Hernia hiatală poate fi tratată în mod natural?
Hernia hiatală constă în deplasarea stomacului, ce pătrunde în cavitatea toracică printr-un orificiu numit hiatus. Cele mai frecvente simptome sunt: arsuri la stomac, reflux acid și durere sau dificultate la înghițire. Știai că aproximativ 20% din populația globului suferă de această boală? Din fericire, hernia hiatală poate fi tratată în mod natural, printr-o alimentație adecvată și câteva exerciții simple.
Ce trebuie să știi despre hernia hiatală
Hernia hiatală poate apărea la orice vârstă, dar, în general, afectează persoanele cu vârsta de peste 50 de ani. Există mai mulți factori ce duc la slăbirea diafragmei, provocând această afecțiune:
- Slăbirea musculaturii ca urmare a înaintării în vârstă
- Tusea cronică
- Constipația
- Obezitatea
- Stresul
- Fumatul
- Ereditatea
Pentru tratarea bolii, este recomandat să eviți acești factori de risc.
Citește și:
Hernia hiatală poate fi tratată?
Din fericire, hernia hiatală poate fi tratată. În acest sens, trebuie să te concentrezi pe două aspecte: cauzele și simptomele afecțiunii. Astfel, un tratament complet și eficient vizează:
- Întărirea mușchiului slăbit al diafragmei;
- Ameliorarea arsurilor la stomac, refluxului gastroesofagian, durerii și dificultății la înghițire.
Învață să mănânci corect
Poate vei fi surprins să afli care este una dintre principalele cauze ale slăbirii hiatusului. Majoritatea pacienților cu hernie hiatală au o trăsătură comună: mănâncă prea repede și nu mestecă bine mâncarea, supunând întregul sistem digestiv și mai ales stomacul unui stres suplimentar.
Așadar, primul pas constă în a respecta anumite reguli la masă. Stai pe scaun atunci când mănânci, nu te grăbi și nu purta conversații care să îți distragă atenția. În plus, nu aștepta să fii lihnit de foame pentru a te așeza la masă și mestecă bine mâncarea înainte de a o înghiți. În acest fel, vei preveni arsurile la stomac și refluxul gastroesofagian.
Stimulează-ți diafragma
Mușchii diafragmei pot fi tonifiați. Cântăreții și persoanele care practică yoga sau alte exerciții fizice învață să-și controleze respirația cu ajutorul diafragmei. În loc să inspiri aerul în partea superioară a plămânilor, trebuie să îl direcționezi către abdomen și părțile laterale ale corpului.
Un alt obicei util este ca înainte de fiecare masă să inspiri rapid și să împingi aerul către zona diafragmei. Acest exercițiu simplu ajută la tonifierea acestui mușchi.
Îți recomandăm și:
Consumă alimente ce ameliorează arsurile la stomac
Pentru a ameliora simptomele herniei hiatale, cum ar fi arsurile la stomac și refluxul acid, trebuie să ai grijă ce mănânci și să eviți alimentele acide și toate cele care nu îți priesc.
Evită sau limitează consumul de:
- Carne roșie și mezeluri
- Produse lactate
- Zahăr
- Prăjeli
- Alimente și ingrediente rafinate
- Produse de patiserie
- Tutun
- Alcool
- Cafea
- Condimente precum scorțișoara, cuișoarele, ghimbirul și ardeiul iute
- Anumite ceaiuri
- Produse de fast-food
Hernia hiatală poate fi tratată prin mărirea consumul de alimente care ajută la neutralizarea excesului de acid din stomac, cum ar fi:
- Struguri: sunt unele dintre cele mai alcalinizante fructe. Încearcă să găsești sortimente organice care să nu conțină pesticide.
- Ananas: conține enzime proteolitice ce îmbunătățesc digestia, dar nu trebuie să îl amesteci cu anumiți carbohidrați (pâine, paste, dulciuri, orez, etc.).
- Varză: ajută la vindecarea ulcerului, dar multe persoane nu o digeră bine în stare crudă. Poți să gătești varza, adăugând în mâncare și puțin chimion sau să o consumi crudă cu puțin oțet sau murată.
- Ardei: fac parte din parte din familia Solanaceae. Ajută la vindecarea stomacului.
- Cartofi: sunt un antiacid natural excelent. Sucul de cartofi ameliorează pirozisul.
- Zeamă de lămâie: deși este un fruct citric și acid, lămâia neutralizează acidul gastric. Consumă zilnic zeamă de lămâie, adăugată în mâncare sau amestecată cu puțină apă.
- Mei: este singura cereală alcalinizantă, drept pentru care este indicat să îl consumi mai des decât alte alimente din aceeași categorie, cum ar fi orezul sau grâul.
Există, de asemenea, tablete orale și paste ce se găsesc în plafare și care funcționează ca antiacide naturale. Dizolvă orice produs de acest gen într-un pahar cu apă și bea amestecul după zece minute.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.