Logo image
Logo image

Cum să prepari ouă în formă de inimă

3 minute
Dacă vrei să-ți suprinzi partenerul la micul dejun cu niște ouă în formă de inimă, ai la îndemână trei modalități simple și distractive.
Cum să prepari ouă în formă de inimă
Ultima actualizare: 17 ianuarie, 2019

Încearcă aceste metode de a prepara ouă în formă de inimă, pentru a adăuga o notă de originalitate meniului de la micul dejun sau cină.  Nu rata ocazia de a descoperi cum îți poți surprinde partenerul. Este ceva distractiv și îi vei aduce cu siguranță zâmbetul pe buze. Pentru a reuși acest lucru, ai nevoie de un aliment la îndemâna oricui. Ouăle sunt o resursă gastronomică foarte versatilă. În articolul de azi îți arătăm cum să-ți valorifici latura romantică prin trei modalități de a găti ouă în formă de inimă.

1. Cum să prepari ouă fierte în formă de inimă

La prima vedere pare un lucru dificil de realizat, dar în realitate este un procedeu simplu și distractiv. Suntem siguri că îl vei încerca de mai multe ori.

Ai nevoie de:

  • 1 ou fiert tare
  • 2 benzi de cauciuc
  • 1 băț de 20 cm
  • 1 bucată de carton (20 x 15 cm)

Instrucțiuni

Some figure
  • Este foarte simplu. În primul rând trebuie să fierbi oul în mod normal.
  • După ce a fiert, curăță-l imediat de coajă. Apoi, cât timp este încă fierbinte, pune-l în forma pregătită anterior. Cum faci asta? Este foarte simplu. Ia bucata de carton, îndoaie-o, apoi pune oul înăuntru.
  • Așa cum se vede și în imaginea de mai sus, secretul constă în a plasa bățul chiar la mijlocul oului. Pentru a-l fixa, înfășoară elasticele în jurul cartonului.
  • Lasă oul o jumătate de oră să se răcească, apoi scoate cu atenție bățul. Acum tot ce trebuie să faci este să tai oul în două și, magie, ambele jumătăți vor avea forma unei inimioare! Adaugă-le în meniul unui mic dejun distractiv.
Some figure

Citește și: 7 motive pentru a consuma ouă

2. Ouă prăjite în formă de inimă

Știi deja cum să prepari ouă fierte în formă de inimă. Dar vrei să știi cum poți să obții același „design” și în cazul ochiurilor? Mai jos îți explicăm două procedee originale, iar tu poți să-l alegi pe cel care îți place mai mult. Sau chiar să le încerci pe amândouă!

Ouă cu crenvurști: delicios!

Some figure
  • În primul rând, ai nevoie de crenvurști sau cârnați îndeajuns de lungi și de subțiri pentru a forma inimioarele. Unii oameni optează pentru legume, fâșii de ardei gras sau chiar cartofi. Alege orice variantă dorești, dar crenvurștii sunt o opțiune excelentă pentru un mic dejun sau o cină distractivă.
  • Prăjește crenvurștii și folosește un clește sau o scobitoare pentru a-i menține în forma de inimă. Sparge cu grijă un ou în centrul matriței create. Utilizează o lingură de lemn dacă este nevoie. Ai grijă să folosești o tigaie potrivită pentru acest procedeu delicat.
  • După ce oul s-a prăjit, trebuie din nou să îl punem pe farfurie cu aceeași grijă, pentru a nu se sparge. Dacă ai reușit să îndeplinești cu succes și acest pas, munca ta s-a încheiat. Nu uita să decorezi inimioara cu niște ketchup, desenând săgeata lui Cupidon.

Cea mai simplă metodă: folosește o formă specială

Some figure
  • Există în comerț forme special create pentru a prepara ochiuri în formă de inimă. Au un mâner mic care îți permite să le mânuiești și să gătești ouăle cu mai multă ușurință. Adaugă puțin ulei de măsline, așteaptă să se încingă, apoi sparge oul în interiorul formei.
  • După ce s-a prăjit, pune-l pe farfurie și asta este tot! Poți să folosești formele și pentru a prăji pâine în formă de inimă. Pune ochiurile deasupra feliilor de pâine astfel preparate și vei obține un aranjament foarte original.
  • Unii specialiști din domeniul gastronomic pot modela gălbenușul în forma unei inimi în timp ce se prăjește în tigaie. Cum? Cu ajutorul unei linguri cu care împing gălbenușul dintr-o parte în alta până capătă forma de inimă.

Citește și: 6 remedii naturiste cu cojile de ouă

Nu uita că ouăle sunt o opțiune ideală pentru micul dejun. Sunt bogate în proteine și te ajută să-ți începi ziua în formă. Nici colesterolul nu este un motiv de îngrijorare, dacă îți menții porțiile echilibrate. Ești pregătit să savurezi niște „inimioare” la micul dejun?

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.