Logo image
Logo image

Laba-gâștii: riduri ce apar în colțurile ochilor

3 minute
Laba-gâștii sunt acele riduri care apar la colțurile exterioare ale ochilor. De ce apar? Cum putem să le prevenim sau să le reducem? Continuă să citești pentru a afla.
Laba-gâștii: riduri ce apar în colțurile ochilor
Ultima actualizare: 30 noiembrie, 2018

În acest articol îți explicăm care sunt cauzele apariției acelor riduri din jurul ochilor, numite și laba-gâștii. 

Îți prezentăm o serie de remedii naturale care ajută la reducerea acestora.

Mai jos îți recomandăm mai multe tratamente naturiste care te ajută să-ți menții corpul sănătos și să previi apariția supărătoarelor riduri numite laba-gâștii.

Tensiunea în zona ochilor cauzează riduri denumite laba-gâștii

Una dintre cauzele apariției și adâncirii acestor riduri este tensiunea din zona oculară. Chiar dacă nu suntem atenți la acest aspect, atunci când nu vedem bine și suntem nevoiți să strângem din ochi, încrețim pielea din zona colțurilor, contribuind astfel la apariția ridurilor.

Se poate întâmpla să faci și tu acest lucru destul de des, mai ales dacă ochii îți obosesc foarte repede sau dacă suferi de probleme cu vederea, cum ar fi miopia. Trebuie să ai mare grijă de ochii tăi și să porți ochelari sau lentile adecvate, recomandate de medicul oftalmolog. O altă recomandare este să încerci să-ți relaxezi ochii. Cum trebuie să procedezi?

  • Clătește-ți ochii cu apă rece de mai multe ori pe zi pentru a stimula circulația sângelui.
  • Fă-ți un obicei din a-ți masa ușor zona din jurul ochilor în fiecare zi. Folosește mișcări circulare și începe din partea interioară a osului din dreptul sprâncenelor.
  • Pe parcursul zilei, după ce ai petrecut mai multe ore în fața calculatorului sau cu privirea fixată pe un anumit obiect, freacă-ți mâinile una de alta pentru a le încălzi, apoi așază-le pe pleoape și ține-le acolo câteva minute. În acest fel îți vei relaxa ochii și îți vei îmbunătăți vederea.
  • Închide ochii, relaxează-i și inspiră adânc.
Some figure

Îți recomandăm și

4 măști faciale pentru estomparea ridurilor

Ficatul slăbit

Laba-gâștii din colțul ochiului poate avea și alte cauze, printre care ficatul slăbit. Care sunt factorii care au dus la o asemenea situație?

  • O alimentație necorespunzătoare, bogată în grăsimi saturate, zaharuri rafinate, conservanți, etc.
  • Obiceiuri nesănătoase, cum ar fi consumul de alcool sau fumatul
  • Energia negativă, nervii, furia

Cum tratăm ficatul slăbit?

  • Optează pentru alimente mai sănătoase, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele, fructele uscate și semințele.
  • Bea ceai de păpădie.
  • Implică-te în activități benefice pentru sănătatea psihică.
  • Înainte de a te întinde în pat, pune-ți o sticlă cu apă fierbinte pe coaste pentru a calma ficatul.
Some figure

Deficitul de siliciu

În jurul vârstei de 40 de ani, organismul începe să piardă siliciu, un mineral esențial pentru dezvoltarea țesutului cutanat, pentru păr, unghii, oase, etc. De aceea este recomandat să folosești un supliment organic de siliciu lichid.

Ai putea, de asemenea, să folosești suplimente de coada-calului, o plantă medicinală bogată în acest mineral.

Citește și

Cum să reduci aspectul ridurilor de sub ochi

Îngrijirea zonei din jurul ochilor

Nu în ultimul rând, este necesar să îngrijești zona din jurul ochilor cu produse naturale care nu afectează mediul. Poți apela la anumite remedii preparate acasă. Este o regiune foarte sensibilă a feței, iar tratamentele trebuie aplicate zilnic, dimineața și seara.

Uleiul de măceșe și uleiul de argan sunt ideale pentru pielea uscată sau cea matură cu riduri. Adaugă în oricare din cele două și puțin ulei de geranium, acesta ajutând la regenerarea pielii.

Some figure

Pe lângă îngrijirea zonei externe a ochilor în vederea reducerii ridurilor, poți să aplici și următoarele remedii pentru relaxarea regiunii oculare:

  • felii proaspete de castravete
  • felii de cartof crud
  • ceai rece de mușețel

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • León, Blanca. “La cola de caballo (Equisetum, Equisetaceae) comercializada y exportada del Perú.” Revista Peruana de Biología 19.3 (2012): 345-346.
  • López, Jorge H., and J. Jauregui. “Fisiología del envejecimiento.” Bogotá: Impreandes Presencia (1998).
  • Musso, Carlos G., and Paula A. Enz. “Hígado, hombre y cultura.” Rev. Hosp. Ital. B. Aires (2004) 28.2 (2008): 91-92.

 

 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.