Remedii naturale pentru febră
Ai nevoie de remedii naturale pentru febră? Febra este un simptom care de multe ori provoacă panică, mai ales atunci când afectează copiii care au și alte probleme de sănătate. De fapt, febra este comună în rândul copiilor, deoarece sistemul lor imunitar nu este complet dezvoltat.
Febra reprezintă o temperatură internă mai mare decât 37°C. Apare atunci organismul nu are suficienți anticorpi pentru a se apăra de virusuri, bacterii sau alte microorganisme. Prin creșterea temperaturii corpului, poți ucide „invadatorul” într-un mediu cald, acesta fiind eliminat prin transpirație.
Febra nu poate fi considerată decât un simptom al unei probleme de sănătate, ce poate necesita îngrijire medicală, mai ales dacă este însoțit și de alte simptome, precum diaree, convulsii sau dificultăți de respirație.
Multe persoane iau diverse medicamente pentru scăderea febrei. Însă consumul excesiv al acestor pastile poate avea efecte negative asupra sănătății, unele dintre ele manifestându-se la scurt timp după administrare. Cea mai bună idee este să folosești remedii naturale pentru febră.
Ce să faci atunci când ai febră?
Dacă bănuiești că ai febră, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți monitorizezi temperatura. Dacă nu depășește 38° C, trebuie să te odihnești și să bei multe lichide. În final, vei elimina toxinele din corp prin transpirație. După ce se întâmplă acest lucru, trebuie să-ți schimbi hainele și așternuturile pentru a nu continua să te expui la aceste reziduuri toxice.
Dacă temperatura depășește 38 °C, trebuie să găsești o metodă de a o reduce, iar în situații de urgență să te prezinți la medic. La bebelușii mai mici de trei luni, temperatura rectală critică este de 38 °C.
Remedii naturale pentru febră
Există mai multe remedii naturale pentru febră. Sunt soluții simple și ieftine pentru restabilirea temperaturii normale a corpului.
Coada șoricelului (Achillea millefolium)
Coada șoricelului este folosită de secole întregi pentru reducerea febrei. Aceasta scade temperatura corpului și îmbunătățește digestia, eliminând paraziții intestinali și alte bacterii. Dacă ai febră, prepară un ceai din coada șoricelului, mentă și soc.
Ceapă
Pentru a reduce febra, taie mai multe cepe și pune feliile pe podea. Persoana care suferă de febră, trebuie să stea cu picioarele goale pe ceapă timp de o jumătate de oră. Pentru a aplica tratamentul unui copil, pune bucățile de ceapă în șosete și apoi încalță-l cu ele.
Te-ar putea interesa și:
Salvie
O altă modalitate de a regla temperatura corpului este cu ajutorul salviei. Fierbe o cană de apă (200 ml), apoi adaugă o lingură de salvie proaspătă, o linguriță de miere de albine și trei linguri de zeamă de lămâie.
Cartofi
Cartofii au proprietăți antiinflamatorii și conțin enzime ce ajută la combaterea febrei. Pentru a te bucura de beneficiile cartofilor, pasează-i sau dă-i prin răzătoare și amestecă-i cu apă rece. Aplică remediul pe frunte și lasă-l să acționeze între 10 și 15 minute.
Lichide
Indiferent de metoda pe care o alegi pentru a reduce febra, este important să bei multe lichide pentru a preveni deshidratarea. Oricând ai ocazia, bea multă apă, dar și sucuri naturale, ceaiuri și supă.
Îți recomandăm și:
Coajă rasă de lămâie și orz
Acest tratament este util pentru a oferi organismului lichidele pierdute după scăderea febrei. Pune un litru de apă la fiert, iar când dă în clocot adaugă coaja rasă a unei lămâi și două linguri de orz. Lasă amestecul să se răcească și bea-l pe tot parcursul zilei după ce febra a scăzut.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Fiebre. https://medlineplus.gov/spanish/fever.html
- DIAGNÓSTICO Y TRATAMIENTO DE LA FIEBRE EN LA CLÍNICA. https://www.cun.es/enfermedades-tratamientos/enfermedades/fiebre
- La influenza: lo que se debe hacer en caso de enfermarse. https://espanol.cdc.gov/enes/flu/takingcare.htm
- Guía sobre la fiebre para niños. https://kidshealth.org/es/kids/fever-esp.html
- Bourrillon, A. (2012). Fiebre. EMC – Tratado de Medicina. https://doi.org/10.1016/s1636-5410(02)70195-5
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.