Pastile odorizante pentru toaletă făcute acasă
Aceste pastile odorizante sunt o soluție economică și eficientă pentru a elimina mirosurile neplăcute din toaletă, oferind întregii băi un parfum plăcut și proaspăt.
Dacă îți plac produsele naturale pe care cu puțină imaginație, răbdare și atenție le poți prepara acasă, optează pentru aceste tablete micuțe care igienizează instalația sanitară și dezinfectează toaleta.
Toate ingredientele folosite sunt ecologice și nu afectează în niciun fel mediul înconjurător. În plus, acestea îți permit să economisești foarte mulți bani pe care îi cheltui de obicei pe produsele de curățare.
Pastile odorizante pentru o toaletă urât mirositoare
Trebuie să precizăm că mirosurile neplăcute emanate de vasul de toaletă sunt cauzate de mai mulți factori. Iată câteva dintre posibilele cauze:
- Starea garniturilor dintre podea și toaletă. Dacă nu s-a folosit o garnitură de calitate, este posibil să se formeze crăpături prin care ies mirosurile neplăcute.
- Valva de drenare a apei din rezervorul vasului de toaletă este un alt element care trebuie luat în considerare.
- Verifică și țeava de deversare. Uneori pot exista acumulări de apă stătută care emană mirosuri neplăcute.
Citește și:
Atunci când vine vorba de mirosul urât din baie, este indicat să verifici și instalația sanitară. La final, poți să prepari și să folosești aceste pastile odorizante pentru toaletă pentru a-ți menține casa curată.
Cum să pregătești acasă pastile odorizante pentru toaletă
Obiectivul este simplu: un produs ieftin, ușor de preparat, care nu dăunează mediului înconjurător.
Știm cu toții că majoritatea produselor de curățare din comerț, cum ar fi detergenții și săpunurile, conțin chimicale toxice care afectează nu numai mediul, ci și sănătatea noastră.
Nu lăsa aceste pastile odorizante la îndemâna copiilor. Cei mici le pot confunda cu bezele sau bomboane, așa că este mai bine să le ții departe de ei.
Ingrediente
- 1 cană de bicarbonat de sodiu
- 6 linguri de zeamă de lămâie
- 1 ½ linguri de oțet alb
- 1 ½ linguri de apă oxigenată
- 2 linguri de ulei esențial de arbore de ceai
Instrucțiuni
- În primul rând, ai nevoie de un castron de dimensiuni medii în care să amesteci toate ingredientele.
- Pune mai întâi bicarbonatul de sodiu în castron. Pisează toate cocoloașele cu o furculiță. (Bicarbonatul de sodiu curăță în mod eficient toaleta și țevile).
- Adaugă apoi zeama de lămâie. Acidul citric are proprietăți de curățare, fiind foarte util în gospădărie.
- Următorul pas este foarte simplu: adaugă oțetul alb. Acest compus dezinfectează și neutralizează imediat mirosurile neplăcute.
Scopul este să amesteci bine toate ingredientele, pentru ca apoi să poți modela pasta rezultată (vezi imaginea de mai sus).
- Acum trebuie să adaugi apa oxigenată. Trebuie să fii foarte atent/ă și să o torni puțin câte puțin (picătură cu picătură, nu toată deodată), deoarece poate provoca o reacție.
- La final, adaugă uleiul esențial. În acest caz, vom folosi ulei esențial de arbore de ceai datorită proprietăților sale dezinfectante și antimicrobiene. Însă poți alege orice ulei esențial dorești.
- După ce ai amestecat toate ingredientele, ai două opțiuni:
- Să folosești o lingură de măsurare pentru a forma pastile.
- Să folosești anumite șabloane pentru a obține forme mai interesante, precum steluțe sau inimioare.
- După ce ai modelat tabletele, lasă-le să se usuce peste noapte pentru a-și menține forma creată.
Îți recomandăm să citești și:
- După ce s-au uscat, pastilele odorizante sunt gata să fie folosite.
- Tot ce trebuie să faci este să pui una în toaletă și să tragi apa. Vei observa imediat mirosul plăcut și proaspăt care este emanat atunci când compușii eliberați încep să lucreze. Efectul pastilelor odorizante se menține până la 3 zile.
Nu vrei să le încerci și tu?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Li, Y. (2017). Stain removal and whitening by baking soda dentifrice: A review of literature. Journal of the American Dental Association. https://doi.org/10.1016/j.adaj.2017.09.006
- Cox, S. D., Mann, C. M., Markham, J. L., Gustafson, J. E., Warmington, J. R., & Wyllie, S. G. (2001). Determining the antimicrobial actions of tea tree oil. In Molecules. https://doi.org/10.3390/60100087
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.