Logo image
Logo image

Cum să-ți hidratezi părul și să-l oxigenezi

2 minute
Ai părul uscat și ten? Învață cum să-l hidratezi și oxigenezi în mod natural!
Cum să-ți hidratezi părul și să-l oxigenezi
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Părul tău este foarte important, în primul rând pentru că este un element estetic ce te definește. Trebuie să îl îngrijești astfel încât să arate sănătos și frumos, la fel ca orice altă parte a corpului. Există diferite opțiuni. De aceea, îți vom oferi câteva sfaturi despre cum să îți hidratezi părul și să-l oxigenezi pentru a avea un aspect extraordinar.

De ce trebuie hidratat părul?

Este important să-l hidratezi deoarece are nevoie de anumiți nutrienți pentru a fi sănătos, puternic și frumos. Dacă nu este hidratat corespunzător, părul va fi sensibil, fragil, tern, încâlcit sau va cădea ușor. În general, părul tău este așa din pricina dietei necorespunzătoare, razelor soarelui sau agenților chimici, de exemplu cloramina din piscine.

Cum să-ți hidratezi părul

Există diferite moduri pentru a face acest lucru. Pentru a obține cele mai bune rezultate și a avea un păr sănătos, este foarte important să ai grijă de tine întâi de la interior, apoi să aplici tratamente hidratante. Prin urmare, aplicarea produselor pe păr nu va avea niciun efect dacă nu ești sănătos și nu ai grijă de tine.

Așadar, pentru hidratarea părului, următoarele sfaturi sunt foarte utile:

  • Urmează o dietă sănătoasă și echilibrată.
  • Bea suficientă apă, cel puțin doi litri pe zi.
  • Consumă fructe, legume și alimente bogate în vitamina B.
  • Ia un supliment cu vitamina B12 ca sa-ți hidratezi părul mai bine.
  • Aplică măști hidratante sau regenerante pe păr. Tratamentele capilare sunt și ele eficiente.
  • Folosește șampoane și balsamuri speciale. Te vor ajuta să-ți hidratezi părul.
  • Nu utiliza produse ce conțin alcool deoarece pot provoca daune serioase părului.

Încercați și:

Câteva tratamente naturale pentru căderea părului

Some figure

 

Alte sfaturi despre cum să-ți hidratezi părul

Pentru a obține cele mai bune rezultate, îți recomandăm următoarele:

  • Atunci când aplici un tratament, te poți înfășura într-un prosop umed ce a fost încălzit la microunde. Drept rezultat, o să-ți hidratezi mai bine părul datorită aburului.
  • Două produse foarte eficiente pentru păr sunt uleiul de măsline și iaurtul. Poți să le aplici pe păr și să le lași să acționeze în jur de două ore.
  • Este foarte important să nu abuzezi de uscătorul de păr sau de placă deoarece acestea ard și deteriorează părul. De asemenea nu îți recomandăm să îți strângi părul când este ud.

Vă recomandăm și:

9 măști care te ajută să remediezi părul uscat

De ce și cum să-ți oxigenezi părul

La fel ca și hidratarea, oxigenarea părului este foarte eficientă, în special pentru că îl ajută să arate mai bine și mai sănătos. Oxigenul ajută la regenerarea scalpului și a celulelor. Pentru a-ți oxigena părul, există câteva opțiuni. Din nefericire, majoritatea trebuie realizate vizitând un specialist. Nu există remedii preparate acasă pentru acest lucru.

Prin urmare, cel mai bine estesă vizitați un specialist care vă va îndruma în a alege cel mai bun tratament de oxigenare a părului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • WebMD. Olive Oil. https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-233/olive
  • Gregory, J. F. (2017). Vitamins. In Fennema’s Food Chemistry. https://doi.org/10.1201/9781315372914
  • Finner, A. M. (2013). Nutrition and Hair. Deficiencies and Supplements. Dermatologic Clinics. https://doi.org/10.1016/j.det.2012.08.015
  • Watts, D. L. (1990). Nutrient interrelationships: minerals – vitamins – endocrines. Journal of Orthomolecular Medicine.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.