Logo image
Logo image

Centurile pentru subțierea taliei: cum funcționează?

4 minute
Deoarece avem la dispoziție numeroase trucuri pentru subțierea taliei, este bine să ne informăm pentru a găsi o variantă care se pretează nevoilor noastre și pe care o putem pune în aplicare fără a ne prejudicia sănătatea.
Centurile pentru subțierea taliei: cum funcționează?
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila

Ultima actualizare: 28 martie, 2022

Multe persoane care vor să-și subțieze talia apelează la diverse creme, alimente, terapii și remedii în acest scop. Poate ai mai auzit de ele până acum, însă există încă femei care nu știu ce sunt centurile pentru subțierea taliei.

În articolul de azi îți arătăm cum poți să-ți subțiezi talia și să-ți îmbunătățești aspectul siluetei cu ajutorul unui accesoriu inedit. Totodată, îți vom explica ce trebuie să faci pentru a profita la maxim de beneficiile pe care le oferă.

Ce sunt centurile pentru subțierea taliei?

Some figure

Așa cum ne spune și denumirea lor, centurile pentru subțierea taliei au rolul de a subția această parte a corpului prin comprimarea regiunii abdominale.

Există două tipuri de centuri pentru subțierea taliei, fiecare având un efect diferit. În primul rând, există corsete fabricate din materiale care stimulează transpirația, facilitând pierderea greutății cauzate de acumularea de fluide. Când dai jos acest accesoriu, poți vedea câtă apă ai pierdut în timp ce l-ai purtat.

În al doilea rând, există corsete care modelează talia. Acestea te ajută să obții silueta mult dorită prin exercitarea unei presiuni constante, posibile datorită existenței unor cârlige sau a altor tipuri de sisteme pentru ajustare. Prin compresie, vei scăpa de centimetri în plus.

Ce fel de centură pentru subțierea taliei este potrivită pentru mine?

Ca să găsești o centură pentru subțierea taliei care îți satisface nevoile, trebuie să știi care sunt principalele diferențe dintre variantele disponibile.

Corsetele care stimulează transpirația sunt recomandate femeilor predispuse la apariția retenției de apă. Purtând acest accesoriu, îți vei modifica volumul abdominal. Femeile care practică exerciții cardiovasculare își pot crește volumul de transpirație în timpul antrenamentului cu ajutorul acestui tip de corset.

În schimb, corsetele care modelează talia te vor ajuta să obții abdomenul mult visat. Deși nu arde grăsimea, acest accesoriu are abilitatea de a modela. Femeile cu o musculatură abdominală foarte dezvoltată pot apela la acest tip de corset pentru a părea mai suple.

Te sfătuim să optezi doar pentru centuri pentru subțierea taliei de calitate superioară, fabricate din materiale adecvate. Nu uita, acestea intră în contact cu pielea ta timp de mai multe ore în fiecare zi. Materialele nepotrivite pot cauza reacții alergice. Cele mai bune corsete care modelează talia provin din Columbia.

Toate centurile pentru subțierea taliei funcționează?

Some figure

Nu toate centurile pentru subțierea taliei oferă un efect de durată. De fapt, majoritatea acestor produse modelează silueta doar când sunt purtate. Ele exercită o presiune ușoară asupra abdomenului, astfel încât să nu ne îngreuneze activitățile zilnice.

Există centuri speciale de mărimi variate și pentru diverse părți ale corpului (coapse, fese, abdomen și piept). Menite să fie purtate sub haine mulate, aceste accesorii oferă un efect de subțiere și tonifiere pentru un anumit interval de timp.

Deși centurile care subțiază talia pe termen lung ne pot face să părem mai suple instantaneu, este posibil ca ele să nu fie suficient de comode pentru a fi purtate sub haine. Unele dintre acestea pot fi chiar vizibile dacă le purtăm cu haine strâmte. Așadar, putem opta să alternăm între diferitele tipuri de centuri disponibile.

Cum se folosesc centurile pentru subțierea taliei?

Some figure

Este esențial să folosești centurile pentru subțiere în mod corect. Numai așa vei putea obține silueta dorită fără a-ți pune în pericol sănătatea.

  • Începe prin a testa centura pentru o perioadă de cel mult 30 de minute.
  • Crește treptat acest interval, astfel încât abdomenul tău să se poată acomoda purtării centurii.
  • Dacă simți disconfort, durere sau anxietate, dă jos centura imediat.
  • Nu purta acest accesoriu atunci când te întinzi sau după servirea mesei.
  • Te sfătuim să eviți centurile pentru subțierea taliei în timpul menstruației.
  • Le poți purta și când stai jos. Însă momentul ideal să apelezi la acest accesoriu este atunci când trebuie să stai în picioare sau să te implici în activități care nu necesită poziții complicate sau efort excesiv.

De pildă, poartă-le când vrei să ieși afară pentru a cumpăra un obiect mic sau când ai treabă în gospodărie.

Centurile pentru subțierea taliei pot îmbunătăți postura corporală?

Multe femei susțin că postura lor corporală s-a îmbunătățit de când au început să poarte o centură pentru subțierea taliei, deoarece acest accesoriu le ajută să stea mai drepte. De fapt, există corsete speciale pentru a remedia problemele vertebrale.

Deși centurile pentru subțierea taliei îți pot fi de mare ajutor, nu uita că va trebui să adopți o rutină zilnică de exerciții abdominale. Mișcarea regulată îți va fortifica spatele și îți va oferi susținere naturală.

Orice tratament pentru subțierea taliei ar trebui completat cu o dietă echilibrată și activitate fizică de cel puțin două ori pe săptămână.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Díaz, J., & Espinoza-Navarro, O. (2012). Determinación del Porcentaje de Masa Grasa, según Mediciones de Perímetros Corporales, Peso y Talla: Un Estudio de Validación. International Journal of Morphology. https://doi.org/10.4067/S0717-95022012000400054.
  • Flores, M., Pineda, M., Tobías, K., Villarreal, P. (2017). “Estereotipos sexualizados de la mujer y el hombre en la publicidad. Perspectivas de la Comunicación. 10(1): 119-135.
  • Hernández Alcántara A, Gómez-Peresmitré G, Cuevas Renaud C. (2012). Relación entre dieta-atracón y práctica de actividad física. Psicología y Salud; 22(1): 99-106.
  • Polo, C., & Del Castillo, M. (2012). El Índice Cintura Cadera. Centro de Medicina Deportiva.
  • Ramírez Hernández, M. (2018). Diseñar los cuerpos: mujeres en la publicidad impresa. Costa Rica, 1970-2010. Memorias del XIV Congreso de la Asociación Latinoamericana de Investigadores en Comunicación. Pp. 61-68.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.