Logo image
Logo image

Coada calului ajută la slăbire și remineralizare

4 minute
Cu un conținut bogat de potasiu, flavonoide și saponine, coada calului poate mări cu până la 30% cantitatea de urină eliminată din corp.
Coada calului ajută la slăbire și remineralizare
Ultima actualizare: 15 octombrie, 2018

Coada calului are multe beneficii pentru sănătate. Unul dintre cele mai importante este combaterea retenției de apă. Prin urmare, coada calului ajută la slăbire și la reducerea senzației de balonare. De asemenea, această plantă poate fi un remediu excelent pentru problemele pielii, ale unghiilor și ale părului.

În acest articol, îți arătăm de ce coada calului ajută la slăbire și remineralizare. În plus, îți oferim și câteva indicații despre cum poți consuma această plantă pentru a profita în modu eficient de beneficiile sale incredibile.

Coada calului ajută la slăbire și oferă multe beneficii pentru sănătate

Iată cum ajută coada calului la slăbire și ce alte beneficii oferă:

  • Coada calului este diuretică. Această plantă medicinală este cea mai eficientă în eliminarea lichidelor din corp. Motivul îl reprezintă conținutul bogat de potasiu, flavonoide și saponine. Aceste elemente pot determina creșterea cu până la 30% a cantității de urină eliminată. De aceea, coada calului este recomandată ca leac pentru retenția de apă, edeme, reumatism, gută, pietre la rinichi, infecții urinare, etc.
  • Coada calului ajută la slăbire. Datorită proprietăților sale diuretice, coada calului este de folos celor care vor să slăbească. Acest remediu nu contribuie la pierderea grăsimilor, ci la eliminarea lichidelor în exces din organism.
  • Este detoxifiantă.  Facilitând eliminarea surplusului de lichide din organism, coada calului contribuie și la îndepărtarea toxinelor. Așadar, acest remediu naturist, în combinație cu alte plante, cum ar fi laptele de ciulin, urzica, păpădia, etc. ajută la detoxifierea organismului. Poți ține o cură depurativă de câteva ori pe an, mai ales toamna și primăvara, consumând zilnic infuzii de coada calului.
  • Este remineralizantă. Având un conținut bogat de minerale, coada calului este recomandată pentru întărirea sistemului osos. Așadar, această plantă este ideală pentru cei care suferă de osteoporoză sau de probleme la dantură sau țesuturi. De asemenea, coada calului ajută la vindecarea oaselor, în anemie, este de folos în convalescență, pentru combaterea oboselii sau a stresului, etc.

Alte beneficii oferite de coada calului la nivel intern și extern

  • Coada calului contribuie la îngrijirea pielii și a unghiilor. Conținutul bogat de siliciu al plantei, care contribuie la formarea colagenului, asigură un aspect sănătos al unghiilor și al pielii, protejându-le de toxine, ciuperci sau bacterii. Astfel, coada calului ajută la prevenirea apariției petelor, a eczemelor și a ridurilor, putând fi folosită chiar și la atenuarea vergeturilor.
  • Îmbunătățește aspectul părului. Datorită siliciului conținut de coada calului, textura părului se poate îmbunătăți. De asemenea, această plantă ajută la creșterea părului și la prevenirea firelor cărunte, a calviției și a mătreții.
  • Facilitează regenerarea celulelor și vindecarea. Coada calului este un regenerator celular puternic, ajutând la vindecarea rănilor sau la diminuarea alunițelor.
  • Remediu împotriva hemoragiilor. Fiind astringentă, această plantă poate fi utilizată pentru a controla și chiar vindeca hemoragiile provocate de leziuni, sângerări nazale, ulcerații cutanate sau menstruații dificile.
  • Utilă pentru îngrijirea tendoanelor. Coada calului este recomandată persoanelor care execută frecvent exerciții fizice extreme. În plus, acest remediu este util celor care suferă de dureri la nivelul tendoanelor.

Mod de folosire:

Cel mai adesea, coada calului este consumată sub formă de ceai. Fierbe planta timp de 5 minute și apoi las-o la infuzat încă 5 minute.

Pentru anumite afecțiuni, este recomandat să bei câte 3 pahare de ceai de coada calului pe zi, timp de o lună și jumătate. Fă apoi o pauză de câteva săptămâni, după care poți repeta tratamentul.

Îți recomandăm și:

5 plante medicinale pentru slăbit

Some figure

Foarte eficiente sunt și siropurile sau extractele de coada calului. Pentru administrarea acestora, este important să urmezi indicațiile producătorului sau ale medicului.

De asemenea, poți face gargară cu infuzie de coada calului. Aceasta este o soluție foarte bună pentru ulcer, dureri de gât sau afecţiuni la nivelul gurii. Totodată, poți aplica remediul extern, planta având proprietăți antiinflamatoare.

În plus, coada calului este un bun remediu împotriva infecțiilor vaginale și un tratament excelent pentru hemoroizi (am amintit deja că această plantă este eficientă în sângerări), herpes, eczeme, glaucom, etc.

De unde poţi procura coada calului?

Fiind o plantă cunoscută de multă lume, coada calului poate fi cumpărată din magazinele cu produse naturiste sau, uneori, din supermarket.

În funcție de afecțiunea care trebuie tratată sau de cum preferi să utilizezi coada calului, poți alege să cumperi planta uscată pentru ceai sau sub formă de extract sau pilule. Este de preferat să vorbești cu un terapeut sau un medic despre modul de utilizare a plantei.

De asemenea, coada calului pote fi culeasă direct din natură. Aceasta crește în locuri umede, pe lângă râuri, lacuri, mlaștini, mai ales în soluri argiloase. Planta se recoltează vara, folosindu-se mai ales tulpina, nu frunzele, iar plantele adunate se pot agăța în buchete pentru a se usca.

Te-ar putea interesa și:

Vindecă rănile cu 3 plante medicinale incredibile

Some figure

Sursa fotografiilor: Manuel M. Ramos, uteart și neil-farnworth.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.