefice, bananele combat retenția de apă și reprezintă un ingredient de bază în mai multe rețete de smoothie-uri care ajută la arderea grăsimilor. În combinație cu alte ingrediente, vei obține câteva băuturi energizante care te ajută să slăbești și pe care poți să le incluzi cu încredere în dieta zilnică.
Smoothie cu banane și semințe de in
- 1 banană
- 1 cană de suc de portocale (200 ml)
- 2 linguri de semințe de in (30 g)
- 2 linguri de lapte (20 g)
Cum se prepară?
Adaugă toate ingredientele în blender și pasează-le până obții un amestec fin. Acest smoothie este mai bun servit rece, de preferat la micul dejun.
Smoothie cu banane și fructe de pădure
- 1 banană
- 1 cană de afine sau zmeură (250 g)
- 1 lingură de ghimbir ras (15 g)
- 1 lingură de miere de albine (25 g)
- ½ cană de apă caldă (120 ml)
Cum se prepară?
Adaugă toate ingredientele în blender și pasează-le timp de câteva minute. Bea acest smoothie pe post de mic dejun.
Îți recomandăm și:
Smoothie cu banane și spanac
- 1 banană
- 200 g spanac proaspăt
- ½ cană de iaurt sărac în grăsimi (120 g)
- 1/3 cană de cereale (15 g)
- 1 lingură de miere de albine
Cum se prepară?
Amestecă toate ingredientele în blender până obții o consistență fină. Acest smoothie este ideal pentru a fi consumat pe post de mic dejun pentru a elimina retenția de fluide.
Smoothie cu banane și căpșuni
- 1 banană
- 5 căpșuni
- ½ cană de iaurt sărac în grăsimi (120 g)
- 2 căni de lapte degresat (480 ml)
- Cuburi de gheață
Cum se prepară?
Amestecă toate ingredientele în blender timp de câteva minute și bea smoothie-ul rece. Poți să bei acest shake delicios în zilele fierbinți, ca mic dejun sau gustare între mese.
Citește și:
Smoothie cu banane, ovăz și semințe de chia
- 1 banană coaptă
- ¼ cană de fulgi de ovăz (22 g)
- ½ cană de lapte de migdale (125 g)
- 1 ½ lingură de semințe de chia (22 g)
- 5 picături de extract de vanilie
- Un praf de scorțișoară măcinată
- 1 cană de gheață
Cum se prepară?
Pasează toate ingredientele în blender până obții un lichid cremos. Acest smoothie delicios este perfect pentru micul dejun, deoarece combate retenția de apă, îmbunătățește digestia, activează metabolismul și îți oferă bună dispoziție pe parcursul întregii zile, întrucât elimină poftele alimentare.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Gabriela Blasco López, Francisco Javier Gómez Montaño [Internet]. 2014. Propiedades funcionales del plátano. [Consultado el 15/12/2018]. Disponible en: https://www.uv.mx/rm/num_anteriores/revmedica_vol14_num2/articulos/propiedades.pdf
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.