Logo image
Logo image

Cum să-ți detoxifiezi colonul cu numai 2 ingrediente

4 minute
Pe lângă tratamentul următor, pentru a facilita curățarea colonului de toxine este esențial să bei cel puțin doi litri de apă în fiecare zi.
Cum să-ți detoxifiezi colonul cu numai 2 ingrediente
Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Cercetătorii estimează că, până la împlinirea vârstei de 70 de ani, colonul unei persoane procesează peste 100 de tone de alimente, 40.000 de litri de lichide și aproximativ 7,25 kilograme (16 livre) de deșeuri toxice. De aceea, îți arătăm în cele ce urmează cum să-ți detoxifiezi colonul folosind numai 2 ingrediente naturale.

Toxinele procesate de intestine se pot acumula în organe. În cele din urmă acestea sunt transportate în sânge, declanșând probleme de sănătate grave. Constipația, schimbările metabolice și bolile de piele sunt doar câteva dintre simptomele ce semnalează supraîncărcarea colonului cu toxine.

Deși organismul are abilitatea de a elimina toxinele deșeurile pe cont propriu, uneori mecanismele naturale ale acestuia pot fi suprasolicitate. În această stiuație, substanțele nocive se vor acumula în exces.

Din fericire, în zilele noastre avem la dispoziție numeroase remedii naturiste pentru a ne detoxifia colonul fără a experimenta efecte secundare nedorite. În articolul de azi te invităm să descoperi un remediu natural eficient și sănătos, pentru care nu ai nevoie decât de două ingrediente.

Cum să-ți detoxifiezi colonul în mod natural?

Pentru a-ți detoxifia colonul, nu-ți trebuie decât semințe de in și chefir. Aceste două alimente au un conținut caloric scăzut. Ele conțin nutrienți puternici ce sunt benefici pentru sănătatea sistemului digestiv și cea a intestinelor.

Pentru a-ți clarifica toate nelămuririle, în cele ce urmează îți vom prezenta beneficiile incredibile pentru sănătate pe care semințele de in și chefirul le oferă.

Beneficiile semințelor de in

Some figure

Semințele de in sunt minuscule și au un conținut ridicat de fibre și acizi grași esențiali omega-3. 40% din compoziția acestora este reprezentată de fibre alimentare, dintre care o treime sunt solubile și restul sunt insolubile.

De asemenea, semințele de in conțin fitochimicale precum lignanii, ce protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Acest aliment a fost folosit mult timp ca supliment pentru a detoxifia colonul, având un efect ușor laxativ ce facilitează mișcările intestinale.

Odată digerate, fibrele solubile capătă o consistență gelatinoasă și devin capabile să absoarbă toxinele și să prevină constipația. De asemenea, acest nutrient are un efect antiinflamator și antioxidant, putând ameliora probleme de sănătate precum gastrita, durerile abdominale și sângerările interne.

Vezi și:

Semințele de in tratează constipația!

Beneficiile chefirului

Some figure

Te întrebi cum să-ți detoxifiezi colonul cu chefir? Chefirul este un lichid fermentat ce conține numeroase microorganisme benefice pentru flora intestinală a colonului. Acest aliment are o culoare alb-gălbuie caracteristică și o textură lichidă cu granule minuscule, asemănătoare uneori ca aspect cu buchețelele de conopidă.

În componența chefirului se află acid lactic, bacterii și drojdii cu abilitatea de a lupta împotriva microorganismelor nocive ce provoacă infecții la pătrunderea în colon. Consumul regulat de chefir te ajută să-ți detoxifiezi colonul și să-ți îmbunătățești sănătatea digestivă.

În multe culturi, chefirul este cunoscut ca „elixirul sănătății și al vieții lungi” deoarece, pe lângă faptul că îmbunătățește sănătatea digestivă, acesta poate fi util pentru a trata:

  • Bolile hepatice
  • Problemele respiratorii
  • Tulburările vezicii biliare
  • Bolile renale
  • Infecțiile intestinale cronice

Gustul caracteristic al acestei băuturi fermentate este dat de conținutul său de acid lactic.

Cum să-ți detoxifici colonul cu semințe de in și chefir

Some figure

Pentru a-ți detoxifia colonul cu ajutorul semințelor de in și al chefirului, este necesar să urmezi un tratament pe o perioadă de 21 de zile. În acest interval, trebuie să eviți să consumi în exces grăsimi, zahăr și alimente foarte acide.

Ingrediente

  • ½ cană (100-150 ml) de chefir
  • 1-3 linguri (10-30 g) de semințe de in

Mod de preparare

  • În prima săptămână a curei, consumă 100 ml de chefir cu 1 lingură de semințe de in în fiecare zi.
  • În cea de-a doua săptămână, consumă aceeași cantitate de chefir, dar dublează doza zilnică de semințe de in.
  • În cea de-a treia săptămână, consumă 150 ml de chefir și trei linguri de semințe de in în fiecare zi.
  • Pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, asigură-te că bei cel puțin doi litri de apă zilnic, pe tot parcursul curei.

Citește și: 

Cancerul de colon: 5 măsuri preventive

Cât de des trebuie urmată această cură detoxifiantă pentru colon?

În scop preventiv, poți urma această cură detoxifiantă la fiecare trei luni. Însă, dacă prezinți simptomele unei boli de colon, o poți urma mai des. Nu ezita să încerci această cură dacă experimentezi următoarele probleme:

  • Colită, ulcer gastric sau gastrită
  • Inflamații la nivelul sistemului respirator
  • Infecții de tract urinar
  • Supraponderalitate sau obezitate
  • Un nivel ridicat de colesterol sau trigliceride

După cum bine vezi, este foarte ușor să-ți detoxifiezi colonul, chiar și fără a apela la medicamente agresive. Încearcă sfaturile pe care ți le-am prezentat în acest articol și protejează-ți sănătatea intestinală pentru a evita complicațiile ulterioare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Guzel-Seydim, Z. B., Kok-Tas, T., Greene, A. K., & Seydim, A. C. (2011). Review: Functional properties of kefir. Critical Reviews in Food Science and Nutrition.
  • Leite, A. M. de O., Miguel, M. A. L., Peixoto, R. S., Rosado, A. S., Silva, J. T., & Paschoalin, V. M. F. (2013, January 1). Microbiological, technological and therapeutic properties of kefir: A natural probiotic beverage. Brazilian Journal of Microbiology. Sociedade Brasileira de Microbiologia.
  • Shim, Y. Y., Gui, B., Arnison, P. G., Wang, Y., & Reaney, M. J. T. (2014). Flaxseed (Linum usitatissimum L.) bioactive compounds and peptide nomenclature: Areview. Trends in Food Science and Technology. Elsevier Ltd.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.