6 remedii naturiste cu cojile de ouă
Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas
Ouăle se numără printre cele mai consumate alimente de pe glob. Pe lângă faptul că sunt foarte versatile în ceea ce privește modurile în care pot fi gătite, acestea conțin o mare varietate de nutrienți benefici pentru organism (inclusiv cojile de ouă). Îți propunem în cele ce urmează 6 remedii naturiste cu cojile de ouă!
Deși pentru mult timp ouăle au avut o reputație proastă din cauza conținutului lor de colesterol, recent s-a demonstrat că această concepție este greșită. Însă o componentă a ouălor pe care majoritatea dintre noi continuă să o ignore este coaja acestora. Cojile de ouă oferă anumite beneficii pentru sănătate.
În primul rând, cojile de ouă reprezintă o sursă importantă de calciu. Se estimează că acestea sunt alcătuite din calciu în proporție de 90%. Mai mult, cojile de ouă conțin și alte substanțe concentrate benefice pentru organism, drept pentru care pot avea un impact pozitiv asupra stării noastre de sănătate.
Ai încercat vreodată să profiți de beneficiile oferite de cojile de ouă? Dacă nu știi cum, nu ezita să încerci 6 remedii naturiste cu cojile de ouă pe care ți le prezentăm în acest articol!
6 remedii naturiste cu cojile de ouă pentru a-ți îmbunătăți sănătatea
1. Pentru a prepara o băutură detoxifiantă
Vitaminele și mineralele din componența cojilor de ouă oferă susținere procesului de detoxificare naturală a organismului.
Ingrediente
- 5 coji de ouă
- 3 l de apă
Instrucțiuni
- Spală bine cojile de ouă, pisează-le într-un mojar cu pistil și pune pudra obținută într-un recipient împreună cu trei litri de apă.
- Depozitează acest lichid în frigider și lasă-l să stea o săptămână.
- După ce se scurge acest interval, bea câte două căni în fiecare zi.
Citește și:
2. Ca tratament împotriva problemelor gastrice
Oricât de ciudat ar părea, cojile de ouă sunt foarte utile pentru a trata problemele gastrice. Proprietățile acestora reglează pH-ul stomacului și țin sub control disconfortul. Poți încerca următorul remediu când suferi de hiperaciditate gastrică, gastrită sau dureri abdominale.
Ingrediente
- 1 coajă de ou
- ¼ linguriță (1,2 g) de cafea
- 1 lingură (10 ml) de zeamă de lămâie
- ½ cană (100 ml) de lapte
Instrucțiuni
- Pisează coaja de ou cu un mojar cu pistil pentru a obține o pudră.
- Combină pudra cu zeama de lămâie și cafeaua.
- Încălzește laptele și adaugă amestecul de mai sus.
- Servește această băutură de două ori pe zi, de preferință pe stomacul gol.
3. Pentru a prepara un sirop care fortifică sistemul imunitar
Combinând cojile de ouă cu lămâie și miere, obținem un sirop natural cu abilitatea de a combate simptomele răcelilor și ale gripei. Conținutul nutritiv ridicat al cojii fortifică sistemul imunitar și crește prezența anticorpilor.
Ingrediente
- 8 coji de ouă
- Zeama a 5 lămâi
- 2 căni (672 g) de miere
- 1 l de apă
Instrucțiuni
- Spală și pisează cojile de ouă până sunt la fel de fine ca făina.
- Stoarce zeama lămâilor și amestec-o cu pudra de coji de ouă.
- Lasă totul la înmuiat în frigider, apoi adaugă apa și mierea.
- Lasă amestecul să stea pentru câteva zile.
- După ce s-a scurs acest interval, consumă o lingură din acest remediu de trei ori pe zi.
4. Ca remediu care susține vindecarea
Pelicula transparentă care acoperă interiorul cojilor de ouă conține nutrienți ce facilitează vindecarea rănilor superficiale. Deși acest remediu dă randament pe cont propriu, îi poți amplifica efectele cu puțin ulei de măsline.
Ingrediente
- 1 coajă de ou
- 1 linguriță (5 g) de ulei de măsline
Instrucțiuni
- Înmoaie coaja de ou în puțin ulei de măsline și aplic-o direct pe regiunea afectată.
- Asigură-te că pelicula care acoperă interiorul cojii ia contact cu pielea.
- Aplică acest remediu de două ori pe zi.
5. Ca toner pentru pielea sensibilă
Efectul antiinflamator și relaxant al cojilor de ouă este util pentru a trata pielea iritată sau foarte sensibilă. Acesta este unul dintre cele mai interesante remedii naturiste cu cojile de ouă.
Ingrediente
- 1 coajă de ou
- ¼ cană (62 ml) de oțet de mere
- ½ cană (125 ml) de apă
Instrucțiuni
- Pisează coaja de ouă și amestec-o cu oțetul de mere și o jumătate de cană de apă.
- Lasă amestecul să stea peste noapte și aplică-l dimineața următoare cu un tampon de vată.
- Aplică acest tratament ori de câte ori este nevoie.
6. Ca tratament exfoliant
Dacă nu ai un produs exfoliant de calitate la îndemână, încearcă să pisezi o coajă de ou și să profiți de proprietățile acesteia pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.
Ingrediente
- 1 coajă de ou
- 1 albuș de ou
Instrucțiuni
- Pisează coaja de ou până obții o pudră. Combină această pudră cu puțin albuș de ou.
- Întinde remediul obținut pe toată fața, lasă-l să se usuce și îndepărtează-l cu mișcări blânde și circulare de masaj.
- Aplică acest tratament de două ori pe săptămână.
Te sfătuim să citești și:
Știai că există atâtea remedii naturiste cu cojile de ouă? Acum că ai descoperit cum poți profita de beneficiile acestora, nu le mai arunca la gunoi și folosește-le ori de câte ori ai nevoie.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Devore DP, Long FD. “Anti-inflammatory activity of eggshell membrane and processed eggshell membrane preparations.” U.S. Patent No. 8,580,315. 2013. Available at: https://patents.google.com/patent/US8580315B2/en. Accessed 01/25, 2019.
- Li J, Zhai D, Lv F, Yu Q, Ma H, Yin J, Wu C. Preparation of copper-containing bioactive glass/eggshell membrane nanocomposites for improving angiogenesis, antibacterial activity and wound healing. Acta biomaterialia 2016; 36: 254-266. Available at: https://doi.org/10.1016/j.actbio.2016.03.011. Accessed 01/25, 2019.
- Linares CF, Chang M, Ocanto F. Conchas naturales como posibles compuestos contra la acidez estomacal. Revista Ingeniería UC 2013; 20 (3). Available at: https://www.redalyc.org/html/707/70732641007/. Accessed 01/25, 2019.
- Shi Y, Kovacs-Nolan J, Jiang B, Tsao R, Mine Y (2014). Antioxidant activity of enzymatic hydrolysates from eggshell membrane proteins and its protective capacity in human intestinal epithelial Caco-2 cells. Journal of Functional Foods 2014; 10: 35-45. Available at: https://doi.org/10.1016/j.jff.2014.05.004. Accessed 01/25, 2019.
- Tsai WT, Yang JM, Lai CW, Cheng YH, Lin CC, Yeh C. (2006). Characterization and adsorption properties of eggshells and eggshell membrane. Bioresource Technology 2006; 97 (3): 488-493. Available at: https://doi.org/10.1016/j.biortech.2005.02.050. Accessed 01/25, 2019.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.