Lăsarea pielii feței - cum previi și cum o tratezi
Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila
Lăsarea pielii feței este o problemă inestetică ce implică apariția ridurilor premature. Aceasta poate indica o posibilă deficiență de nutrienți sau o protecție inadecvată împotriva efectelor nocive ale soarelui și ale toxinelor din mediul înconjurător.
Dacă vrei să ai o față cu un aspect tânăr, este nevoie să apelezi la anumite trucuri pentru a hrăni pielea acesteia și a o menține sănătoasă.
Deși poate nu știai asta, elastina și colagenul pielii feței sunt vulnerabile deshidratării, efectelor negative ale razelor ultraviolete și particulelor invizibile ce plutesc în aer.
Mai mult, schimbările biologice provocate de îmbătrânire slăbesc mușchii faciali, iar pielea feței își pierde fermitatea și tinerețea.
Din fericire, în zilele noastre avem la dispoziție numeroase produse și tratamente cosmetice ce pot preveni lăsarea pielii feței, hrănind-o și apărând-o împotriva semnelor îmbătrânirii.
De asemenea, putem încerca diverse tratamente naturiste care ne pot ajuta în acest scop. Citește în continuare pentru a descoperi cinci astfel de remedii, pentru care nu ai nevoie decât de câteva ingrediente accesibile și 100% naturale.
5 remedii naturiste ce pot preveni și trata lăsarea pielii feței
1. Tratament cu albuș de ou
Albușul de ou este unul dintre cele mai bune astringente naturale, motiv pentru care acesta este foarte util pentru a preveni și trata lăsarea pielii feței. Hidrolipidele din compoziția albușului de ou hrănesc straturile cutanate și pot preveni pierderea colagenului și a elastinei.
Ingrediente
- 2 albușuri de ou
- 1 lingură de iaurt natural
Instrucțiuni
- Bate albușurile de ou și combină-le cu iaurtul natural.
- Spală porțiunile de piele pe care vrei să le tratezi și aplică un strat din crema obținută.
- Lasă crema să se solidifice timp de 30 de minute, apoi clătește-te.
- Aplică acest tratament de trei ori pe săptămână.
Te-ar putea interesa și:
2. Tratament cu aloe vera
Gelul plantei aloe vera este unul dintre cele mai bune ingrediente ce pot ajuta la tratarea pielii lăsată și deshidratată. Acest component al plantei conține acid malic, ce combate îmbătrânirea prematură și reduce apariția imperfecțiunilor minore (cicatrici și riduri).
Ingrediente
- 1 lingură de gel de aloe vera
- 1 lingură de ulei de nucă de cocos
- 1 lingură de miere
Instrucțiuni
- Amestecă gelul de aloe vera, uleiul de nucă de cocos și mierea într-un castron.
- Aplică pasta obținută pe față și las-o să acționeze timp de 20 minute.
- Clătește-te cu apă rece.
- Aplică tratamentul la fiecare două zile.
3. Tratament pe bază de castravete
Castravetele este compus din apă și antioxidanți protectori în proporție de 90%. Aplicând acest ingredient pe piele, vei obține un efect revigorant ce previne apariția ridurilor premature.
Acționând asemenea unui tonic natural, castravetele este ideal pentru a trata lăsarea pielii feței. De asemenea, următorul tratament reduce grăsimea acumulată în exces și îndepărtează celulele moarte ale pielii.
Ingrediente
- ½ castravete proaspăt
- 1 lingură de smântână
Instrucțiuni
- Ia o jumătate de castravete și stoarce-i sucul printr-o strecurătoare.
- Amestecă sucul de castravete cu o lingură de smântână pentru a obține o pastă groasă.
- Aplică pasta pe toată fața și, dacă dorești, pe gât și pe piept.
- Lasă remediul să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te cu apă caldă.
- Aplică acest tratament de două sau trei ori pe săptămână.
4. Tratament cu miere
Mierea pură este un hidratant natural foarte benefic atât pentru tenul uscat, cât și pentru tenul uleios. Conținutul ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale al mierii este util pentru a preveni lăsarea pielii feței și apariția ridurilor premature.
Ingrediente
- 8 lingurițe de miere
- Zeama unei jumătăți de lămâie
- 2 linguri de ulei de măsline
Instrucțiuni
- Amestecă mierea cu zeama de lămâie într-un castron împreună cu uleiul de măsline.
- Aplică crema obținută pe toată fața. Las-o să se usuce, apoi clătește-te bine cu apă caldă.
- Aplică acest tratament în fiecare noapte timp de cel puțin două săptămâni.
5. Tratament cu apă de trandafiri
Apa de trandafiri este un tonic natural care poate reduce lăsarea pielii feței și care poate trata și alte probleme de natură estetică, inclusiv punctele negre, secreția în exces a sebumului sau acumularea de celule moarte.
Ingrediente
- ¼ cană de apă de trandafiri
- 1 linguriță de zeamă de lămâie
- 1 lingură de hamamelis
Te-ar putea interesa și:
Instrucțiuni
- Amestecă toate ingredientele într-un recipient cu capac.
- Înmoaie puțină vată în soluția obținută și aplic-o pe față și pe piept în fiecare zi.
- Include acest tratament în rutina ta zilnică de înfrumusețare.
Chiar dacă pielea ta nu prezintă încă semnele îmbătrânirii, este indicat să începi să aplici aceste tratamente pentru a preveni lăsarea pielii feței. Alege-le pe cele care ți se par cele mai interesante și aplică-le în mod regulat pentru a profita de beneficiile pe care le oferă.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Puerto L, Tejero P. Alimentación y nutrición: repercusión en la salud y belleza de la piel. Nutr. clín. diet. hosp. 2013; 33(2):56-65.
- Concepción A, de la Peña R, Acosta J, González A. Algunas características de la piel, fotoenvejecimiento y cremas antifotoenvejecimiento. Rev Cubana Invest Bioméd. 2007;26(2).
- Jensen GS, Shah B, Holtz R, Patel A, Lo DC. Reduction of facial wrinkles by hydrolyzed water-soluble egg membrane associated with reduction of free radical stress and support of matrix production by dermal fibroblasts. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2016 Oct 14;9:357-366.
- Mukherjee PK, Nema NK, Maity N, Sarkar BK. Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. 2013 Jan;84:227-36.
- Schencke C, Vásquez B, Sandoval C, del Sol M. El Rol de la Miel en los Procesos Morfofisiológicos de Reparación de Heridas. Int. J. Morphol. 2016 Mar;34(1):385-395.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.